S-MARKET NÄRPIÖ – Yhteistyö kasvattaa kauppaa Närpiössä


28.9.2021

S-market Närpiöön on luvassa lisää vipinää, kun saman katon alle rakennetaan uudet tilat Alkolle.

S-market Närpiön laajennustyöt alkoivat elokuussa. Ensimmäisenä rakennetaan noin 250 neliön suuruinen uusi Alkon myymälä S-marketin yhteyteen. Saman katon alle muuttava kumppani lisää omalta osaltaan asiakasvirtaa ja vahvistaa näin S-marketin markkina-asemaa Närpiössä.

Närpiön kaupunginjohtaja Mikaela Björklund katselee hyvillä mielin Eepeen satsausta vihanneksista kuuluisaan kaupunkiin. Lisärakentamiseen liittyvä lupaprosessi sai päättäjiltä sutjakkaasti vihreää valoa – yritysten välinen yhteistyö sopii erittäin hyvin kasvavan kaupungin strategiaan.
– Erilaisten palveluntuottajien synergiaa olemme edistäneet myös kaupungin omissa toiminnoissa. Hyvä esimerkki yhteistyöstä on S-market Närpiön naapurissa sijaitseva Mitt i Stan -keskus, josta löytyy muun muassa kulttuuritarjontaa, terveyspalveluja ja hotelli, Björklund kertoo.

Kaupunginjohtaja on itsekin Eepeen asiakasomistaja ja käyttää vihreää korttiaan paikallisessa S-marketissa.
– S-market Närpiö on palvellut minua vuosien varrella hyvin. Minusta on ihanaa, kun voin ostaa sieltä myös paikan päällä paistettuja herkkuja. Jos jotain toivon, niin kaipaan yllätyksellisyyttä tuotevalikoimassa. Pidän siitä, että tarjolla on uusia ja erilaisia tuotteita kokeilumielessä, sitä saisi olla lisää, hän evästää.


Marketpäällikkö Markus Bergmanilla on luvassa kiireinen syksy, kun kaupan muutostyöt alkavat lokakuussa.

Virkistäviä tuulia kaupankäyntiin

Myös marketpäällikkö Markus Bergman iloitsee uusista tuulista. Vaikka rakennustyömiehet ja -koneet tuovat arjen kiireeseen lisähaasteita, niin marraskuulla avattava uudistunut kaupan keskus kruunaa kaiken vaivannäön. Onneksi muutoksessa on mukana tuttuun tapaan muutostyöryhmä, Eepeen kokenut kaupan iskujoukko.

S-marketin neliöt säilyvät entisellään noin 1 500 neliössä, mutta ilme freesaantuu värimaailmaltaan ja kalusteiltaan, jotka ajan hengen mukaisesti ovat myös energiatehokkaita.
– Marketin puolella muutostyöt alkavat lokakuussa ja valmista pitäisi olla 26. marraskuuta.

Bergmanin mukaan suunnitelmissa ei ole juuri nyt rekrytoida uusia työntekijöitä.
– Toki jos myynti kovasti kasvaa, niin se tuo myös työpaikkoja, hän huomauttaa.

Odottavin mielin uutta kohden

S-market Närpiön naapurissa asuva yrittäjä Michaela Esch seuraa mielenkiinnolla meneillään olevaa uudistusprojektia. Eepeen uutena edustajiston jäsenenä hän katselee kauppaa kahdesta eri näkövinkkelistä – päättäjänä ja asiakkaana. Hän on vakuuttunut, että Alkon muutto S-marketin yhteyteen on erinomainen asia.

– Samalla kun käydään Alkossa, niin on helppo pyörähtää ostoksilla myös vieressä olevassa S-marketissa.
Muuttovoittoisessa Närpiössä kansainvälisyys ja ruotsinkielisyys ovat merkittävässä asemassa. Sitä samaa Esch toivoo myös Eepeeltä, joka kehittää kauppaa vahvalla otteella maakunnassa.


Eepeen edustajistossa vaikuttava Michaela Esch ja Närpiön kaupunginjohtaja Mikaela Björklund odottavat mielenkiinnolla, miltä tuttu kauppa näyttää uudistuksen jälkeen.

 

Teksti: Outi Myllymäki, BSTR
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee