S-market Lehtimäki suljetaan 15.3.2024


22.2.2024

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on joutunut tekemään päätöksen Lehtimäellä sijaitsevan S-markettinsa sulkemisesta 15.3.2024 alkaen. Uusi Sale Lehtimäki avataan lokakuussa 2024.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvosen mukaan sulkemispäätös oli välttämätön ja se oli tehtävä pikaisella aikataululla. Syy poikkeuksellisen päätöksen tekemiseen ei jättänyt vaihtoehtoja.
– Viime syksystä lähtien olemme tehneet kaiken voitavamme vanhan kauppamme vakavien sisäilmaongelmien pitämiseksi kurissa. Valitettavasti tämä ei ole viimeisimpien tietojemme perusteella onnistunut. Kaupan sulkeminen on välttämätöntä henkilökuntamme työturvallisuuden varmistamiseksi.

Sulkeminen helpottaa rakentamista ja nopeuttaa ABC polttonestekaupan aloitusta

Myös uuden kaupan rakentamisen yhteydessä on ilmaantunut vanhaan kauppaan liittyviä ongelmia. Vanhan kaupan kaukolämpöputki kulkee, alkuperäisistä suunnitelmista poiketen, uuden kaupan rakennustyömaan kohdalla. Tämän takia rakentaminen on keskeytettävä, kunnes vanhasta kaupasta kaukolämpö on katkaistu.
– Vaikka tämä ei olekaan syy vanhan kaupan sulkemiselle, se nopeuttaa asiaa, toteaa talousjohtaja Tuomo Långnabba. Pyrimme vanhan kaupan pikaisella sulkemisella turvaamaan uuden kaupan rakentamisen mahdollisimman nopean jatkumisen.

Talousjohtaja Långnabba näkee ikävällä asialla olevan myös positiivisia puolia. Vanhan kaupan purkaminen mahdollistaa uuden kaupan helpomman rakentamisen ja ABC mittarikentän nopeamman käyttöönoton.

 

Henkilökunta siirtyy väliaikaisesti muihin yksiköihin ja ruokahuolto turvataan kauppakuljetuksilla Alajärvelle

Toimialajohtaja Iina Kalliorinne kertoo, että S-market Lehtimäen henkilökunnalle tarjotaan mahdollisuutta siirtyä väliaikaisesti työskentelemään Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan muihin alueella toimiviin kauppoihin.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa järjestää lehtimäkeläisille asiakkailleen kauppakuljetuksen Alajärven keskustaan yhteistyössä Härmän liikenteen ja Alajärven kaupungin kanssa.
Linja-auto lähtee Lehtimäeltä Matkahuollon pihasta maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 9.15 ja palaa ABC Alajärven pihasta lähtien klo 12.15. Kuljetus on ilmainen ja voimassa 11.3. alkaen toistaiseksi.

S-market Lehtimäen kaikki tuotteet myydään loppuun 15.3. mennessä. Tuotepuutteita voi ilmetä jo ensi viikon aikana.

– Pahoittelemme ikävää tilannetta. Yhdessä saamme kuitenkin tämänkin haasteen voitettua matkalla Lehtimäen uutta kauppaa kohti!

 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Henrik Karvonen, puh. 010 764 6200
Talousjohtaja Tuomo Långnabba, puh. 010 764 6207
Toimialajohtaja Iina Kalliorinne, puh. 010 764 6300