Original Sokos Hotel Vaakuna renoveras och i Karma öppnas ett vardagsrum


7.12.2023

Original Sokos Hotel Vaakuna stänger sina dörrar för renoveringen precis före jul och öppnas igen i mitten av januari. Hälften av renoveringsarbetena på sammanlagt över två miljoner euro ingår i den grundläggande renoveringen som måste göras i varje fall.

– Alla möjliga fastighetstekniska arbeten och övriga utvecklingsarbeten som anknyter till hotellets affärsverksamhet utförs under den här julpausen på tre veckor, berättar branschdirektör Juhamatti Aronen. Till exempel är varuhissen från 1991 i ursprungligt skick, och nu är det dags att förnya hela hissen.

Den senaste omfattande renoveringen av Original Sokos Hotel Vaakuna gjordes under 2016–2018. Då renoverades rörledningarna och alla hotellrummen renoverades helt inklusive badrummen. Fönstren i rummen byttes mot nya, och i och med luftkonditioneringsrenoveringen fick rummen egen kylande luftkonditionering. Hösten 2017 renoverades hotellets lobby och öppnades restaurangen Talriikki.

Under den kommande julpausen byts alla kylrummen och kylanläggningar mot koldioxidanläggningar. Samtidigt vidtar vi en betydande ansvarsfull åtgärd när vi byter kylanläggningarna mot anläggningar som med sin teknik belastar miljön mindre. Förnyandet av varuhissen skulle ha varit besvärligt under hotellets öppettider, så nu görs det samtidigt med de övriga tekniska förnyelserna. Hotellets alla 147 rum får nya televisioner. Dessutom målas ytor och utförs små reparationsarbeten enligt våning vid behov. I restaurangernas kök repareras golvet, och köket får en ny diskmaskin. Talriikkis buffé förnyas som en del av restaurangens ansiktslyftning.

Personalutrymmena renoveras

I personalutrymmena i Original Sokos Hotel Vaakunas källarvåning förnyas ytor.  I omklädningsrummen byts belysningen mot ledbelysning, och i personalutrymmena monteras nya skåp. I källarvåningen förnyas även ytorna och ledbelysningen i varumottagningsutrymmena och förråden. Cheferna för hotell och restauranger flyttar till ett nytt gemensamt kontor som byggs i Torikeskus. Efter att den gamla kontorlokalen har blivit tom byggs en ny matsal för personalen i lokalen.

Njut av julstämningen i Seinäjoki på Original Sokos Hotel Lakeus

Medan Original Sokos Hotel Vaakuna har stängt under julen, firar man i år jul i staden på Original Sokos Hotel Lakeus när hotellet och restaurangerna har öppet varje dag. Tack vare det färdigt dukade julbordet på Original Sokos Hotel Lakeus Matador både på julafton och juldagen firar man jul i år utan bekymmer.

I Seinäjoki centrum öppnas ett vardagsrum, och festen fortsätter

Restaurangen Karma genomgår en omfattande belysningsrenovering. En betydande del av renoveringen hör till den obligatoriska fastighetstekniska renoveringen där restaurangens belysning och AV-teknik övergår till den ansvarsfulla ledtidsåldern.

Vi utlovar fantastiska överraskningar för dansgolvet, men vi berättar inte mer om dem, utan det lönar sig att komma och uppleva dem på plats!
För att fira jubileumsåret förnyar vi möblerna och introducerar en bar som liknar mer ett vardagsrum på marknaden.

Karmas ”lilla bar” får i och med ansiktslyftningen bekvämare möbler och öppnar sina dörrar i fortsättningen redan tidigt på kvällen och erbjuder således något nytt för stadens bar- och pubkunder.

Renoveringsarbetena utförs i januari, och restaurangen har stängt flera veckor. Senast renoverades restaurangen 2012.

Dessutom firar Karma jämna år i början av vintern när restaurangen fyller 20 år som stjärna på Seinäjokis festhimmel och feststämningen har ingen ände!

 

Mer information:
Juhamatti Aronen, branschdirektör, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, tfn 010 764 7100, e-post juhamatti.aronen@sok.fi
Elina Mäki-Opas, gruppchef, Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, tfn 010 764 7101, e-post elina.maki-opas@sok.fi