Har du redan provat vår matbutik på nätet?


27.3.2022

Webbutiken för livsmedel har under våren utvidgat sina tjänster till hela Eepees verksamhetsområde. S-kaupat.fi:s avhämtningsställen erbjuder ett enkelt sätt för dig att handla hemma och hämta ut livsmedelsbeställningen i din närmaste butik.

 

Jari Palo, kommersiell direktör vid Eepee, berättar att webbutiken för livsmedel planerat tidpunkten för den omfattande utvidgningen av dess verksamhet så att hela landskapet ska vara med i nätverket inför påsk.
– Särskilt barnfamiljer kan få hjälp i deras hektiska vardag genom att handla mat på nätet. Oftast väljer kunderna att storhandla på en och samma gång. Nu väntar vi med intresse om samma trend fortsätter i landskapen, säger Palo.

 

Tarja Pinolehto, teamledare för tjänsten Kauppakassi vid Prisma Hyllykallio, har ansvarat för utbildningen. Pinolehto berättar att medarbetarna varit entusiastiska över den nya tjänsten. Många har upplevt att det piggar upp arbetsdagen när de får plocka kundernas beställningar.
– Också kunderna har flödat S-markets somekanaler med positiva kommentarer och tummen upp: ”Det här är toppen, vi har väntat på det här. Vad fint att tjänsten finns att få i min egen närmaste S-market”.

Strax före jul öppnades de första avhämtningsställena för S-kaupat.fi i Alajärvi, Alavo och Kauhajoki. I början av februari inledde Kauppakassi-tjänsten sin verksamhet på sammanlagt 11 orter: Jalasjärvi, Ilmola, Etseri, Alahärmä, Lappo, Kauhava, Ylistaro, Kristinestad, Kurikka, Närpes och Östermark. Den sista vågen var i mars, då tjänsten infördes på 4–5 verksamhetsställen varje vecka. Till den första gruppen hör Storå, Jurva, Kaskö, Bötom och Lappfjärd, till den andra Ylihärmä, Kuortane, Kortesjärvi, Peräseinäjoki och Koskenkorva. Sist i tur var Lehtimäki,
Töysä, Soini och Vindala.

Utbildning i verkliga situationer

Personalutbildningarna för den nya tjänsten ordnas i Prisma Hyllykallio och i de S-marketar där tjänsten redan tagits i bruk. Personalen har utbildats i grupp. Under utbildningen har deltagarna fått hantera verkliga situationer och vara med om att plocka verkliga webbutiksbeställningar. Pinolehto har lett Kauppakassi-tjänsten vid Prisma Hyllykallio i snart två års tid. Hon har också ansvarat för utbildningen av cirka trettio marketchefer och biträdande chefer från Eepees S-marketar och Sale-affärer. Cheferna utbildar sedan sina egna team och får därigenom föra vidare det som de fått lära sig.

Uppgiften har fört med sig intressanta möjligheter att bekanta sig med Eepee-medarbetare på olika håll i verksamhetsområdet. Pinolehto har fått en rätt bra överblick av dem som jobbar i våra S-marketar och Sale-affärer.
– Vi på Eepee har jättefina och engagerade medarbetare. De är väldigt kompetenta inom affärens funktioner, och när man kan grunderna är det enkelt att lära sig hur matbutiken på nätet fungerar, försäkrar hon.

 

Text: Outi Myllymäki, BSTR
Bilder: Samu Lehtinen, Eepee