Eepeen lähiruokakisa


Lähiruokakisan voittaja kertoo tuotteestaan

Eepeen Lähiruokakisan voittaja on valittu

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupalle, Eepeelle, kuluva vuosi on 120-vuotisjuhlavuosi. Sen kunniaksi järjestimme ideakilpailun, jossa haimme uusia kiinnostavia ruokatuotteita Eepeen marketteihin kuluttajien saataville.

Eepeen Lähiruokakisan voitti Ilmajoen Makkaramestarien Vähähiilarinen munakaspizza >>

Eepeen lähiruokakilpailuun saivat osallistua 5.2.-5.3.2023 kaikki Eepeen alueella tai lähistöllä sijaitsevat pienet ja keskisuuret elintarvikealan yritykset. Kilpailussa menestyvät tuotteet tullaan lanseeraamaan Eepeen marketeissa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Eepee tukee kilpailun finaalivaiheeseen valittuja yrityksiä tuotekehityslahjakortilla, jonka avulla yritys voi panostaa tuotteensa kehittämiseen ja tuotannollistamiseen kilpailun aikataulussa yhteistyökumppanimme Foodwest Oy:n avustuksella.

Finaaliin selvinneet kuusi yritystä ovat:

  • Ilmajoen Makkaramestarit Oy tuoteidealla Vähähiilarinen munakaspizza
  • Ryeday Oy tuoteidealla Ruisralli
  • Alavuden Öljynpuristamo Oy tuoteidealla Juureva fermentoitu härkäpapuhummus
  • Rantakallion Juustola Oy tuoteidealla Liikennevalot maistuvat ja hauskat pyörykät
  • Voihan Vuohi Oy tuoteidealla Voihan Hera! -juoma
  • Ravintola Juku Oy tuoteidealla Bibimbap -valmisruoka.

Kisan puitteissa järjestetään syyskuun alussa kuluttajatapahtuma, jossa finalistit pääsevät maistattamaan tuotteitaan Eepeen asiakkaille. Kisan voittaja julkistetaan loppuvuodesta 2023.

 

Lisätiedot:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, kaupallinen johtaja, Jari Palo, puh. 050 056 7805, s-posti jari.palo@sok.fi
Foodwest, tuotekehitysasiantuntija, Vesta Mäki, puh. 040 676 5734, s-posti vesta.maki@foodwest.fi

 

Finalistit esittelyssä

Ravintola Juku Oy

Bibimbap on maistuva ja erilainen korealainen ruokalaji. Aineksina on riisi, paistetut kasvikset sekä jauheliha. Annoksessa ainesosat ovat houkuttelevasti erillään ja ennen syöntiä ne sekoitetaan.
– Kevyt, mutta proteiinipitoinen annos, jossa tulisuus tuo oman vivahteensa ja jälkimaun, Juhani Rahko kertoo.

ravintolajuku.fi

Ilmajoen Makkaramestarit

Ilmajoen makkaramestarit on kilpailussa mukana tuoteidealla Vähähiilarinen munakaspizza.
– Tuote on helppokäyttöinen, kevyempi viljaton vaihtoehto perinteisille mikropizzoille. Siitä on tulossa kaksi eri versiota eli kinkku-pekoni sekä kasvis, Vesa Luhtala valaisee.

makkaramestarit.fi

Ryeday Oy

Ruisralli on Kari Komsin idea rukiisesta välipalapatukasta.
– Siinä on aidot maut ilman suklaata ja lisäaineita, Komsi iloitsee tuotteesta, jota hän on kehitellyt kotikeittiössä korona-pandemian alkamisesta lähtien.

facebook.com/ryeday.fi

Voihan Vuohi Oy

Vuonna 2021 perustetun vuohenmaitomeijerin visio on vastuullisuus. Yritys haluaa luoda hauskan ja rajoja rikkovan raikkaan tuulahduksen jokaisen kuluttajan ruokahetkiin viikon jokaisena päivänä, hyödyntämällä elintarviketeollisuuden sivuvirtoja.
– Uutuustuotteemme, Voihan Hera! -juoman keskiössä on hävikin hyödyntäminen ja hallinta sekä terveellinen makuelämys, Shirin Namiq sanoo.

voihanvuohi.fi

Alavuden Öljynpuristamo

Alavuden Öljynpuristamo Oy:n Juureva härkäpapuhummus on valmistettu kotimaisesta, Isojoella fermentoidusta härkäpavusta ja Alavuden kylmäpuristetusta öljystä. Tuote yhdistää vatsaystävällisen kasviproteiinin ja sydänystävällisen öljyn.
– Härkäpapuhummus sopii niin leivän päälle, dipattavaksi kuin salaatin ja ruoan kylkeen. Hummus on helppo viimeistellä omaan makuun, vaikkapa Alavuden makuöljyllä, Hanna Yli-Kuha kiteyttää.

alavudenoljynpuristamo.fi

Rantakallion Juustola

Rantakallion Juustola Oy:n tuoteidea on ”Liikennevalot” – maistuvat ja hauskat pyörykät kotimaisista kasvisraaka-aineista.
– Tuotteen pääraaka-aine on kotimainen fermentoitu härkäpapu. Härkäpavun lisäksi pihveissä on punajuurta, porkkanaa ja pinaattia. Kokonaisuus on värikäs, hauska ja maistuva, Päivi Rantakallio myhäilee.

rantakallionjuustola.fi