Eepeen Lähiruokakisan voitti Ilmajoen Makkaramestarien Vähähiilarinen munakaspizza


26.10.2023

Eepee järjesti 120 v. juhlavuotensa kunniaksi Lähiruokakisan alueensa ruokatuottajille. Eepeen Lähiruokakisaan haki mukaan yli 20 alueen elintarvikeyritystä, joista kuusi valikoitui finaalivaiheeseen. Lopulta kuudesta yrityksestä karsiutui vielä kaksi ja jäljelle jäi neljä finalistia. Kisan voittajaksi julistettiin 25.10.2023 Ilmajoen Makkaramestarien tuoteidea Vähähiilarinen munakaspizza.

Voittajaksi valittu Vähähiilarinen munakaspizza sai seuraavia perusteluja:

  • Aidosti täysin uudenlainen tuote, jollaista ei kaupan hyllyillä ole vielä aiemmin nähty
  • Tuote on kuluttajalle helppokäyttöinen ratkaisu, joka sopii monenlaisiin käyttötilanteisiin
  • Todellinen lähituote, jossa on pystytty hyödyntämään paljon alueen raaka-aineita ja yritys on pystynyt hyödyntämään myös omia, olemassa olevia tuotteita uudella tavalla (täytteenä olevat kinkku ja pekoni)
  • Monipuolinen ja ennen kaikkea hyvänmakuinen tuote

Voitosta kisasivat Alavuden Öljynpuristamo Oy tuoteideallaan Juureva fermentoitu härkäpapuhummus, Ilmajoen Makkaramestarit Oy tuoteideallaan Vähähiilarinen munakaspizza, Ryeday Oy tuoteideallaan RuisRalli välipalapatukka sekä Rantakallion Juustola Oy tuoteideallaan Liikennevalot maistuvat ja hauskat pyörykät. Kaikki finalistituotteet pääsevät Eepeen S-marketteihin, Saleihin ja Prismaan valikoimiin.Tuotteet ovat ostettavissa 26.10. lähtien suurimmassa osassa kaupoistamme. Kaikkiin kauppoihimme saamme tuotteet parin kolmen viikon sisällä, kun finalistit ovat saaneet tuotteidensa valmistuksen täysillä käyntiin.


Voittaja Ilmajoen Makkaramestarit ja vähähiilarinen Munakaspizza


Finalistit (vasemmalla Alavuden Öljynpuristamo, keskellä Ilmajoen Makkaramestarit, Rantakallion Juustola ja oikealla Ryeday).

 

Eepeen Lähiruokakisaan saivat osallistua 5.2.–5.3.2023 kaikki Eepeen alueella tai lähistöllä sijaitsevat pienet ja keskisuuret elintarvikealan yritykset.

Eepee tuki kilpailun finaalivaiheeseen valittuja yrityksiä tuotekehityslahjakortilla, jonka avulla yritys pystyi panostamaan tuotteensa kehittämiseen ja tuotannollistamiseen kilpailun aikataulussa yhteistyökumppanimme Foodwest Oy:n avustuksella.

 

Lähiruokakisan voittaja kertoo tuotteestaan

 

 

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö, Ann-Christina Hevonkoski, puh. 010 764 6305, s-posti ann-christina.hevonkoski@sok.fi
Foodwest, Insight Manager, Juuli Seppälä, puh. 040 707 6013, s-posti juuli.seppala@foodwest.fi