Eepee utvecklar verksamheterna på Prisma Hyllykallio


19.1.2024

Handelslaget Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, har börjat planera en total förnyelse av Prisma Seinäjoki Hyllykallio. Planeringen kommer att fortsätta under hela år 2024. Förnyelsen kommer att genomföras under de närmaste åren, och målet är att förbättra tjänsterna på Prisma så att de tillgodoser dagens kundbehov. Vårt sortiment kommer att utökas avsevärt inom nästan alla produktgrupper. Tekniken på Prisma behöver förnyas i stor omfattning.

Försäljningen av tunga byggvaror på RautaPrisma upphör före utgången av 2024

SOK har fattat beslutet att inte längre tillhandahålla det gemensamma kedjestödet inom tungt byggande. Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa ser med tanke på lönsamheten i verksamheten inga förutsättningar för att fortsätta med affärsverksamheten i fråga och har därför beslutat att upphöra med den. Försäljningen under vår- och sommarsäsongen fortsätter på normalt sätt med det nuvarande sortimentet. Kunderna märker av den kommande ändringen tidigast hösten 2024. Även framöver kommer Prisma att sälja ett brett sortiment av produkter inom byggande och renovering, allt från tapeter till tavelkrokar. Till tunga byggvaror hör bland annat isoleringsull, byggvirke, dräneringsrör och tillbehör för mark- och anläggningsarbete. Kunderna kan höra sig för om det aktuella sortimentet med personalen på Prisma.

Prismas Sommartorg flyttas till samma byggnad som Prisma Köpcentrum

Målet med den totala förnyelsen av Prisma är att ha ett ännu bättre utbud i en och samma byggnad. Ändringarna på RautaPrisma gör det möjligt att i framtiden använda den lokal som blir ledig bl.a. som försäljningslokal för Prismas Sommartorg.
– Vi vill flytta Sommartorget till samma byggnad som övriga Prisma för att göra det smidigare för kunderna. Under säsongen 2024 finns Sommartorget på sin nuvarande plats. Vi hoppas kunna flytta Sommartorget till samma byggnad som övriga Prisma inför sommaren 2025, säger Iina Kalliorinne, branschdirektör.
– Det är ingen idé att renovera en så här stor butik med knapphändiga fakta. Vi kommer att dra nytta av alla slags data för att vi även i framtiden ska vara landskapets mest mångsidiga hypermarket, säger Jukka Matikainen, gruppchef för Prisma.

 

Mer information:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Iina Kalliorinne, branschdirektör för markethandel, tfn 010 764 6300, e-post iina.kalliorinne@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Jukka Matikainen, gruppchef, tfn 010 764 6304, e-post jukka.matikainen@sok.fi