Sinä saat valita kohteen – Eepee tukee lasten ja nuorten urheilua


1.12.2022

Voit asiakasomistajana vaikuttaa siihen, mitkä lasten ja nuorten urheiluseurat saavat Eepeeltä euroja. Kannustajien kautta jaettava potti määräytyy sen mukaan, mitä urheiluseuroja asiakasomistajat ovat äänestäneet.

Asiakkuusjohtaja Tuula Rajala kertoo, että S-ryhmän Kannustajat-ohjelma on saanut hyvän vastaanoton Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan alueella. Lukuisat urheiluseurat hakivat syksyn aikana mukaan Kannustaja-seuraksi.
– Mukaan hakevien seurojen piti täyttää tietyt kriteerit. Saadun tuen tulee esimerkiksi ohjautua vähintään 50 lapselle tai nuorelle. Haluamme näin varmistaa, että jaettavasta tukisummasta on iloa mahdollisimman monelle harrastajalle. Huomioimme valinnassa myös alueellisen kattavuuden, se on meille Eepeelle tärkeä arvo, Rajala korostaa.

Ensi vuonna vietettävän Eepeen 120-juhlavuoden kunniaksi Kannustajien kautta jaettava potti on 100 000 euron suuruinen. Tukemalla urheiluseuroja taloudellisesti Eepee toivoo madaltavansa lasten ja nuorten kynnystä hyvien harrastusten pariin.
– On tärkeää, että lapsi saa kokea onnistumisen ja yhteenkuuluvuuden tunteita, ja urheiluseuroilla on tässä merkittävä rooli. Näinä taloudellisesti tiukkoina aikoina on myös upeaa olla mukana helpottamassa seurojen ja perheiden arkea jakamalla resursseja lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin, Rajala toteaa.

Anna äänesi S-käyttäjätilillä

Eepeen alueen Kannustajat-ohjelmaan mukaan valitut seurat tulevat julki 2.1.2023 S-käyttäjätilillä. Sen jälkeen asiakasomistajilla on tuhansien eurojen paikka vaikuttaa.
– Kannustajat-mallissa on hienoa se, että asiakasomistajamme pääsevät mukaan päättämään, kenelle tukea annetaan. Tukijaksi liittyminen tehdään S-käyttäjätilillä valitsemalla siellä nimetyistä vaihtoehdoista itselleen läheisin ja mieluisin Kannustajat-seura, Rajala kertoo.
S-käyttäjätili on uusi tapa tunnistautua S-ryhmän digitaalisiin palveluihin. Sinne voi kirjautua sähköpostiosoitteella tai puhelinnumerolla. Sen jälkeen saat sähköpostitse tai tekstiviestillä koodin, jonka avulla kirjaudut sisään.

Eepeen myöntämä tuki seuran junioritoimintaan määräytyy laskemalla kaikkien seuran Kannustajien kalenterivuoden aikana kerryttämät Bonukset yhteen. Kannustaminen on asiakkaille ilmaista eikä vähennä Bonuksien määrää.
Eepeen tuki antaa mahdollisuuden myös uudenlaiselle näkyvyydelle. Aktiiviset yhteistyöseurat voivat nyt näyttää toiminnallaan, miten vaikuttavaa työtä niissä tehdään.
– Seuraamme mielenkiinnolla, millaisia tempauksia Kannustaja-seurat tekevät ensi vuoden aikana. Ties millaisia uusia yhteistyökuvioita tästä vielä kehkeytyykään, Rajala sanoo.

 

Kannustaja-tuki on osa Eepeen vastuullisuutta

Eepee tukee vuodesta 2023 lähtien alueensa lasten ja nuorten liikkumista Kannustajat-tukimallilla. Toimialueellamme lasten ja nuorten liikunta- ja urheilutoimintaa järjestävät seurat voivat hakea tuen piiriin vuosittain järjestettävässä keskitetyssä haussa. Eepee päättää vuosittain Kannustajat-tukeen käytettävän tukisumman, 120-vuotisjuhlavuonna 2023 se on 100 000 euroa.

S-ryhmän Kannustajat-toiminnassa osuuskauppa ja seura sopivat erillisellä sopimuksella yhteistyöstä. Seurat ovat sitoutuneet käyttämään saamansa tuen junioritoimintaansa. Tukirahaa käytetään esimerkiksi valmentajien koulutukseen, harjoittelupaikkojen vuokriin sekä välineiden hankintaan.

Asiakasomistajat pääsevät mukaan päättämään, kenelle tukea annetaan. Seuran kaikkien Kannustajien eli asiakasomistajien kalenterivuoden aikana kerryttämät Bonukset lasketaan yhteen, ja tämän perusteella määräytyy seuran saama Kannustajat-tuki.

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuva: Samu Lehtinen