Eepee öppnar ny restaurang och ABC-automatstation vid Ideapark


10.11.2023

Handelslaget Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, träder in på helt ny mark genom att öppna S-gruppens senaste restaurangkoncept Babista och en ABC-automatstation vid Ideapark i Seinäjoki. Babista öppnar i januari och ABC-automatstationen under våren.

– Babista-konceptet är oerhört intressant och passar utmärkt i restaurangutbudet i Seinäjoki. Vi ville ge ägarkunderna ett eget alternativ bland restaurangerna vid Ideapark. Babista vill profilera sig med en högklassig produkt samt med en inspirerande miljö och dedikerad service. En central del av Babistas identitet och kundupplevelse utgörs av restaurangmedarbetarna, Babistorna, som vi nu kommer att börja rekrytera, säger branschchef Elina Mäki-Opas.

Babista

Babistas matutbud byggs upp kring förstklassigt kött och fräscha råvaror. Restaurangens egentillverkade såser är smakrika, och smakupplevelsen fulländas av nyskurna grönsaker och örter. Babista avviker från traditionella kebabrestauranger även tack vare miljön. Noggrant uttänkta detaljer, trivsam inredning och musik som kompletterar upplevelsen gör Babista till ett ställe där du gärna stannar länge. Kärnan i upplevelsen är våra medarbetare, Babistorna, som känner passionerat för kundservice och i vars händer rätterna blir upplevelser för alla sinnen.

Två Babista-restauranger har redan öppnat, och fler kommer att öppna inom de närmaste månaderna. Kebab ökar hela tiden i popularitet i kategorin snabba måltider. Tillväxten har drivits på av utvecklingsarbete kring produkten och nya restauranger. Även om fenomenet tills vidare begränsar sig till ett fåtal städer, ser S-gruppen stora tillväxt- och utvecklingsmöjligheter inom kebab. Högklassig kebab har alla förutsättningar att nå samma riksomfattande popularitet som premiumpizzor och -hamburgare.

Över 350 ABC-automatstationer i Finland

Handelslaget Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, utökar bränsleutbudet i Seinäjoki genom att öppna en ny automatstation utanför Ideapark. Planen är att automatstationen ska öppna i vår, lagom för att erbjuda sommarturister i regionen ett nytt tankställe.

Den nya tankstationen kommer att erbjuda ABC-kedjans nya, helt förnybara Nero Diesel samt det högblandade etanolbränslet Eko E85 som innehåller cirka 80 procent förnybar etanol.

Under hela sin livscykel minskar Nero Diesel växthusgasutsläppen med upp till 90 procent jämfört med fossil diesel. Alla dieselbilar kan tankas med Nero Diesel. Den minskar de fossila utsläppen från trafiken med upp till 80 procent. Eko E85-bränslet tillverkas av avfall och rester, till exempel överblivet bröd från S-gruppens matbutiker. Eko E85 har ett förmånligare literpris än 95E 10-bensin. Miljövänliga och förmånliga Eko E85 kan användas i bilar med flexifuel-motor samt i bensinbilar där en E85-konverteringssats har installerats.

ABC:s målsättning är att finländarna ska kunna köra på ett mer hållbart sätt oavsett vad bilen drivs med. I trafiken i Finland kommer vi under en lång tid framöver att använda alla energiformer, och därför måste de alla vara bra, hållbara och utvecklingsbara.

Bränsle | ABC-stationerna (abcasemat.fi)

ABC-mobiili är världens första mobiltankningstjänst och i den finns följande tjänster som gör vardagen enklare för bilister: förhandsbeställning och betalning av mat, mobilbetalning av buffé, mobiltankning, laddning av elbil och biltvätt samt kundspecifika förmåner.

 

Mer information:

Elina Mäki-Opas, branschchef, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, tfn 010 764 7101, e-post elina.maki-opas@sok.fi
Juhamatti Aronen, branschdirektör, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, tfn 010 764 7100, e-post juhamatti.aronen@sok.fi