TYÖURA – H-tiimi hoitaa!


24.3.2022

Henna, Henni ja Henna-Leena ovat Prisman Ravintolamaailman tuoreita kasvoja. Heitä houkutteli Eepeen hyvä maine työnantajana, ja hyvä henki on ollut iloinen bonus.

Henna Kannosto nostelee salaattikulhoja noutopöytään tottunein ottein. Hänellä on takanaan puolentoista vuoden kokemus Prisman Ravintolamaailmassa, ja sinä aikana hän on oppinut omien sanojensa mukaan PizzaBuffan puolesta ihan kaiken.
– Aloitin Buffassa, joten siitä on eniten tietoa ja taitoa. Olen ollut myös Hesburgerin puolella ja jonkin verran Pressossakin.

Hennan kanssa samassa tiimissä ovat Henni Kinnunen ja Henna-Leena Koski, jotka ovat uusia tulokkaita Ravintolamaailmassa. Henni on työskennellyt reilun puoli vuotta Eepeen leivissä, Henna-Leena aloitti tammikuussa. Heitä yhdistää etunimen ensimmäisten kirjainten lisäksi innostus uudesta työstä. Parhaiksi puoliksi he mainitsevat työkaverit, joihin voi aina luottaa.
– Ei väliä, kenen kanssa tulee töihin, aina on kivaa, Henna-Leena tiivistää.

Tiimi jeesaa toisiaan

Seinäjoen Prisman Ravintolamaailmassa yhdistyy monta maukasta konseptia. PizzaBuffassa on nimensä mukaisesti pizzaa, mutta myös muita lämpimiä ruokalajeja. Lisukkeena tarjolla on raikkaita salaatteja ja noutopöydälle totuttuun tapaan myös ruokajuomat kuuluvat hintaan. Presso tarjoaa kahvilatuotteita, ja Hesburger on monen suomalaisen varma pikaruokasuosikki.

Laaja tarjonta tuo mukanaan vastuuta ja vaihtelevia työtehtäviä. Hennan mukaan se on samalla myös työn suola.
– Kassajärjestelmät ovat kaikissa hieman erilaiset, ne pitää opetella heti töiden alkaessa. Hese on ihan oma lukunsa, koska laitteet ovat ihan erilaisia kuin Buffassa ja Pressossa, sanoo Henni.
Siksi onkin hyvä, että jokainen konsepti omine järjestelmineen tulee kaikille tutuksi. Näin työvuorossa oleva voi tarvittaessa hypätä apuihin kiireisenä aikana tai esimerkiksi sairaspoissaolon takia.
– Ravintola-alalla arvostan myös sitä, että tässä pystyy pitämään taukojakin. Ei koko pakka hajoa, jos poistut hetkeksi työpisteeltä, Henna-Leena nauraa.
– Niin, aina on joku, joka kyllä pystyy hoitamaan hommat sillä aikaa, Henna täydentää.

Heti osaksi porukkaa

Henna on kolmikon kokenein, ja hän on työskennellyt ennen Eepeelle tuloaan Uppalan kartanossa. Sitä ennen hän ehti toimia parturi-kampaajana, mutta opiskeli terveyssyistä itselleen uuden ammatin koulutuskeskus Sedussa. Alun perin Ilmajoelta kotoisin oleva 25-vuotias hakeutui Eepeelle töihin siskon kannustamana.

Ylihärmästä Seinäjoelle noin vuosi sitten muuttanut 23-vuotias Henna-Leena puolestaan suorittaa restonomin tutkintoa SeAMKissa, mutta pitää nyt välivuotta ja tekee täyttä päivää Ravintolamaailmassa. Myös hänellä on aiempaa kokemusta alalta, mutta hän kaipasi vaihtelua työuralleen.
– Olin kuullut eepeeläisiltä kavereilta muun muassa hyvistä työeduista, kuten Epassista ja henkilöstöalennuksista. Se kyllä motivoi hakemaan tätä paikkaa.

Henna ja Henna-Leena ovat kokoaikaisia ja vakituisia työntekijöitä, kun taas Henni tekee työskentelee opintojensa ohessa. Hän muutti Seinäjoelle Kokkolasta heti peruskoulun jälkeen opiskelemaan Seduun. Keväällä mittatilausompelijaksi valmistuva 18-vuotias otti itse yhteyttä Ravintolamaailman Suvi Heikkilään ja kysyi, löytyisikö töitä. Ja löytyihän niitä.
– Suorastaan yllätti, kuinka hyvin työporukassa otettiin uusi tyyppi vastaan. Heti oltiin tuttuja, Heini muistelee. Muut Henna ja Henna-Leena komppaavat. Ravintolamaailman työporukka on jokaisen mielestä ihan huippu.

 

Teksti: Nadia Paavola, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee