S-MARKET ILMAJOKI JA JALASJÄRVI – Jalasjärvellä ja Ilmajoella uudistutaan samaan tahtiin


12.1.2021

Jalasjärven ja Ilmajoen S-marketien mittavat uudistustyöt saatetaan loppuun alkuvuoden aikana. Uudistusurakka on vaatinut joustavuutta sekä yksiköiden työntekijöiltä että asiakkailta, mutta lopussa kiitos ja kaupat seisovat komeampina kuin koskaan.

S-market Jalasjärven marketpäällikkö Anne Himanka kertoo myymäläuudistuksen edenneen kivuttomasti siihen nähden, kuinka nopealla aikataululla uudistus on toteutettu.
– Uudistusta on ollut mukava tehdä. Kauppaa on viimeksi remontoitu vuonna 2004, joten kyllä tätä on odotettukin. Olemme kaikki tohkeissamme.

Molemmat S-marketit ovat palvelleet asiakkaita normaalisti läpi uudistustöiden. Kun henkilökunnan ja asiakkaiden lisäksi myymälässä pyörii parhaimmillaan parikymmentä työmiestä, sopu antaa sijaa ja sulava yhteiselo on kaiken perusta.
– Asiakkaat ovat myötäeläneet tätä uudistusta kanssamme. ”Jaksakaa vielä hetki”, he ovat tsempanneet, S-market Ilmajoen marketpäällikkö Pasi Koivumäki kertoo.

Myymälöiden asiakastilat saatiin valmiiksi viime vuoden puolella, ja nyt alkuvuodesta huomio siirtyy kauppojen julkisivuihin ja sosiaalitiloihin. Molemmat marketpäälliköt ovat kiitollisia siitä, että myös henkilökunnan tilat uusitaan.
– On todella tärkeää, että taukotila on viihtyisä ja työympäristö on miellyttävä myös myymälätilan ulkopuolella, Anne toteaa.

Uusi ilme toi tälle vuosikymmenelle

Kauppojen kaikki pinnat ja kalusteet uusittiin lattiasta kattoon. Ilmajoella kaadettiin myös seiniä avaramman aulan ja uuden sisäänkäynnin tieltä. Vanhat kylmäkalusteet saivat väistyä ja tilalle asennettiin ovelliset energiatehokkaat kaapit, joiden kylmä ilma tulee ympäristöystävällisestä hiilidioksidi-kylmälaitoksesta.
– Avonaiset kylmälaitteet kylmettivät aiemmin koko myymälän, ja teimme välillä töitä villasukat jalassa. Nyt, kun kylmäkalusteet ovat ovellisia, meitä on täällä muutama välillä T-paitasillaan, Anne naurahtaa.

Palveluvalikoima laajeni molemmissa myymälöissä paistopisteellä, mehukoneella ja itsepalvelukassoilla. Ilmajoen myymälään saadaan uudistuksen myötä myös Postin pakettiautomaatti ja Nosto-automaatti, joka on ollut erityisen toivottu.
– Uudet kalusteet vapauttivat lisää tilaa myymälän käytäville ja tehokkaamman tilankäytön ansiosta pystyimme laajentamaan myös päivittäistavaravalikoimaa, Pasi kertoo.

Moderniin S-market-konseptiin kuuluva tummanharmaa yleisilme ihastuttaa asiakkaita ja henkilökuntaa.
– Henkilökohtainen suosikkini on uusi hedelmä- ja vihannesosastomme. Värikkäät hedelmät oikein hyppäävät silmille mustista kalusteista, Pasi hehkuttaa.

Vertaistukea ja venymistä

Anne ja Pasi ovat yhtä mieltä siitä, että ilman henkilökunnan omistautumista ja heidän joustamistaan tällainen urakka olisi mahdotonta toteuttaa näin nopealla aikataululla.
– Meillä uudistus alkoi toden teolla lokakuun lopulla ja myymälän puoli oli käytännössä joulukuussa valmis. Se oli todella nopea rykäisy, joka ei olisi ollut mitenkään mahdollinen ilman henkilökunnan upeaa venymistä välillä hyvinkin haastavassa työympäristössä, Anne kehuu.

Samaan tahtiin etenevä uudistus tarjosi marketpäälliköille ainutlaatuisen tilaisuuden vaihtaa remonttiin liittyviä ajatuksia ja tuntemuksia.
– Olemme soitelleet paljon ja saaneet toisiltamme korvaamatonta vertaistukea tämän hässäkän keskellä. On ollut myös mielenkiintoista kuulla, miten tietyt asiat on tehty toisaalla verrattuna omaan myymälään, Pasi kertoo.

Koronatilanteen vuoksi uudistuksia ei pystytä juhlistamaan kahvituksin, mutta molemmat marketpäälliköt toivottavat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi ihastelemaan uuden ajan marketteja Jalasjärvelle ja Ilmajoelle.

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee