S-market Alajärvi on kuin minikoon Prisma


26.7.2022

S-market Alajärvi kokee kesän aikana raikastuksen. Isoin myllerrys on käynyt käyttötavaraosastolla, jonka valikoima ja esillepano uudistuvat merkittävästi. Lisäksi marketin seinät saavat raikasta uutta pintaa ja nykyisen S-marketkonseptin mukaisen ilmeen.

 

S-market Alajärven käyttötavaraosasto on Eepeen marketeista suurin, sieltä löytyy kattava valikoima monenlaiseen tarpeeseen. Marketpäällikkö Mika Ainosen mukaan se on vähän kuin minikoon Prisma, sillä heillä on saatavilla hypermarketin luokittelun mukainen pienin valikoima tuotteita.
– Uutena meille tuli nyt Outdoor-osasto, jossa on laadukkaita tuotteita kaikenlaiseen ulkoiluun, hän kertoo.
– Urheilujuomat ja -ravinteet siirtyivät lähemmäksi kassoja, josta ne ovat helposti saatavilla, apulaispäällikkö Marianna Viirumäki lisää.

Kesäkuussa S-marketissa pidettiin hulppeat alet, jotta päästiin eroon poistuvista tuotteista.
– Esimerkiksi tietokonepelit ja CD-levyt kuormittavat turhaan valikoimaa. Aika on ajanut niiden ohi, Mika toteaa.

Mariannan mielestä kaupan uudistaminen virkistää mukavasti työpäiviä.
– Me pääsemme tässä helpolla, kun muutostyöryhmä tekee isoimman työn, hän sanoo.

Muutosta läpi kesän

Eepeen uudistusprojekteista ja kalustamisesta vastaava ryhmäpäällikkö Kimmo Mylläri kertoo, että käyttötavaraosaston uudistus vaatii neljältä hengeltä kuukauden työn. Muutostyöryhmä käy läpi valikoiman ja tekee sinne tarvittavat järjestelyt.
– Tila pysyy ennallaan, mutta tavarat vaihtavat paikkaa ja monessa tuoteryhmässä tulee uusia tuotteita tilalle. Maailma muuttuu ja kaupan valikoima elää sen mukana. Lisäksi uusitaan käyttötavaraosaston kalustusta, hän toteaa.

Muutosryhmän projektivastaavana työskentelevän Iia Snellmanin mukaan S-market Alajärven muutostyöt ovat sujuneet suunnitelmien mukaan.
– Käyttötavaravastaava Päivi Rantalasta on ollut suuri apu käytännön järjestelyissä. Tykkään kovasti tehdä hommia Eepeen eri toimipaikoissa. Työntekijät ja asiakkaat ovat aina niin ystävällisiä, hän kehuu.

Myös muu osa S-marketista freesautuu, kun sen seinät maalataan nykyisen S-marketkonseptin mukaisilla väreillä. Vastaavanlaisia pintojen raikastuksia on aikaisemmin toteutettu S-market Joupissa. Tulevan vuoden aikana on luvassa raikastus pariin muuhunkin Eepeen S-marketiin.

 

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee