Renovering av ABC Kristinestad framskrider


12.8.2024

Under vintern och våren genomfördes omfattande renoveringsåtgärder på ABC Kristinestads gårdsområden. I den fas som inleds i höst renoveras ABC-stationen inomhus. Ändringsarbetena inleds i början av september och pågår till januari 2025.

Inomhuslokalerna på ABC Kristinestad kommer att genomgå en omfattande förvandling. Restaurangmiljön moderniseras och butiken genomgår en konceptuppdatering från Sale till ABC Market. På den nuvarande Sale blir en ny affärslokal ledig och den kommer att hyras ut för intresserade hyresgäster. Storleken på den hyreslokal som blir ledig är cirka 200 m2. Mötesrummen flyttas till en ny plats och ytorna i kundtoaletterna förnyas.

Stationen får S-Bankens kundtjänstställe som har tidvis öppet och som betjänar kunder som bokat tid. Stationens Otto-automat flyttas utomhus från inomhuslokalerna vilket i fortsättningen möjliggör automatverksamhet som betjänar 24/7. Inom projektet genomförs även ett stort antal övriga åtgärder som förbättrar fastighetstekniken, bl.a. installation av nya koldioxidkylapparater. Tidigare i år byttes fastighetens oljeuppvärmning till jordvärme. Dessutom monteras en reservering för ibruktagande av solpaneler på stationens tak.

Serviceutbudet på ABC Kristinestad kompletteras av en ABC-laddstation som färdigställdes i år och har även högeffektsladdning. ABC-laddstationerna bildar ett riksomfattande ABC-laddningsnätverk, där ABC-mobilappen fungerar som användargränssnitt för laddningen. Mätarna på ABC-bränsledistributionsstationen byts mot splitternya under vecka 34.

 

Mer information:
Juhamatti Aronen, branschdirektör, telefon 010 764 4700, juhamatti.aronen@sok.fi
Tuomo Långnabba, ekonomidirektör, telefon 010 764 6207, tuomo.langnabba@sok.fi