Historia


Erinomaista palvelua Etelä-Pohjanmaalla

Osuuskauppamme on ollut jo alkuhetkinään edelläkävijä. Seinäjoki sai ensimmäisenä koko paikkakunnan kattavan osuuskunnan. Ensimmäisenä Etelä-Pohjanmaalta se ilmoitettiin kaupparekisteriin jo vuonna 1903.

Kauppa avattiin Alapuskan talossa nykyisen Vapaudentien ja Työväenkadun välissä 14.2.1903. Osuuskauppa osti 1906 uuden liiketalon nykyisen Itikanristeyksen läheltä. Siinä talossa käynnistyi myös S-Pankki eli silloinen säästökassa vuonna 1915, ensimmäisenä sekin maakunnassa.

Osuuskauppa nousi nopeasti liikevaihdoltaan Etelä-Pohjanmaan suurimpien yritysten joukkoon ja toimi tiennäyttäjänä sekä myynnissä että jäsenmäärässä muille. Myymälöitä perustettiin eri puolille toimialuetta ja lisää voimaa tuli yhdistymisistä: Ylistaron Osuuskauppa 1965, Nurmon Osuuskauppa 1970 ja Kuortaneen Osuuskauppa 1974. Tälle perustukselle luotiin vuonna 1985 Eepee valtaosan Etelä-Pohjanmaan osuuskaupoista lähtiessä siihen mukaan. Se teko vaati osaamista ja uskallusta, mutta sen tuloksena on kasvanut se Eepee, josta tänä päivänä voimme me kaikki olla ylpeitä. On hauska sattuma, että Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kantaosuuskaupan historiallinen avauspäivä osuu samalla päivälle kuin kansainvälinen ystävänpäivä.

Arvokkaan iän saavuttanut edelläkävijä lupaa pitää rivakkaa tahtia yllä myös seuraavina vuosikymmeninä. Perinteikäs Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa vaan paranee vanhetessaan.