Original Sokos Hotel Vaakunassa tehdään uudistustöitä ja Karmaan avautuu olohuone


5.12.2023

Original Sokos Hotel Vaakuna Seinäjoki sulkee ovensa uudistustöitä varten juuri ennen joulua ja avautuu jälleen tammikuun puolessa välissä. Yhteensä yli kahden miljoonan euron arvoisista uudistuksista puolet kuluu peruskorjauksiin, jotka olisi tehtävä joka tapauksessa.

– Tähän kolmen viikon joulutaukoon yhdistetään kaikki mahdolliset kiinteistötekniset työt ja muut kehittämisasiat, jotka liittyvät hotellin liiketoimintaan, toimialajohtaja Juhamatti Aronen kertoo. Esimerkiksi tavarahissi on alkuperäiskunnossaan vuodelta 1991 ja nyt on aika uusia se kokonaan.

Viimeisin suuri uudistus Original Sokos Hotel Vaakunassa tehtiin vuosien 2016–2018 aikana. Tuolloin tehtiin putkistoremontti ja kaikki hotellihuoneet uusittiin kokonaan kylpyhuoneet mukaan lukien. Huoneiden ikkunat vaihdettiin ja ilmastointiremontin myötä huoneisiin saatiin huonekohtainen jäähdyttävä ilmastointi. Syksyllä 2017 uusittiin hotellin aulatilat ja ravintola Talriikki avattiin.

Tulevan joulutauon aikana vaihdetaan kaikki kylmiöt ja kylmälaitteet hiilidioksidilaitteistoiksi. Samalla teemme merkittävän vastuullisuusteon, kun uusimme kylmälaitteistot tekniikaltaan ympäristöä vähemmän kuormittavaan laitteistokantaan. Tavarahissin uusiminen hotellin aukioloaikana olisi ollut hankalaa, joten se tehdään nyt samanaikaisesti muiden teknisten uudistusten kanssa. Kaikkiin 147 hotellihuoneeseen asennetaan uudet televisiot. Lisäksi kerroksittain tehdään pintamaalauksia ja korjauksia tarpeen mukaan. Ravintoloiden keittiössä korjataan lattiaa ja tiskikone uusitaan. Talriikin noutopöytäkokonaisuus uudistetaan ravintolan faceliftin osana.

Henkilökunnan tiloja uudistetaan

Original Sokos Hotel Vaakunan kellarikerroksessa sijaitsevissa sosiaalitiloissa uudistetaan pintoja. Pukutiloihin vaihdetaan ledivalaistus ja parannetaan henkilökunnan sosiaalitiloja uusilla kaapeilla. Kellarikerroksessa uusitaan myös tavaranvastaanottotilojen sekä varastojen pinnat ja ledivalaistus. Majoitus- ja ravitsemuspuolen päälliköt siirtyvät uuteen yhteiseen toimistoon, joka valmistuu Torikeskuksen puolelle. Aiemman toimistotilan tyhjennyttyä tilaan rakennetaan henkilökunnalle uusi ruokailutila.

Seinäjoen joulutunnelmasta nautitaan Original Sokos Hotel Lakeudessa

Original Sokos Hotel Vaakunan ollessa joulutauolla kaupunkijoulua vietetään tänä vuonna Original Sokos Hotel Lakeudessa, kun hotelli ja ravintolat ovat auki joka päivä. Helpon ja huolettoman joulunvieton mahdollistaa tänä vuonna Original Sokos Hotel Lakeus Matadorin valmiiksi katettu joulupöytä sekä jouluaattona että joulupäivänä, lue lisää>>

Seinäjoen keskustaan avautuu olohuone ja juhlat jatkuu

Ravintola Karma kokee mittavan valaistusuudistuksen. Merkittävä osa uudistusta on pakollista kiinteistöteknistä päivitystä, jossa ravintolan valaistus ja AV-tekniikka siirtyy vastuulliseen led-aikakauteen. Tanssilattialle on luvassa upeita yllätyksiä, niistä emme kerro enempää, vaan ne kannattaa tulla kokemaan paikanpäälle!

Juhlavuoden kunniaksi toteutamme kalustepäivitystä ja tuomme markkinaan olohuonemaisemman baarin. Karman ”pikkubaari” saa faceliftissä aiempaa viihtyisämmät kalusteet ja avaa ovensa jatkossa jo alkuillasta, tuoden kaupunkiin uutta tarjontaa baari- ja pubiasiakkaille. Uudistustyöt toteutetaan tammikuussa ja ravintola on useamman viikon suljettuna, viimeksi ravintolaa on uudistettu vuonna 2012.

Karma juhlii alkutalvesta lisäksi pyöreitä, kun 20-vuotta kilahtaa mittariin Seinäjoen biletaivaan tähtenä, juhlahumulle ei näy loppua!

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, toimialajohtaja, Juhamatti Aronen, puh. 010 764 7100, s-posti juhamatti.aronen@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö, Elina Mäki-Opas, puh. 010 764 7101, s-posti elina.maki-opas@sok.fi