Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kauneuspalveluiden tietosuojainformaatio

Kampaamo- ja kauneudenhoitopalvelun asiakasrekisterissä hallinnoidaan tietoja kampaamosta ja kauneushoitolasta ajan varanneista ja asioineista asiakkaista, ja rekisterinpitäjänä toimii Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa.

Suostumuksellasi voimme lähettää sinulle suoramarkkinointia kauneuspalveluiden ja -tuotteiden markkinoimiseksi, tapahtumakutsujen lähettämiseksi tai kontaktoidessamme.

 

Millaisia henkilötietoja keräämme sinusta

Kauneuspalveluiden asiakasrekisterissä käsitellään muun muassa perustietojasi (nimi- ja yhteystiedot), tietoja ajanvarauksesta sekä tietoa kampaamossa/kauneushoitolassa tehdyistä töistä eli tietoa tekijästä, käytetyistä aineista ja niiden sopivuudesta sekä tekniikoista ja ostoistasi. Katso tarkemmin >>

 

Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietojasi

Käytämme kauneuspalveluiden asiakasrekisterin tietoja
• asiakassuhteen hoitamiseen ja kehittämiseen, jotta saat yksilöllistä ja laadukasta palvelua
• yhteydenpitoon varausten varmistamiseksi ja mahdollisiin muihin palveluun liittyviin yhteydenottoihin.
• asiakaskortistoa käytämme sinulle aiemmin tehtyjen töiden tietojen ja käytettyjen tuotteiden ja aineiden tallentamiseen, jotta varmistamme, että työn laatu on tasaista ja laadukasta sekä sinulle turvallista.

Kysymme mahdolliset allergiat tai muut yliherkkyydet sinulta joka kerta erikseen.

Emme säilytä tietoa terveydestäsi, jotta varmistamme käytössämme olevan tiedon ajan tasaisuuden ja turvallisuutesi.

Voimme käyttää henkilötietokoosteita, joista sinua ei voi tunnistaa, myös kauneuspalveluiden liiketoiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen kuten asiakaspalautetutkimuksen toteuttamiseen tai raportointiin.

 

Mistä saamme henkilötietojasi

Kampaamo-/kauneudenhoitopalvelun asiakasrekisterissä olevat henkilötietosi ovat pääosin sinun itsesi antamia esimerkiksi varatessasi aikaa kampaamoomme/kauneushoitolaamme. Tehdyistä töistä ja ostoista tallennetaan tietoa asiointisi yhteydessä.

Päivitämme muuttuneet nimi- ja yhteystiedot pyynnöstäsi. Katso tarkemmin >>

Sinulla on milloin vain oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin tekemällä ilmoitus rekisterinpitäjälle Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupalle, PL 70, 60101 Seinäjoki, eepee.tietosuoja@sok.fi.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteet

Kauneuspalveluiden asiakasrekisterin henkilötietojen käsittely perustuu sopimukseen, joka muodostuu käydessäsi kampaamossamme / kauneushoitolassamme. Katso tarkemmin >>

Kuka käsittelee henkilötietojasi

Tietojasi käsittelevät ainoastaan sellaiset kampaamon / kauneushoitolan, S-ryhmän tai palveluntarjoajiemme työntekijät, joiden työtehtäviin se kuuluu. Käsittelemme henkilötietoasi aina huolellisesti ja noudatamme hyvää tietojenkäsittelytapaa.

Henkilötietojasi ei käsitellä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella.

 

Sinun oikeutesi

Saat tietoa henkilötietojesi käsittelystä tästä tietosuojainformaatiosta ja tarkemmin kauneuspalveluiden tietosuojaselosteesta, katso tarkemmin >>

Sinulla on oikeus kieltää kauneuspalvelujen henkilötietojesi perusteella tehtävä suoramarkkinointi, markkinatutkimukset ja puhelinmarkkinointi ottamalla yhteyttä kampaamoosi / kauneushoitolaasi.

Sinulla on oikeus saada pääsy omiin henkilötietoihisi. Helpoimmin teet sen tekemällä tietopyynnön sähköisellä verkkolomakkeellamme tai pyytämällä tietojasi Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupasta. Voit korjata virheellisiä ja puutteellisia asiakastietojasi ottamalla yhteyttä suoraan kampaamoon / kauneushoitolaan.

Sinulla on oikeus saada tieto henkilötietojen tietoturvaloukkauksista. Ilmoitamme sinulle viipymättä, mikäli meillä tapahtuisi tietoturvaloukkaus, joka voisi uhata vakavasti sinun yksityiselämääsi.

Katso tarkemmin  oikeuksistasi kauneuspalveluiden asiakasrekisterin tietosuojaselosteesta.

 

Miten lasten henkilötietoja käsitellään

Emme talleta asiakasrekisteriimme alle 13-vuotiaiden lasten tietoja.

 

Henkilötietojen käsittelyn vaikutukset sinulle ja miten henkilötietojasi suojataan

Suojaamme henkilötietojasi huolellisesti koko niiden elinkaaren ajan käyttämällä asianmukaisia tietosuoja- ja tietoturvallisuuskeinoja. Kauneuspalveluiden järjestelmätoimittajat käsittelevät henkilötietojasi tietoturvallisissa palvelintiloissa. Pääsyä henkilötietoihin on rajoitettu ja henkilöstöllä on salassapitovelvollisuus.

S-ryhmässä suojaamme henkilötietojasi muun muassa ennakoivalla riskienhallinnalla ja turvallisuussuunnittelulla, tietoliikenteen suojakeinoin ja käyttämällä turvallisia laitetiloja, kulunvalvontaa ja turvallisuusjärjestelmiä. Henkilötietoja sisältävät fyysiset asiakirjat säilytetään alkukäsittelyn jälkeen lukituissa ja paloturvallisissa säilytystiloissa. Käyttöoikeuksien myöntäminen ja seuranta on hallittua. Koulutamme henkilötietojen käsittelyyn osallistuvaa henkilökuntaamme säännöllisesti ja huolehdimme siitä, että myös yhteistyökumppaniemme henkilöstö ymmärtää henkilötietojen luottamuksellisen luonteen ja turvallisen käsittelyn merkityksen. Valitsemme käyttämämme alihankkijat huolellisesti. Päivitämme jatkuvasti sisäisiä käytäntöjämme ja ohjeitamme.

Jos kaikista suojatoimistamme huolimatta henkilötietosi joutuisivat vääriin käsiin, on mahdollista, kuten muissakin henkilötietoja käyttävissä palveluissa, että henkilötietojasi käytetään väärin. Jos havaitsemme tällaisen tapahtuman, ryhdymme viipymättä selvittämään sitä ja pyrimme estämään aiheutuvat vahingot. Informoimme tietoturvaloukkauksesta tarvittavia viranomaisia ja sinua lainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

 

Kuinka kauan säilytämme tietojasi

Säilytämme asiakasvarausjärjestelmän tunnuksia kuluvan vuoden ja 1 vuotta viimeisimmästä varauksesta, ja asiakaskortteja kuluvan vuoden + 1 vuotta viimeisimmästä käynnistäsi, sen varalta että käyntiesi välillä on pidempi tauko ja haluat palata asiakkaaksemme niin sanottuna vanhana asiakkaana. Ajanvaraustietoja säilytämme kuluva + 6 vuotta.

 

Mihin voit ottaa yhteyttä

Kauneuspalveluiden asiakasrekisteriin liittyvissä kysymyksissä palvelemme eepee.tietosuoja@sok.fi.
Vastaamme henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaan liittyviin kysymyksiin myös osoitteessa: tietosuojavastaava@sok.fi.
Voit myös aina epäselvissä tilanteissa ottaa yhteyttä valvovaan viranomaiseen. Katso tarkemmin http://www.tietosuoja.fi/.