Peukkupussi


17.5.2023

Peukkupussi ja Eepee tekevät hyvää lasten ja nuorten urheiluharrastuksille

Peukkupussi on onnistuneesti pilotoinut tukijärjestelmän yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kanssa vuonna 2022, jolloin Peukkupussi-yhteistyön kautta jaettiin alueen seuroille yli 50 000 euroa. Alueen seuroille kertynyt tukisumma vuoden 2023 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana oli yli 25 000 euroa. Tavoitteenamme on lahjoittaa vuoden 2023 aikana Peukkupussi-yhteistyöllä yli 100 000 euroa lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen.

Peukkupussi on konsepti, jossa asiakas voi kaupassa asioidessaan valita kaupan oman muovipussin sijaan erillisen Peukkupussin, jonka myynnistä viisi senttiä ohjataan lyhentämättömänä lasten – ja nuorten urheiluharrastuksiin koko Etelä-Pohjanmaan alueella.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa ja alueen lasten ja nuorten urheilussa mukana olevat seurat ovat olleet todella tyytyväisiä Peukkupussin toimivuuteen ja sen tuottamaan laadukkaalle toiminnalle elintärkeään tukeen.

Peukkupussi on saanut hyvää palautetta ja esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on nyt laajentanut Peukkupussin myynnin koko toiminta-alueelleen. Peukkupussissa on myös ympäristöarvot kunnossa, sillä se on valmistettu 70-prosenttisesta kierrätysmuovista ja se voidaan palauttaa käytön jälkeen muovinkeräyspisteeseen.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Jussi Järvinen on ollut tyytyväinen uuteen tukimuotoon.
– Peukkupussin konsepti on yksinkertainen. Pussit myydään 5 senttiä korkeammalla hinnalla, kuin normipussi ja tämä 5 senttiä tuloutetaan suoraan lasten- ja nuorten urheilutoimintaan. Vuosi 2023 on Peukkupussin osalta laajentamisen aikaa. Vuodelle 2024 tulemme lisäämään seuroja entisestään tämän tuen piiriin. Yhteistyömme Peukkupussin kanssa on toiminut moitteettomasti, kertoo Jussi Järvinen.

– Meidän seuramme tukemisessa Peukkupussi on ollut todella hyvä tuote. Olemme saaneet Peukkupussin avulla kerättyä hienon summan rahaa juniorityöhön ja tällainen tukeminen on varsinkin koronan jälkeisessä maailmassa ollut aivan ensiarvoisen tärkeää, sanoo Kauhavan Helakiekon Jarno Passi.

 

Lisätietoa Peukkupussista peukkupussi.fi