Vastuullisuus


Vastuullista toimintaa asiakkaiden, maakunnan ja ympäristön hyväksi.

Työtä alueemme parhaaksi

Olemme alueemme suurin palvelualojen työllistäjä. Hyvällä yhteishengellä ja henkilöstöä kouluttamalla pystymme vaikuttamaan hyviin asiakaskokemuksiin. Olemme vahvasti ajan hermolla ja toimimme niin, että kuluttajat voivat valita ostoksensa mahdollisimman vastuullisesti.

 

Suosimme ostoissamme lähituottajia ja pidämme huolta, että myös yhteistyökumppanimme ovat sitoutuneet vastuullisuuden periaatteisiin. Yhteistyö oman maakunnan yrittäjien kanssa tuo logistista säästöä ympäristölle ja lisää alueellista hyvinvointia – samoin kuin tiivis toimipaikkaverkostomme, joka kattaa myös pienemmät paikkakunnat.

 

Tekoja ilmaston puolesta

Eepeessä ja koko S-ryhmässä on jo pitkään kiinnitetty huomioita toiminnan ympäristövaikutuksiin. Uusi konkreettinen toimi on S-ryhmän Iso Juttu -ilmastokampanja, jonka tavoitteena on koota yhteen S-ryhmän kumppaniyritykset ja vähentää yhdessä ilmastoa lämmittäviä päästöjä miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä.

Eepee on investoinut viime vuosina erityisesti liikekiinteistöjen energian säästöön ja säätötekniikkaan osana toimipaikkaverkoston kehittämistä. Uusiin liikekiinteistöihin on asennettu esimerkiksi aurinkopaneeleja. Lisäksi modernisoimme kylmälaitteita ja valaistusta sekä hyödynnämme tehokasta ilmanvaihto- ja muuta kiinteistöautomatiikkaa.

 

Tulos palaa asiakasomistajalle

Investoimalla puhtaaseen energiaan vähennämme hiilidioksidipäästöjä. Ruokahävikkiä on vähennetty esimerkiksi elintarvikkeiden ilta-alen ja ruokajakelun avulla. Jätteiden käsittelyssä ja lajittelussa käytämme kehittynyttä tekniikkaa.

Vastuullinen toimintamme tekee hyvää niin ihmisille, ympäristölle kuin liiketoiminnalle. Kustannustehokkuudella tienattu hyvä lähtee edelleen kiertämään, kun toiminnan tulos käytetään osuuskauppahengen mukaisesti asiakasomistajien palkitsemiseen ja oman maakunnan investointeihin.