Eepee on S-ryhmän mukana laskemassa tuhannen toimipaikkansa lämpötilaa ja varautuu vähentämään sähkönkulutustaan huippukulutuspiikeissä


21.9.2022

Sähköpulaan varautuminen

Eepeessä ja koko S-ryhmässä varaudutaan mahdolliseen sähköpulaan ja kantaverkon ylläpitämiseksi mahdollisesti toteutettaviin suunnitelmallisiin kiertäviin sähkökatkoihin. Kantaverkkoyhtiö Fingrid on kertonut sähköpulan olevan epätodennäköinen, mutta mahdollinen tulevana talvena. Mahdolliset suunnitelmalliset sähkökatkot tarkoittaisivat noin 2 tunnin alueellisia kiertäviä sähkökatkoja.

Olemme tehneet pitkäjänteisesti työtä energiasäästöjen eteen

Olemme Eepeessä jo vuosien ajan tehneet toimipaikkoihin energiasäästötoimenpiteitä ja jatkamme niitä määrätietoisesti. Olemme esimerkiksi uusineet sisä- ja ulkovalaistusta led-valaistukseen, uusineet myymälöiden kylmäkalusteita ovellisiin tai kannellisiin kalusteisiin, tehneet investointeja hyödyntääksemme kylmälaitteiden lauhdelämpöä lämmitykseen, panostaneet etäohjattavaan kiinteistötekniikkaan sekä tuoneet aurinkopaneeleita kiinteistöjen katoille. Lisäksi Eepee on osallistunut S-Voima Oy:n kautta tuulivoimapuistohankkeisiin ja esimerkiksi alkuvuonna kokonaiskulutuksestamme lähes 80 % tuotettiin tuulivoimalla.

Olemme mukana S-ryhmätasoisissa toimenpiteissä sähköpulaan varautumisessa ennaltaehkäisevästi

S-ryhmätasoisesti on etsitty keinoja vaikuttaa erityisesti sähkönkulutuspiikkeihin (päivittäin klo 8-10 ja klo 17-19) eli sellaisia keinoja, joilla ehkäistä sähkökatkojen toteutumista leikkaamalla kulutusta silloin kun se on tavallisesti suurimmillaan alkavalla lämmityskaudella.  Keinot tähän ovat sisälämpötilan laskeminen 1 asteella, ilmanvaihtokoneiden ilmamäärien ohjaaminen osateholle sekä sisä- ja ulkovalaistuksen tehon laskeminen.  SOK Kiinteistöässä tekee parhaillaan toimipaikkakohtaisesti läpikäyntiä miten nämä toimet Eepeessä olisi toteutettavissa parhaiten kiinteistötoimien kautta. Toimenpiteiden soveltamisessa huomioidaan tilojen käyttötarkoitus, kiinteistön tekninen kyky (mm. etäohjattavuus) sekä työ- ja asiakasturvallisuus. Lähtökohtaisesti hotellit ja ravintolat jätetään toimenpiteiden ulkopuolelle.

 

Lisätietoja:
Talousjohtaja Långnabba Tuomo puh. 010 76 46207