Eepee bygger en ny S-market i Lehtimäki


27.10.2023

Meddelande 27.10.2023

 

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, har köpt affärsfastigheterna i Lehtimäki och Töysä och börjar planera en ny S-market i Lehtimäki.

– Planeringen av en ny S-market i Lehtimäki har redan börjat och kommer att bli klar inom kort. Därefter följer en normal tillståndsprocess och byggande av fastigheten. Vi utgår från att den nya butiken kommer att öppnas inom ett år. Den långvariga förberedelsefasen har berott på flera alternativa genomförandemodeller. Den lösning vi slutligen gick in för är den bästa möjliga.  Lehtimäki får en ny fin butik och på gården både ABC-bränslen och distribution av trafikenergi inklusive elbilsladdning. Den nuvarande butiken som är i dåligt skick kommer att rivas genast när den nya butiken står färdig intill, säger Eepees verkställande direktör Henrik Karvonen.

Nya S-market Lehtimäki är en energi- och miljöeffektiv modern mataffär med mycket fokus på att det ska vara lätt att handla. Koldioxid-kylanläggning, kylmöbler med dörrar, värmeåtervinning och LED-belysning är exempel på miljövänliga lösningar. Solpaneler installeras också på den nya butikens tak.

– I de nya moderna lokalerna kan vi också bättre svara på kundernas behov vad gäller sortimentet. Den nuvarande personalen fortsätter i den nya marketen. Det är vår avsikt att den nuvarande butiken ska fortsätta tills den nya butiken öppnas intill, säger branschdirektör Iina Kalliorinne.

Eepee har köpt nuvarande S-market Lehtimäki av Kiinteistö Oy Lehtimäen Kauppapaikka och Sale Töysä av Ksentos Oy.

 

Mer information:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, verkställande direktör, Henrik Karvonen, tfn 040 057 2172, e-post henrik.karvonen@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, branschdirektör för markethandeln, Iina Kalliorinne, tfn 050 412 0532, e-post iina.kalliorinne@sok.fi