S-market Alajärvi är som en Prisma in miniformat


26.7.2022

Under sommaren genomgår S-market Alajärvi en uppfräschning. Den största omställningen har skett på bruksvaruavdelningen, där det skett en omfattande förnyelse av sortimentet och skyltningen. Dessutom kommer butikens väggar att få en fräsch ny yta och ett utseende i linje med det nuvarande S-marketkonceptet.

 

S-market Alajärvis bruksvaruavdelning är störst bland Eepees butiker, med ett omfattande utbud för många slags behov. Enligt butikschef Mika Ainonen är butiken lite som en Prisma i miniformat, då dess minimiutbud av produkter är av stormarknadsklass.
– Som nyhet har vi nu en ny Outdoor-avdelning med kvalitetsprodukter för alla slags utomhusaktiviteter, säger han.
– Sportdrycker och kosttillskott har flyttat närmare kassorna, där de är lättillgängliga, tillägger biträdande chef Marianna Viirumäki.

I juni hade S-market en exklusiv rea för att bli av med utgående produkter.
– Exempelvis datorspel och cd-skivor belastar utbudet i onödan. Tiden har gått dem förbi, säger Mika.

Enligt Marianna kommer förnyelsen av butiken att pigga upp arbetsdagarna.
– Vi kommer lätt undan, då förändringsarbetsguppen gör det största jobbet, säger han.

Förändring hela sommaren

Gruppchef Kimmo Mylläri, som ansvarar för Eepees förnyelseprojekt och inredning, berättar att renoveringen av bruksvaruavdelningen kommer att kräva fyra månaders arbete. Förändringsarbetsgruppen går igenom urvalet och gör nödvändiga arrangemang.
– Utrymmet är detsamma, men varorna byter plats och i många varugrupper ersätter vi produkter. Världen förändras och butikens sortiment anpassar sig därefter. Dessutom förnyar vi möblerna på bruksvaruavdelningen, konstaterar han.

Enligt Iia Snellman, som arbetar som projektledare för förändringsgruppen, har förnyelsearbetet på S-market Alajärvi förlöpt som planerat.
– Bruksvaruchef Päivi Rantala har varit till stor hjälp i praktiska arrangemang. Jag gillar verkligen att jobba på Eepees olika verksamhetsställen. Personalen och kunderna är alltid så vänliga, berömmer han.

Resten av S-market fräschas upp genom att måla väggarna i färger som överensstämmer med dagens S-marketkoncept. Liknande uppfräschning av ytor har tidigare utförts i S-market Jouppi. Ett par andra uppfräschningar på Eepees S-Market är att vänta nästa år.

 

 

Text: Outi Myllymäki
Bilder: Samu Lehtinen, Eepee