PRISMA HYLLYKALLIO – Gå på utflykt via Prisma


28.5.2022

I Prisma i Hyllykallio har man i vår skapat en Outdoor-avdelning som inspirerar till motion och att röra på sig. Det är erbjuder ett alternativ med låg tröskel för att starta nya naturäventyr.

 

Man får syn på den nya Outdoor-avdelningen på Prismas varusida på långt håll. De träklädda butiksmöblerna och de produkter som placeras där lockar kunderna att utforska allt som finns tillgängligt för äventyr i naturen.
Minna Mäkiranta, försäljningschef för Prisma Hyllykallios klädsel, berättar att den nya avdelningen är en plats med låg tröskel för att starta allt populärare campingaktiviteter.
– Det är lättare att köpa kläder, skor och tillbehör som lämpar sig för jogging, camping eller fiske i naturen, till exempel i samband med matköp.

S-gruppens har under våren lanserat Outdoor-avdelningar i enlighet med kundernas önskemål. Sortimentet har utvidgats med nya tekniska produkter .
– I Outdoor finns toppprodukter av hög kvalitet som lämpar sig för olika typer av friluftsliv och som tål hårdare väderförhållanden. Våra säljare hjälper vid behov till med val av lämpliga accessoarer och redskap, lovar Mäkiranta.

Allt du behöver finns nära

Harri Siikala, försäljningschef för Prisma Hyllykallios underhållnings- och sportavdelning, tror att en vildmarksavdelning stärker kundernas intresse för friluftsliv. Från deras avdelning flyttades bland annat fiskeredskapen dit. I Outdoor finns också ett brett utbud av tält, sovsäckar och hängmattor, och det finns även utflyktsrätter, ryggsäckar och knivar. Cyklar finns i grannavdelningen.
– Att röra sig i naturen har ökat på grund av koronan och entusiasmen tycks öka hela tiden. Nu har vi en upplevelserik avdelning där vi kan svara på kundernas efterfrågan, Siikala gläder sig.

Mäkiranta har också lagt märke till förändringar i naturförhållandena i sin närmaste omgivning: allt fler av hennes medarbetare är entusiastiska över naturens många möjligheter. I dag är närturismen livlig och Lapplands förtrollning har öppnat sig på ett helt nytt sätt åt Mäkiranta.
Förut reste jag bara på vintern till Lappland. Nu har jag märkt att det är ett underbart semestermål under alla årstider.
– Intressant är också att ta en joggingtur eller cykla på de nya bostadsområdena i Seinäjoki, där goda friluftsleder har byggts. För att inte tala om landskapet där det finns många naturupplevelser, fortsätter Mäkiranta.

 

 

Text: Outi Myllymäki
Bild: Samu Lehtinen, Eepee