ESS AUTOTALO – En miljon kilometers man


28.1.2022

Pekka Palos Peugeotbilar har gjort en avsevärd karriär som kilometerätare. Bra stödpersonal har säkerställt att resan fortsätter.

Om man åker upp till 80 000 kilometer per år, överstiger man säkert i något skede en miljon kilometer.

Pekka Palo har ovanligt nog kört dem med bilar av ett och samma märke. I december räckte importörens representant honom en liten minnesgift för att Pekka hade kört över en miljon kilometer med sina Peugeotbilar. Det har varit möjligt att ha bevis på kilometerna, eftersom Pekka så länge har låtit underhålla sina bilar i samma plats, hos Ess Autotalo.
– Där har man alltid fått bra service, därför har jag inte behövt byta plats. Dessutom får man en rabatt på 50 euro för vart sjätte underhåll, konstaterar Pekka.
Han säger att montörerna är kompetenta och personalen också annars kan sin sak. Behöver man delar, hittas priset omedelbart.
– Den lämpliga reservdelen kan hämtas redan följande dag, senast dagen efter den. Dessutom får jag alltid meddelande när de varor jag har beställt kan hämtas.

Pekka har upplevt att han blir bra bemött som kund. Man har alltid tid för en stamkund, även om situationen kommer plötsligt.
– När jag gjorde mycket researbete förr, ordnade pojkarna i underhållet att jag fick den sista tiden på fredag eller den första på måndag. Så kunde jag använda bilen i hela arbetsveckan utan avbrott.

 


Ari Harju (t.v.), eftermarknadsföringschef på Ess Autotalo inom Eepee, och Mikael Antell (t.h.), representant för importören av Peugeot, gratulerade Pekka Palo för en miljon kilometer med Peugeot.

 

Peugeot är bekant

Numera är Pekka pensionerad, men till yrke är han byggmästare. Hans jobb har mestadels varit i sydvästra Finland, i Tavastland och i huvudstadsregionen, så resan hem till Laihela har varit lång.
– Men man måste alltid komma tillbaka för att värma stugan och ta hand om platserna. Då fick man köra många kilometer. Vanligtvis 65 000–80 000 per år.

Han har kört även andra bilar under sitt liv, men Peugeot har känts som den lämpligaste. Sin första Peugeotbil hittade han i Ess Autotalo.
– Den var deras före detta visningsbil. Efter det har jag alltid bytt när det börjar kännas att man har kört rätt många kilometer.

Den senaste anskaffningen är Peugeot 3008. Crossovermodellen lämpar sig bra för en pensionerad byggare som är van vid att bilen rymmer även varor.
– Oftast har jag haft en kombimodell, men jag har klarat mig med personbilar.

 

Bara glada överraskningar

Pekka är en punktlig man som kommer i tid till verkstaden, och han uppskattar också själv raskt arbete. Han berömmer att den upp-
skattade servicetiden ofta har underskridits, bilen har alltså blivit färdig snabbare än förväntat.
– Det hör till min försäkring att jag vid behov får en reservbil till mitt bruk under servicen. Jag har dock bara behövt reservbilen ett par gånger, eftersom leveranserna har varit så snabba.

Snabb service är en glad överraskning, och den nöjda kunden minns inga andra slags överraskningar. En observation lyfter han särskilt fram.
– Jag uppskattar reda. Också nu är platserna i skick i verkstaden, trots att lokalerna håller på att förnyas.

 

Text: Nadia Paavola, BSTR
Fotos: Samu Lehtinen, Eepee