Färdigt plockat från den bekanta närbutiken


24.11.2021

En matbutik på nätet öppnas vid S-market Alajärvi, Alavo och Kauhajoki, precis i tid för att råda bot på julbrådskan. Till Kauppakassi-tjänsten kommer man på webbplatsen s-kaupat.fi.

Hur skulle det vara om du inte skulle behöva springa i butikerna mitt i julstressen, utan kunde planera inköpen i lugn och ro på soffan i sällskap med ett glas glögg?

Tjänsten Kauppakassi sprids gradvis från Seinäjoki ut i landskapet, så man kan bekvämt få sina inköp från nära håll. Först kommer avhämtningsställena till Alajärvi, Alavo och Kauhajoki.
– Varorna plockas från S-markets eget sortiment, som kunden redan känner till. Det är också enkelt att avhämta de färdigt packade inköpen, säger Kauppakassis teamchef Tarja Pinolehto.

Matbutiken på nätet ökade sin popularitet mångdubbelt i fjol, och mången blev förtjust i hur enkelt och praktiskt det var att beställa. Man kan planera t.o.m. en hel veckas inköp och jämföra priser hemma hos sig. Köldkedjan för de omsorgsfullt plockade och förpackade produkterna bryts inte, så maten är säkert färsk.

Med iver in i det nya

Prismas Kauppakassitjänst har nu varit igång halvtannat år, och responsen har varit positiv. Enligt Jari Palo, chef för markethandeln, har i synnerhet barnfamiljer fått hjälp i vardagsjäktet av nätbutiken.
– Man gör typiskt stora inköp åt gången, och nu är det bara att se om samma trend fortsätter också i landskapet. Från de första tre S-marketarna med avhämtningsställen får vi värdefull information för vidareutveckling av Kauppakassi, säger Palo.

Kunderna kan ännu i år avhämta de första inköpen som beställts på nätet vid S-market i Alavo, Alajärvi och Kauhajoki. Jonna Harju-Panula, S-marketchef i Alavo, berättar att hon alltid är redo att förnya butikens verksamhet och tjänster.
– Visst innebär det ju lite nya arbetsuppgifter, men vi har ett lysande team, som snabbt kommer att ta till sig också den här saken.
Harju-Panula hoppas att konsumenterna hittar tjänsten och att S-market Alavo till och med kunde få nya kunder via Kauppakassi.
– Man kan gott tänka sig att nätbutiken gör livet lättare för exempelvis barnfamiljer och äldre. Tjänsten är ändå avsedd för alla, påminner hon.

Enklare att beställa

Från och med nu kan man göra sina nätinköp på webbplatsen www.s-kaupat.fi.
Hittills har man kunnat beställa mat via Foodie, men så småningom flyttar all näthandel med mat till S-butikerna.
Det nya systemet är ännu lättare att använda, och via det kan man göra beställningen för avhämtning om upp till 30 dagar. Beställningar som görs före midnatt kan avhämtas nästa dag fr.om. kl. 12.

 

Varför testa Kauppakassi?

– Färdigt plockade inköp sparar tid.
– Förhandsplanering minskar impulsköp.
– Du kan utnyttja erbjudanden och jämföra priser.
– Du får alltid färska varor på avhämtningsstället och kylkedjan är i skick.
Matbutiken på nätet finns nu på webbplatsen www.s-kaupat.fi.

 

Text: Nadia Paavola, BSTR
Foto: Samu Lehtinen, Eepee