ESS AUTOTALO – Kodin latausasema tarjoaa helppoja lähtöjä


28.7.2022

Mittavan uudistusurakan läpikäynyt Ess Autotalo ei jää lepäämään laakereilleen, vaan palvelujen kehittäminen jatkuu koko ajan. Uutuutena ovat sähköautojen Defa-kotilatausasemat, joista saa myös Bonusta.

 

Ess Autotalon jälkimarkkinointipäällikkö Ari Harju kertoo, että Defan kiinteästi asennettava Mode 3 -latausasema on helpoin ja turvallisin tapa ladata sähköauto tai lataushybridi kotona. Normaali pistorasia soveltuu vain hitaaseen väliaikaiseen lataukseen, koska sitä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen korkean kuormituksen latauskäyttöön.
– Kun kotona on auton latausasema, voi aina lähteä täydellä akulla matkaan.

Latausasema on erittäin turvallinen, koska sähkö kytkeytyy vasta latausjohdon ollessa varmasti kiinni autossa, hän toteaa. Latausasemien sisäänrakennettu tasavirta- ja vikavirtasuojaus varmistavat turvallisuuden. Kaikki Defan latausasemat tukevat älykästä kuormanhallintaa, joka voidaan lisätä tarvittaessa myös jälkikäteen. Osaan malleista on myös saatavilla mobiilisovellus.

Defan peruspaketti sisältää sähköisen etäkartoituksen, 30 metriä sähkökaapelia pinta-asennuksena sähkökeskukselta latausasemalle ja latausaseman asentamisen seinään. Lisäksi tulevat tarvittavat kiinnitystarvikkeet ja johdonsuojakatkaisija, latausvirta säädettynä asennuskohteen mukaan sekä latausaseman toiminnan varmistaminen.
– Latausaseman voi ostaa meiltä ja sen jälkeen Defan ammattilaiset hoitavat asennuksen. Heidän kanssaan voi myös keskustella, mikä latausasema soveltuu tarkoitukseen parhaiten.

Uutta ilmettä ja piha kuntoon

Loppusilausta vaille valmiin Ess Autotalon uudistuksen viimeinen vaihe toteutetaan kesän ja alkusyksyn aikana. Työlistalla on useita kohteita niin ulkona kuin sisätiloissakin.
– Varsinkin piha on kuin sillisalaattia, se asfaltoidaan ja asiakkaiden parkkialue erotetaan selvemmin myytävistä autoista, myyntijohtaja Juha Stenius toteaa.

Pääovi siirtyy rakennuksen keskiosaan, josta on helppo kulkea niin autokauppaan, huoltoon kuin katsastukseen. Myös ulkoseinät saavat uutta pintaa. Sisätiloihin tehdään uusille autoille showroomit ja rakennetaan erillinen kuvausstudio kunnon valaistuksella.
– Autojen kuvaus on niin merkittävässä roolissa nykyajan automyynnissä, että siihen kannattaa panostaa. Kamerat on valmiiksi säädetty niin, että kuvauksen hoitavat myyjät pystyvät ottamaan tasalaatuisia kuvia.

Autojen toimitusajat ovat pidentyneet

Autokaupan näkymät ovat myyntijohtajan mukaan hyvät, varsinkin sähköautobuumin vaikutus näkyy kasvaneina myyntilukuina. Valitettavasti komponenttipula on pidentänyt autojen toimitusaikoja.
– Jos aikoo hankkia uuden sähköauton ja hyödyntää valtion hankintatuen, kannattaa tilata se jo nyt. Silloin uuden auton voi saada vuodenvaihteen tienoilla. Bensavehkeen voi saada nopeammalla aikataululla, Juha huomauttaa.

Ess Autotalo on viime aikoina profiloitunut vaihtoautokaupassa sähköautoihin. Saksan markkinoilta Seinäjoelle myyntiin tulleet sähköautot kiinnostavat kovasti asiakkaita, sillä niissä tapaa olla enemmän lisävarusteita kuin Suomessa myytävissä autoissa.
– Olemme myyneet jo toistakymmentä vähänkäytettyä Teslaa.

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee