Eepee juhlii ystävänpäivänä


7.2.2023

Lehdistötiedote 7.2.2023

 

Arvokkaan 120 vuoden iän saavuttanut edelläkävijä lupaa pitää rivakkaa tahtia yllä myös seuraavina vuosikymmeninä.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa syntyi 120 vuotta sitten vastatakseen ihmisten tarpeisiin hankkia laadukkaita tavaroita ja palveluita edulliseen hintaan. Yhteistoiminta sai muodokseen osuustoiminnan, joka on yhdessä yrittämistä. Käytämme kaiken toiminnastamme syntyvän tuloksen alueemme asiakasomistajien hyväksi. Liiketoiminnan tärkeitä tukipilareita ovat osuustoiminnallisuus, kotimaisuus, alueellisuus ja inhimillisyys. Tavoitteemme on tehdä alueestamme paremman paikan elää.

Koko juhlavuosi on täynnä etuja ja tapahtumia. Varsinaista syntymäpäivää vietämme ystävänpäivänä 14. helmikuuta, jolloin toivotamme kaikki ystävämme toimipaikkoihimme juhlistamaan 120 vuotta täyttävää Eepeetä. Erityisen juhlalliseksi syntymäpäivämme tekee tänä vuonna se, että avaamme samana päivänä Eepee Autotalon, jossa on tehty iso uudistus.

Osuuskauppamme on ollut jo alkuhetkinään edelläkävijä. Seinäjoki sai ensimmäisenä koko paikkakunnan kattavan osuuskunnan. Kauppa avattiin Alapuskan talossa nykyisen Vapaudentien ja Työväenkadun välissä 14.2.1903. Vuonna 1906 osuuskauppa osti uuden liiketalon nykyisen Itikanristeyksen läheltä. Siinä talossa käynnistyi myös S-Pankki eli silloinen säästökassa vuonna 1915, ensimmäisenä sekin maakunnassa.

Osuuskauppa nousi nopeasti liikevaihdoltaan Etelä-Pohjanmaan suurimpien yritysten joukkoon ja toimi tiennäyttäjänä sekä myynnissä että jäsenmäärässä muille. Myymälöitä perustettiin eri puolille toimialuetta ja lisää voimaa tuli yhdistymisistä: Ylistaron Osuuskauppa 1965, Nurmon Osuuskauppa 1970 ja Kuortaneen Osuuskauppa 1974. Tälle perustukselle luotiin vuonna 1985 Eepee ja valtaosa Etelä-Pohjanmaan osuuskaupoista lähti siihen mukaan.

Nykyään Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on alueellinen vähittäiskaupan monialayritys, jolla on maakunnassa 70 toimipistettä ja 1 300 työntekijää. Asiakasomistajia Eepeellä on lähes 92 000. On hauska sattuma, että virallinen avauspäivä osuu samalla päivälle kuin kansainvälinen ystävänpäivä.

 

Lisätietoja:

Tuula Rajala
puh. 010 764 9222
tuula.rajala@sok.fi