ESS AUTOTALO – Miljoonan kilometrin mies


28.1.2022

Pekka Palon Peugeotit ovat tehneet varsin säällisen uran kilometrien nielijöinä. Hyvät huoltojoukot ovat varmistaneet, että matka jatkuu.

Jos kilometrejä tulee vuodessa jopa 80 000, jossain vaiheessa myös miljoonan kilometrin rajapyykki ohittuu takuulla.

Pekka Palolla tuo matka on melko poikkeuksellisesti täyteen samalla automerkillä. Joulukuussa maahantuojan edustaja ojensi hänelle pienen muistamisen siitä hyvästä, että Pekka on ajanut Peugeoteillaan yli miljoona kilometriä. Ajokilometrien todentaminen on onnistunut, koska Pekka on hoitanut Pösöjensä huollon niin pitkään samassa paikassa, Ess Autotalossa.
– Siellä on aina ollut hyvä palvelu, joten ei ole tarvinnut vaihtaa paikkaa. Joka kuudennesta huollosta saa lisäksi 50 euron alennuksen, Pekka toteaa.
Hän kehuu asentajia asiantunteviksi ja henkilöstöä muutenkin ajan tasalla oleviksi. Jos autoon tarvitaan osia, hintatieto löytyy hetkessä.
– Sopiva osa on noudettavissa tiskiltä jo seuraavana päivä, viimeistään sitä seuraavana. Lisäksi saan aina tiedon, kun tilaamani tavarat ovat tulleet.

Pekka on kokenut, että häntä kohdellaan asiakkaana hyvin. Kanta-asiakkaalle löytyy aina aikaa, vaikka tilanne tulisi nopealla varoituksella.
– Aikoinaan kun olin paljon reissuhommissa, huollon pojat järjestivät minulle perjantain viimeisen tai maanantain ensimmäisen ajan. Näin sain käyttää autoa työviikon ajan ilman keskeytyksiä.


Eepeen Ess Autotalon jälkimarkkinointipäällikkö Ari Harju (vas.) ja Peugeotin maahantuojan edustaja Mikael Antell (oik.) onnittelivat Pekka Paloa miljoonasta Peugeot kilometristä.

 

Peugeot on tuttu

Nykyään eläkkeellä oleva Pekka on ammatiltaan rakennusmestari. Hänen työnsä ovat olleet paljolti Lounais-Suomessa, Hämeessä ja pääkaupunkiseudulla, joten matkaa kotiin Laihialle on tullut reippaasti.
– Aina piti kuitenkin tulla tupaa lämmittämään ja pitämään paikoista huolta. Kyllä siinä kilometrejä kertyi. Yleensä 65 000 – 80 000 vuodessa.

Hän on ajanut elämänsä aikana muillakin autoilla, mutta Peugeot on tuntunut omimmalta. Niistä ensimmäinen löytyi Ess Autotalosta.
– Se oli heidän entinen esittelyautonsa. Sen jälkeen olen vaihtanut aina, kun on tuntunut, että kilometrejä on melko paljon.

Viimeisin autohankinta on Peugeot 3008. Crossover-malli sopii hyvin eläköityneelle rakennusmiehelle, joka on tottunut siihen, että autossa on tilaa myös tavaroille.
– Yleensä minulla on ollut farmarimalli, mutta henkilöautoilla olen pärjännyt.

 

Vain iloisia yllätyksiä

Säntillisenä miehenä Pekka on saapunut korjaamolle ajoissa, ja siten hän myös arvostaa ripeää toimintaa. Hän kiitteleekin, että huollon kestoksi arvioitu aika on usein alittunut, eli valmista on tullut luultua nopeammin.
– Vakuutukseeni kuuluu, että saan tarvittaessa vara-auton käyttööni huollon ajaksi. Vain pari kertaa olen kuitenkaan vara-autoa tarvinnut, koska toimitukset ovat olleet niin nopeita.

Nopea palvelu on iloinen yllätys, eikä tyytyväinen asiakas muunlaisia muistakaan. Yhden havainnon hän vielä mainitsee erikseen.
– Arvostan siisteyttä. Nytkin huollossa ovat paikat kunnossa, vaikka tiloja uudistetaan.

 

Teksti: Nadia Paavola, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee