H-teamet fixar det!


24.3.2022

Henna, Henni och Henna-Leena är nya medarbetare på Prismas Restaurangvärld. De lockades av Eepees goda anseende som arbetsgivare och den goda atmosfären har varit en bra bonus.

 

Henna Kannosto placerar vant salladsskålar i buffén. Hon har ett och ett halvt års erfarenhet på Prismas Restaurangvärld och har enligt egen utsago under den här tiden lärt sig allt om PizzaBuffa.
– Jag började på Buffa, så jag vet och kan mest om den. Jag har också jobbat på Hesburger och en del på Presso också.

Henni Kinnunen och Henna-Leena Koski, som är nybörjare på Restaurangvärlden, jobbar i samma team som Henna. Henni har jobbat på Eepee drygt ett halvt år, Henna-Leena började i januari. Det som är gemensamt för dem är inte bara den första bokstaven i deras förnamn, utan även entusiasmen för det nya jobbet. De uppger att det bästa är arbetskamraterna som man alltid kan lita på.
– Det är ingen skillnad vem man jobbar med, det är alltid roligt, säger Henna-Leena.

Teammedlemmarna hjälper varandra

Restaurangvärlden vid Prisma i Seinäjoki kombinerar många smakfulla koncept. PizzaBuffa serverar enligt sitt namn pizza, men också andra varma maträtter. Som tillägg serveras fräscha sallader och som vanligt i en buffé ingår matdryckerna i priset. Presso erbjuder caféprodukter och Hesburger är en säker snabbmatsfavorit för många finländare.

Det stora utbudet för med sig ansvar och varierande arbetsuppgifter. Enligt Henna är det samtidigt kryddan i jobbet.
– Kassasystemen är lite olika på alla ställen och de måste man lära sig genast i början. Hese är ett kapitel för sig eftersom apparaterna är helt annorlunda än på Buffa och Presso, säger Henni.
Därför är det bra att alla bekantar sig med varje koncept med egna system. På så sätt kan den som har arbetstur vid behov hoppa in och hjälpa under rusningstid eller exempelvis på grund av sjukfrånvaro.
– I restaurangbranschen uppskattar jag också det att jag även kan ta pauser. Allt rasar inte ihop, om du lämnar arbetsstället en stund, säger Henna-Leena och skrattar.
– Jo, det finns alltid någon som kan sköta jobbet under den tiden, kompletterar Henna.

Genast en del av gänget

Henna är den mest erfarna av de tre och innan hon kom till Eepee jobbade hon på Uppala herrgård. Före det hann hon jobba som frisör, men studerade av hälsoskäl till ett nytt yrke vid utbildningscentralen Sedu. 25-åringen som kommer från Ilmajoki, sökte sig till Eepee på uppmuntran av systern.

23-åriga Henna-Leena flyttade från Ylihärmä till Seinäjoki ungefär ett år sedan och ska avlägga restonomexamen vid SeAMK. Hon tar nu ett sabbatsår och jobbar heltid på Restaurangvärlden. Hon har också tidigare erfarenhet inom branschen, men ville ha variation i sin arbetskarriär.
– Mina kompisar som jobbar på Eepee hade berättat att de hade bra arbetsförmåner, såsom EPassi och personalrabatter. Det motiverade mig att söka det här jobbet.

Henna och Henna-Leena jobbar heltid och har fast anställning, medan Henni jobbar vid sidan av sina studier. Genast efter grundskolan flyttade hon från Karleby till Seinäjoki för att studera vid Sedu. 18-åringen som i vår utexamineras till måttbeställningssömmerska tog själv kontakt med Suvi Heikkilä vid Restaurangvärlden och frågade om det fanns några jobb. Och visst fanns det.
– Jag blev fullständigt överraskad över hur väl personalen tog emot mig som nyanställd. Vi blev genast bekanta, säger Heini. Henna och Henna-Leena håller med. Alla tycker att personalen på Restaurangvärlden är toppen.

 

Text: Nadia Paavola, BSTR
Bilder: Samu Lehtinen, Eepee