Uusi ABC Prisma Hyllykallio – AdBlue mittarimyyntituotteeksi


7.3.2017

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan (Eepeen) uusi ABC-mittarikenttä on tänään avattu asiakkaiden käyttöön Seinäjoella Prisma Hyllykalliolla. ABC Prisma Hyllykallio on Eepeen perinteinen polttonesteen myyntipaikka. Uudella ABC:llä on kuusi tankkauspistettä ja peräti viisi polttoainelaatua sekä AdBlue mittarimyynnissä.
– Haluamme tarjota Seinäjoen vilkkaimmalla kauppapaikalla entistä sujuvamman tankkaamisen sekä enemmän valinnanmahdollisuuksia asiakkaillemme. Polttonesteiden tuotetarjontamme on tällä asemalla  yksi Suomen monipuolisimmasta,  kuvailee toimialapäällikkö Heli Back.

Polttonestevaihtoehtoina ovat 95 E10, 98 E5, Eko E85, Smart Diesel, sekä moottoripolttoöljy.

– Eko E85 –korkeaseosetanolipolttonestettä on odotettu ja toivottu Prisman ABC:lle, etenkin sen jälkeen, kun Trafi muutti reilu vuosi sitten linjaustaan etanolimuutossarjoja koskien. Uuden automaatin rakentamisen myötä pystyimme vastaamaan näihin toiveisiin. Uutena tuotteena mittarikentältä myytävä AdBlue on dieselmoottorin NOx-päästöjä vähentävä aine autoille, joissa on SCR-järjestelmä pakokaasujen jälkipuhdistukseen, kertoo toimialapäällikkö Heli Back.

Eko E85 on ympäristöystävällinen, autoilun fossiilisia hiilidioksidipäästöjä jopa 80 % vähentävä edullinen polttoneste. Se soveltuu flexfuel-moottorilla varustettuihin autoihin sekä bensiiniautoihin, joihin on asennettu E85-muutossarja. Suurin osa polttonesteestä on bioetanolia, jota valmistetaan muun muassa S-ryhmän kauppojen hävikkileivästä. Suomalaisen Työn Liiton Avainlipputunnuksella varustettua EkoE85 –polttonestettä myydään Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupassa ABC Prisma Hyllykallion lisäksi Alajärven ja Alavuden ABC-liikenneasemilla sekä Kivistön ABC-automaatissa.

Hyllykallion vanhan ABC-mittarikentän purkaminen aloitetaan pikimmiten uuden aseman avaamisen jälkeen. Purku-urakka materiaalien lajitteluineen ja kierrätyksineen kestää 2-3 viikkoa. Eepeen  omaa uusiokäyttöä varten otetaan talteen polttonesteen jakelumittarit ja maksuautomaatit.

 

Lisätiedot:
Heli Back, toimialapäällikkö, Etelä-Pohjanmaan  Osuuskauppa, puh. 010 764 9301, heli.back@sok.fi
Juhamatti Aronen, toimialajohtaja, Etelä-Pohjanmaan  Osuuskauppa, puh. 010 764 7100, juhamatti.aronen@sok.fi