Äänestäminen Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajistovaaleissa alkaa – ehdolla 203 ehdokasta


22.2.2021

Tiedote 22.2.2021

 

Arjen kiireitä helpottava ruoan verkkokauppa, laaja palveluvalikoima ja verkosto – osuuskauppa näkyy jo nyt monella tavalla jäsentensä arjessa. Mitä muuta osuuskaupan jäsenet odottavat omalta kaupaltaan? Se selviää nyt, kun äänestys osuuskaupan edustajiston vaaleissa alkaa.

– Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on jäsentensä omistama yritys, jonka päätöksentekoon jäsenemme voivat ottaa monella tapaa osaa. Joka neljäs vuosi valittavan edustajiston roolina on toimia äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtia siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen, asiakkuusjohtaja Tuula Rajala Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupasta kertoo.

Ehdokasasettelun yhteydessä kaikilta ehdokkailta on kysytty heidän paikallistoiveitaan, eli niitä ajatuksia, joita he valituksi tulleessaan haluaisivat edistää. Myös muut osuuskaupan jäsenet ovat saaneet esittää omia paikallistoiveitaan evästykseksi tuleville osuuskauppapäättäjille.

– Saimme ehdokasasettelun yhteydessä ehdokkailta lukuisia paikallistoiveita. Laaja innostus ja ehdotusten kirjo kertovat siitä, että osuuskaupalla nähdään olevan tärkeä rooli koko alueen kehityksessä, Tuula Rajala sanoo.

Vaaleissa 203 ehdokasta

Eepeen edustajistovaalien ehdokasasettelu päättyi 22.1. Ehdokkaita on 203, kun edellisissä vaaleissa oli 180.

– Olemme iloisia, että vaikuttaminen kiinnostaa selkeästi ja jäsenemme ovat lähteneet sankoin joukoin ehdokkaaksi. Kannustamme kaikkia jäseniämme käyttämään aktiivisesti myös äänioikeuttaan, Tuula Rajala sanoo.

Vaaleissa voi äänestää joko sähköisesti tai postitse 22.2.-10.3.2021 aikana. Vaaleissa voi äänestää jokainen vähintään 15-vuotias osuuskaupan jäsen, joka on hyväksytty jäseneksi viimeistään 31.12.2020. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet postitetaan jokaiselle äänioikeutetulle jäsenelle 22.2.2021 mennessä. Itselleen sopivan ehdokkaan voi löytää myös vaalikoneen avulla. Vaalikone löytyy osoitteesta vaalit.edita.fi/eepee-vaalikone

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollain ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Äänestämään >> 

 

Lisätietoja:
Asiakkuusjohtaja Tuula Rajala puh 010 764 9222, sähköposti tuula.rajala@sok.fi ja
talousjohtaja Tuomo Långnabba puh 010 764 6207, sähköposti tuomo.langnabba@sok.fi

www.eepee.fi/vaalit