Eepee 120 vuotta


Vuonna 2023 juhlimme 120-vuotiasta Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppaa.

Vastuullista toimintaa asiakkaiden, maakunnan ja ympäristön hyväksi

MITÄ JOS MEILLÄ OLISI KAUPPA, JONKA OMISTAISIMME ITSE?

Vuonna 1903 tästä ajatuksesta syntyi Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, jonka me asiakasomistajat omistamme tänäkin päivänä.

Eepeen juhlavuosi on täynnä etuja ja tapahtumia. Seuraa ilmoitteluamme ja tule mukaan juhlimaan kanssamme.

 

Nykyään Eepee on alueensa suurin palvelualojen työllistäjä, jolla on maakunnassa 70 toimipistettä ja 1 300 työntekijää. Asiakasomistajia Eepeellä on lähes 92 000.

Työllistämme myös myymällä paikallisia tuotteita. Ostamme vuosittain alueemme yrityksistä yli 80 miljoonalla eurolla tuotteita ja palveluita. Investoimme ja parannemme palveluitamme koko toimialueellamme. Missiomme on tehdä alueestamme paremman paikan elää.

Tuemme alueellamme kymmeniä paikallisia kohteita ja hyväntekeväisyystahoja. Juhlavuonna kohdistamme 100 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoimintaan Kannustajat-konseptin kautta.

Historia

Seinäjoki sai ensimmäisenä koko paikkakunnan kattavan osuuskunnan, kun kauppa avattiin Alapuskan talossa nykyisen Vapaudentien ja Työväenkadun välissä 14.2.1903. On hauska sattuma, että virallinen avauspäivä osuu samalle päivälle kuin kansainvälinen ystävänpäivä.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa syntyi 120 vuotta sitten vastatakseen ihmisten tarpeisiin hankkia laadukkaita tavaroita ja palveluita edulliseen hintaan. Yhteistoiminta sai muodokseen osuustoiminnan, joka on yhdessä yrittämistä. Tavoitteemme on olla alueemme johtava kaupan alan palveluyritys.

Osuuskauppa osti 1906 uuden liiketalon nykyisen Itikanristeyksen läheltä. Siinä talossa käynnistyi myös S-Pankki eli silloinen säästökassa vuonna 1915, ensimmäisenä sekin maakunnassa. Osuuskauppa nousi nopeasti liikevaihdoltaan Etelä-Pohjanmaan suurimpien yritysten joukkoon ja toimi tiennäyttäjänä sekä myynnissä että jäsenmäärässä muille. Ajan myötä myymälöitä perustettiin eri puolille toimialuetta ja lisää voimaa tuli yhdistymisistä: Ylistaron Osuuskauppa 1965, Nurmon Osuuskauppa 1970 ja Kuortaneen Osuuskauppa 1974. Tälle perustukselle luotiin vuonna 1985 Eepee, johon lähti mukaan valtaosa Etelä-Pohjanmaan osuuskaupoista.