EEPEE RAVINTOLAT – Vihdoinkin kunnon pikkujoulut


25.7.2022

Odotukset vuoden pikkujoulukaudesta ovat korkealla Eepeen ravintoloissa Seinäjoella.

 

Rosson piazzassa juhlaa voi viettää oliivipuun alla

Seinäjoen Rosso kutsuu niin yritykset kuin yksityiset asiakkaat viettämään pikkujouluja ravintolaan, jossa asiakaspaikkoja on yhteensä 123. Keskustorin läheisyydessä sijaitsevan ravintolan eri osiin saadaan muodostettua tunnelmallisia tiloja mainiosti esimerkiksi pienemmille ryhmille, kuten ystäväporukoille ja perheille. Rosson oliivipuun alle, niin kutsutulle piazzalle saadaan muodostettua tila noin 50 hengen juhlaväelle.

Rosso, jota kutsutaan suomalaisten omaksi italialaiseksi ravintolaksi, tarjoaa pikkujoulukaudelle varta vasten rakennetun juhlakauden menun. Menusta on kolme erilaista vaihtoehtoa: Kasvis-, merellinen ja pihvimenu, joiden hinta on asiakasomistajille edullisempi. Ravintolalla on suosituksia myös makuihin sopivista viineistä.
– Lokakuussa alkavalle juhlakaudelle on suuret odotukset. Juhlavuus syntyy siitä, että iltaa saavutaan istumaan pidemmän kaavan kautta vailla kiirettä. Hyvät ruuat, juomat ja seura tekevät juhlan, tietää Rosson ravintolapäällikkö Johanna Mäkinen.

 

Lakeus Matador tarjoaa tilat suurillekin juhlille

Seinäjoen Original Sokos Hotel Lakeuden yhteydessä sijaitseva ravintola Lakeus Matador odottaa suurella innolla kuluvan vuoden vuoden pikkujoulukautta.
– Pienempien seurueiden lisäksi olemme suunnitelleet valmiit pikkujoulupaketit Pohjanmaa- ja Lakeus-saleihimme. Kumpaankin tilaan mahtuu 60–130 henkeä. Lisäksi Lakeus-salin voi yhdistää Pub Wilsonin kanssa yhdeksi tilaksi, jolloin pikkujouluporukalle avautuu esimerkiksi karaokemahdolllisuus. Lakeudesta löytyy tilat myös suuremmille pikkujouluille, jopa 800 hengen tilaisuuksille. Nämä suunnittelemme erikseen asiakkaiden toiveet huomioon ottaen, kertoo Lakeus Matadorin ravintolapäällikkö Suvi Heikkilä.

Asiakkaille järjestetyissä tiloissa juhlaväkeä odottaa notkuva ja runsas pikkujoulubuffet. Noutopöydän tarjoiluiksi on kaksi herkullista vaihtoehtoa, joista asiakas voi valita joko perinteisemmän tai hieman modernimman juhlaruuan. Perinteisessä buffetissa tarjolla on rakastetut rosollit ja laatikot, kun taas moderni versio tarjoaa vaihtoehtoisempia makuja joulukauden juhliin.

Upea pienempi 10–20 hengen juhlatila löytyy Lakeus-hotellin ylimmästä kerroksesta, jossa illan ohjelman voi rakentaa saunomisen ympärille. Viihtyisät saunatilat tarjoavat upeat näkymät Seinäjoen kattojen yllä.
– Pidimme tiloissamme paikallisille yrityksille toukokuussa pikkujoulujen ennakkoesittelytilaisuuden, jossa sisustimme Pohjanmaa-salin ja saunakabinetin joulutunnelmaan. Se johdatti hyvin ajatuksia jo loppuvuoden juhliin, Heikkilä iloitsee.

 

Omien kokkien osallisuus näkyy Talriikin juhlamenussa

Odotukset pikkujoulukaudesta ovat korkealla myös ravintola Talriikissa, jossa kokit ovat suunnitelleet jo omat annoksensa juhlakauden tarjoilulistalle. Kokkien osallisuus joulun menuun suunnitteluun on ollut pitkään perinteenä Talriikissa, joka on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintoloista ainutlaatuinen ja toimii ainoastaan Seinäjoella.
– Meille tullaan nauttimaan kynttiläillallisia. Tunnelma ravintolassa on rauhallinen ja juhlava. Ruuissa päähuomio on aina paikallisuudessa ja kotimaisuudessa sekä sesongeissa, joiden mukaan listamme päivittyy viisi kertaa vuodessa, kertoo Talriikin ravintolapäällikkö Minna Kaski.
Talriikin listalta löytyy esimerkiksi suosittu maistelumenu, joka on viiden ruokalajin läpileikkaus sesongin parhaista mauista.

Ravintolan salissa on tilaa 98 hengelle. Pitkä yhtenäinen pöytä saadaan katettua 20 hengelle ja ravintolan intiimissä, upean erillisen viinihuoneen sisältävässä kabinetissa tilaa on 18 hengelle.
– Viinihuone on erikoisuutemme, jonne kabinetin seurueet voivat tulla tutustumaan tarjoilijan kanssa ja maistella erilaisia viinejä ja valita niistä ruokaan sopivan maun.

Talriikin asiakaskunta koostuu illallistajista, jotka nauttivat ruuasta ja juomasta pitkän kaavan mukaan. Ilta voidaan aloittaa esimerkiksi lounge-tilasta, jossa nautitaan alkujuomat. Sitten siirrytään saliin varsinaiselle illalliselle ja ilta päätetään ehkä ravintolan baariin, jossa nautitaan jälkiruoka. Ravintola sijaitsee Seinäjoen keskustassa Hotelli Vaakunan yhteydessä.

 

Amarillon The Table -konsepti tarjoaa juhlijoille oman kokin ja ohjelman

”Kannattaa olla ajoissa asialla”, vinkkaa Seinäjoen Amarillon ravintolapäällikkö Joonas Uitto pikkujoulukauden varauksista. Amarillo on erilaisten ryhmien, kaveriporukoiden ja pienempien yritysten suosima paikka illanvietolle ja juhlatilaisuuksille. Ruokailupaikkoja kiehtovasti sisustetussa ravintolassa on noin 150. Eri teemaisista nurkkauksista ryhmä saa rajattua oman tilansa tai vietettyä iltaa miellyttävästi siten, että ravintola muu elämä näyttäytyy ruokailun lomassa.

Muutaman vuoden takaisessa täydessä remontissa Amarillo sai ravintolan keskellä sijaitsevan uuden baarialueen sekä otti käyttöön The Table -konseptin, jossa kuuden hengen pöytäseurue saa illaksi oman kokin sekä tarjoilijan. Sekä tarjottava ruoka että illan ohjelma tulevat olemaan seurueelle, ja koko ravintolalle, yllätys.
– The Table on osoittautunut menestykseksi, jossa on varauksia pitkälle eteenpäin. Erityisesti tämän kanssa kannattaakin olla heti asialla, jos seurueelleen mielii jotain erilaista ja elämyksellistä, Uitto vihjaa.

Pikkujoulukauden ruuiksi Amarillo tarjoaa herkkujaan listalta.
– Amarillon idea kiteytyy siihen, että tuomme ihmisiä yhteen saman pöydän äärelle nauttimaan ruuasta ja seurasta. Oma pikkujouluajan toiveeni on, että ihmiset antavat aikaa nautiskelulle. Jätetään kiire kotiin ja tullaan istumaan iltaa ajan kanssa.

 

Yökerho Karma tarjoaa pikkujoulujen suositut etkot tai jatkot

Seinäjoen Torikeskuksen yhteydessä sijaitseva yökerho Karma on suosittu paikka erityisesti pikkujoulujen aloitus- tai päätöspaikkana. Noin 550-paikkaisesta Karmasta on mahdollisuus varata ryhmille omia VIP-looseja ja niiden yhteyteen erilaisia juomapaketteja.

Karman tiloja on mahdollista varata yksityiskäyttöön aukioloaikojen ulkopuolella. Tällöin myös ruokailu on mahdollista, mikäli varauksen tekee hyvissä ajoin etukäteen. Ruoka toimitetaan Karmaan läheisistä muista Eepeen ruokaravintoloista.
– Yksityistilaisuuksiin ohjelmatarjonta räätälöidään tapauskohtaisesti; suosituimpia ovat olleet oma DJ sekä karaoke, kertoo Karman ravintolapäällikkö Henna Korhonen.

VIP-pöydissä tilaa on maksimissaan 16 hengelle. Sisäänpääsylipun ja paikan lisäksi pakettiin kuuluu myös sisäänpääsyoikeus jonon ohi yökerhoon sekä narikkamaksu.
– Parin vuoden hiljaiselon jälkeen toivon todella, että ihmiset lähtevät nyt rohkeasti liikenteeseen ja uskaltavat myös lähteä pitämään hauskaa, Korhonen tiivistää loppuvuoden odotuksia.

 

Teksti: Hanna Hattar
Kuvat: Matti Hautalahti, Samu Lehtinen