Haemme Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppaan uutta

MARKETKAUPAN TOIMIALAJOHTAJAA

Toimialajohtajana vastaat

Etelä-Pohjanmaan marketkaupan liiketoiminnan tuloksekkaasta johtamisesta osuuskaupan arvojen ja strategisten tavoitteiden mukaisesti. Olet vahva toimeenpanija ja intohimoinen toimialan sekä osuuskaupan kehittäjä. Osallistut koko osuuskaupan operatiiviseen ja strategiseen johtamiseen johtoryhmässä ja läheisessä vuorovaikutuksessa yrityksen hallituksen kanssa.

Päävastuualueena ovat

Toimialajohtajalta edellytämme

vankkaa kokemusta ja näyttöjä tuloksellisesta vähittäiskaupan johtamisesta. Sinulle eduksi luetaan kaupallinen korkeakoulutus, erinomaiset yhteistyökyvyt, kyky vaikuttaa, viestiä ja verkostoitua monitahoisesti, sekä ruotsinkielentaito. Kykyä strategiseen ajatteluun sekä kykyä hahmottaa laajoja kokonaisuuksia. Digitaalisuuden mahdollisuuksien ymmärrys ja kiinnostus hyödyntää markkinoinnin mahdollisuuden asiakasomistajien eduksi. Osuuskauppamme arvoihin ja kulttuuriin sopivat johtamistaidot ja -otteet. Ja laajemminkin arvopohjana osuustoiminnan arvostaminen, ymmärrys osuustoiminnasta tai kiinnostus perehtyä osuustoimintamalliin. Pitkäjänteistä sitoutumista talousalueelle Etelä-Pohjanmaan toimialajohtajana.

Tarjoamme sinulle

Mielenkiintoista näköalapaikkaa ja mahdollisuutta edelleen kehittää alueen merkittävimmän kaupan alan yrityksen tulevaisuutta, sekä kyvykkään organisaation johdettavaksesi.

 

Tätä rekrytointia toteutamme yhdessä kumppanimme Boyden Finlandin kanssa.

Pyydämmekin sinua hakemaan tehtävään www.boyden.fi/cv kautta 10.4.2023 mennessä.
Lisääthän hakukirjeen ja CV:n otsikkoon haettavan roolin ja yrityksemme nimen.
Luottamuksellisiin tiedusteluihin tehtävästä vastaa Boydenilta Carita Lahti.
Caritan tavoitat parhaiten torstaina 28.3. klo 9-11 ja tiistaina 4.4. klo 13-15 numerosta 050 500 3003 tai sähköpostitse carita.lahti@boyden.fi.

Hae marketkaupan toimialajohtajaksi


Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat eteläpohjalaiset asiakasomistajat. Meillä on 92 000 omistajaa ja palvelemme asiakkaitamme 70 toimipaikassa 1300 eepeeläisen voimin. Eepee toimii marketkaupassa, liikennekaupassa, matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä auto- ja autotarvikekaupassa.

Tiedote 15.2.2023

Löytyykö yrityksestänne idea uudesta tuotteesta, joka on vielä tekemistä vailla? Haluatteko lähteä mukaan kehittämään ideasta valmista tuotetta?

 

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepeelle alkanut vuosi on 120v juhlavuosi. Sen kunniaksi järjestämme ideakilpailun, jossa haemme uusia kiinnostavia ruokatuotteita Eepeen marketteihin kuluttajien saataville.
– Valtakunnallinen kisa on pyörinyt jo jonkun aikaa ja nyt 120-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi päätimme pistää pystyyn oman kilpailun. Ruokamaakunnassa kun ollaan, Etelä-Pohjanmaalta löytyy paljon alkutuotantoa ja hyviä raaka-aineita, joten tällainen tempaus istuu meille hyvin, Eepeen kaupallinen johtaja Jari Palo taustoittaa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Eepeen alueella tai lähistöllä sijaitsevat pienet ja keskisuuret elintarvikealan yritykset. Kilpailu käynnistyy alkuvuodesta ja kilpailussa menestyvät tuotteet tullaan lanseeraamaan Eepeen marketeissa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Palkintona komeilee pääsy Eepeen hyllyille.
– Tarjoamme kilpailun voittajille liikkeemme jakelukanaviksi, Palo kertoo.

Tukea tuotekehitykseen

Eepee tukee kilpailun finaalivaiheeseen valittuja yrityksiä 8000 euron arvoisella tuotekehityslahjakortilla, jonka avulla yritys voi panostaa tuotteensa kehittämiseen ja tuotannollistamiseen kilpailun aikataulussa yhteistyökumppanimme Foodwest Oy:n avustuksella.
– Foodwest voi auttaa yrityksiä esimerkiksi reseptiikassa ja siinä, miten tuotteesta kehitetään kaupan hyllylle asti valmis tuote. Millaiset pakkaukset ja pakkauskoot olisivat järkeviä ja niin edelleen, Palo havainnollistaa.

Apua voi saada myös esimerkiksi tuotannon suunnitteluun, elintarviketurvallisuuteen ja lainsäädäntöön liittyviin asioihin, tuotetietojen laadintaan sekä ravintoaineiden laskentaan.
– Lisäksi voimme toteuttaa kuluttajatutkimuksia esimerkiksi konseptitutkimuksen tai tuotetestauksen muodossa. Tutkimuksilla saadaan arvokasta tietoa konseptin tai tuotteen houkuttelevuudesta, ja tätä tietoa voidaan hyödyntää tuotteen hiomiseksi täysin valmiiksi, Foodwestin asiakkuuspäällikkö Tuomas Kärki sanoo.

Joulumyyntiin tähdätään

Kolmivaiheinen kilpailu aloitetaan huolellisella esikarsinnalla.
– Yrityksille on arvokasta, että kaupan alan ammattilaiset keskittyvät heidän ideaansa ja antavat palautetta, Kärki toteaa.

Esikarsinnassa puntaroidaan, onko tuote saatavissa valmiiksi muutaman kuukauden aikaraamissa.
– Idea voi olla hyvä, mutta kilpailijan kanssa yhdessä arvioiden voikin olla, että todetaan aikataulun olevan liian tiukka. Voittajatuotteet on saatava valmiiksi ja kaupan hyllylle vuoden loppuun mennessä, Kärki sanoo.

Toteutuskelpoiset ideat pääsevät semifinaaliin ja sieltä parhaimmat vielä finaaliin.

 

Kilpailuun ilmoittaudutaan 15.2.–5.3.2023 välisenä aikana. Linkki hakulomakkeeseen ja Lähiruokakisan säännöt löytyvät osoitteesta eepee.fi/lahiruokakisa

 

Kilpailun tuomaristo koostuu Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ja Foodwestin henkilöistä.

 

Lisätiedot:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, kaupallinen johtaja, Jari Palo, puh. 050 056 7805, s-posti jari.palo@sok.fi
Foodwest, asiakkuuspäällikkö, Tuomas Kärki, puh. 040 175 0259, s-posti tuomas.karki@foodwest.fi

Tiedote 13.2.2023

Tehokas kulunhallinta toi tulosta – Investoinnit ylsivät 17,5 miljoonaan euroon

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa säilytti tuloksensa kohtuullisella tasolla ja samalla piti ruoan ja polttonesteiden hintojen korotukset maltillisina, merkittävistä ostohintojen korotuspaineista huolimatta. Tämän mahdollisti voimakas myynnin kasvu, majoitus- ja ravintolatoimialan erinomainen tuloskehitys sekä koko osuuskaupan tehokas kulunhallinta. Samaan aikaan investoitiin 17,5 miljoonalla eurolla.  

Eepeen verollinen myynti vuonna 2022 oli 577,0 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi 62,8 miljoonaa euroa edellisestä vuodesta, kasvua tuli market- liikenne- ja matkailu- ja ravitsemiskaupasta. Polttonesteiden myynti nousi 32 %, jossa vaikutusta oli sekä positiivisella litrakehityksellä että polttonesteiden kohonneella hintatasolla. Tilikauden operatiivinen tulos oli 9,0 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2021 oli 10,4 miljoonaa euroa.

Liikennekauppa- sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialoilla kasvua tuli vuoteen 2021 verrattuna, vaikka alat kärsivät alkuvuodesta yhä koronarajoituksista ja liikkumisen vähentymisestä. Matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialan ravintoloiden myynti kasvoi 36,7 ja majoitusmyynti noin 35,1 %. Autokaupan myynti oli edellisvuoden tasolla.

Eepee jatkoi investoimalla merkittävästi verkostoonsa ja investoinnit vuonna 2022 olivat 17,5 miljoonaa euroa. Lukuisissa myymälä- ja kiinteistöuudistuksissa kiinnitettiin huomiota vastuullisuuteen toteuttamalla energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä. Näitä ovat esimerkiksi ympäristöystävällinen hiilidioksidikylmälaitos, tehokas lauhdelämmön talteenottojärjestelmä sekä energiapihi ledivalaistus. Kiinteistöjen katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tuovat puolestaan omavaraisuutta energiantarpeeseen.

 

Marketkauppa:

Toimipaikkojen uudistuksia jatketaan

Marketkaupan myynti oli 442,1 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edellisvuoteen 36,6 miljoonaa euroa eli 9,0 %. Päivittäistavarakaupan myynnin kehitys on ollut erinomainen, se kasvoi 6,9 %. Käyttötavarakauppa väheni 3,4 %. Mittarikenttien myynti kasvoi 32,6 %.

Eepeelle on tärkeää, että päivittäiskaupan palvelut säilyvät ja kehittyvät toimialueen joka pitäjässä. Toimipaikkaverkosto on kattava ja kasvava. Marraskuussa avattiin Seinäjoen kymmenes S-market Simunaan. Vuoden aikana Sale Kaskisessa toteutettiin kokonaisuudistus ja samalla on tehty kevyemmät konseptin uudistustyöt Sale Lapualla, Karijoella ja Lapväärtissä. S-market Koskenkorvalla tehtiin kokonaisuudistus ja S-market Alajärvellä uudistettiin käyttötavaraosasto.

Vuodenvaihteessa 2023 alkoivat sekä Peräseinäjoen että Jurvan S-markettien uudistustyöt ja kevään kuluessa on vuorossa myös Kristiinankaupungin S-market. Lisäksi on suunnitteilla muutaman muun toimipaikan uudistusprojektit loppuvuoden aikana. Maakuntaan laajentunut ruoan verkkokauppa on lähtenyt mukavasti käyntiin. Eepeen alueella on verkkokaupassa nyt 25 kaupan verkosto.  Prismaan avattu ulkoiluharrastusten Outdoor-osasto ja uusi ostosten Kerää ja skannaa -palvelu vahvistavat kauppakeskuksen vetovoimaa.

Arjen toiminnan johtamiseen on kiinnitetty paljon huomiota. Laadun ja asiakastyytyväisyyden mittareissa on pärjätty todella hyvin kaikissa ketjuissa.

Eepeen marketkaupan verkostossa oli vuoden 2022 lopussa yksi Prisma, 32 S-markettia, viisi Salea ja yksi Emotion-myymälä.

 

Liikennekauppa:

Kohti normaalimpia aikoja

Liikennemyymälöiden myynti oli 101,2 miljoonaa euroa, joka on 20,1 miljoonaa euroa ja 26,0 % edellisvuotta enemmän. Ravintolakauppa kasvoi 18,4 ja polttonestekauppa 32,3 %. ABC Markettien myynti laski prosentin.

ABC sisäkaupassa varsinkin ravintolakauppa aloitti vahvan toipumisen kohti koronaa edeltävää tasoa, kun erilaiset kesätapahtumat käynnistyivät taas ja ryhmämatkalaiset liikkuivat busseillaan.

Polttonestekaupassa erityisesti polttoöljyissä on ollut hyvä myynninkehitys. Tähän on vaikuttanut sekä lisäresurssointi että markkinoinnin lisääminen. ABC-latausverkkoa on kasvatettu viime vuoden aikana merkittävästi. ABC Carwash Kauhajoen uudistettu pesuyksikkö mahdollistaa laajimman mahdollisen pesuvalikoiman asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.  Eepeellä on miehitetty Pesukatu Hyllykalliolla ja ABC Carwash Teuvalla. Suunnitteilla on tulevaisuudessa perustaa lisää ABC Carwash -yksiköitä.

Eepeen liikennemyymälä- ja polttonestekaupan verkostossa oli vuoden 2022 lopussa 11 ABC-liikennekauppaa, kaksi Salea, 23 ABC-automaattiasemaa ja kolme ABC Carwash -pesuyksikköä.

 

Matkailu- ja ravitsemiskauppa:

Kasvua ja paluuta aiempaan vahvaan

Matkailu- ja ravitsemiskaupan myynti oli 19,6 miljoonaa euroa, joka on 5,2 miljoonaa euroa ja 36,1 % edellisvuotta enemmän. Majoitusmyynti kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna 35,1 ja ravintolakaupan myynti 36,7 %.

Alaa vaivaavaa työvoimapulaa vastaan on Eepeellä valttina se, että kaikki ravintolat ja hotellit sijaitsevat lähellä toisiaan. Henkilökunnan moniosaaminen mahdollistaa erinomaisen palvelun erityisesti silloin kun palveluissa on kiirettä ja henkilökunta joutuu venymään. Kun katsoo vuoden 2023 hotellien varaustilannetta, niin näkymät ovat hyvät. Seinäjoella järjestetään useita suurtapahtumia ja lisäksi tulevat Eepeen omat 120-vuotisjuhlallisuudet monine ohjelmineen.

Eepee Trainee -valmennusohjelma vuoropäälliköille ja palveluvastaaville sekä sellaisiksi haluaville on edennyt puoliväliin. Valmennus on Eepeen merkittävä panostus myös tulevaisuuteen.

Eepeen matkailu- ja ravitsemiskaupan verkostoon kuuluivat vuoden 2022 lopussa hotellit Original Sokos Hotel Lakeus ja Original Sokos Hotel Vaakuna sekä 12 ravintolaa.

 

Autokauppa:

Autotalon miljoonainvestointi valmiiksi

Autokaupan myynti oli 12,2 miljoonaa euroa, joka on sama kuin viime vuonna. Uusien autojen myynti kasvoi 35,1 % ja vaihtoautokauppa laski 35,7 %.

Eepee Autotalon koko vuoden kestäneet uudistustyöt päättyivät joulukuun loppupuolella. Uusi rengashotelli täydentää hienosti palveluvalikoimaa: nyt Eepee Autotalo voi tarjota renkaiden kausisäilytyksen kaikille sitä haluaville. Eepee Autotalo tarjoaa maakuntaan ykkösluokan palvelukokonaisuuden, jossa autojen myynti, huolto ja katsastus ovat saman katon alla. Uusien autojen saatavuutta hidastaa maailmanlaajuinen komponenttipula. Eepee Autotalo liittyi maaliskuussa kansainväliseen ja arvostettuun Bosch Car Service -verkostoon.

Eepeen autokaupan toimialalle kuuluivat vuoden 2022 lopussa Eepee Autotalo, Eepee Katsastus ja S-Etuhuolto.

Juhamatti Aronen ja Ari Harju toteavat vain purkaamon puuttuvan. Kaikki muu autoiluun tarvittava Eepee Autotalosta nyt löytyy.
Kuva: Jenna Koivisto.

 

Asiakasomistajuus:

Asiakasomistajuus kiinnostaa nuoria

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan asiakasomistajia oli vuoden 2022 lopussa 91 771.  Eepeen toimialueella määrä kasvoi 810 henkilöllä ja talouspeitto pysyi 74 prosentissa. Liittyjistä yli puolet (56%) oli alle 34-vuotiaita. Eepeen bonusmyynti oli asiakasomistajille yli 382 miljoonaa euroa.

Eepee palkitsi asiakasomistajansa keskimäärin 210 eurolla per jäsen. Asiakasomistajat kerryttivät itselleen Bonusta 15,9 miljoonaa euroa ja maksutapaetua 0,4 miljoonaa euroa. Lisäksi heille maksettiin ylijäämänpalautusta kolme miljoonaa euroa. Eepeen asiakasomistajia palkittiin vuonna 2022 yhteensä 19,3 miljoonalla eurolla.

 

Henkilöstö:

Uusittu tulospalkkio

Eepeen tulospalkkiojärjestelmän uudistus tuo sen lähemmäksi työryhmien arkea. Aikaisempaan kerran vuodessa palkitsemisen sijaan tulospalkkio on jaossa jopa neljä kertaa vuodessa. Kun palkitsemissykli on nopeampi, se on myös näkyvämpää ja vaikuttaa motivoivasti läpi vuoden.

Myös palkitsemisen maksimimäärä muuttui, euroissa mitattuna nousua on kolmasosan verran. Palkitsemisen kriteerit on räätälöity työyksikköjen ryhmille, jotta ne olisivat mahdollisimman oikein mitoitettuja ja realistisia. Jokainen eepeeläinen on tulospalkitsemisen piirissä.

Nykytilanteessa on erityisen tärkeää satsata henkilöstön osaamiseen ja kehittämiseen. Meillä on käynnissä useita päälliköiden ja vastaavien koulutusohjelmia johtamisen ja työryhmien toiminnan sujuvoittamiseksi, mikä vahvistaa kykyämme kohdata tulevaisuuden kaupan haasteet. Kannustamme henkilöstöä aktiiviseen kouluttautumiseen ja työkiertoon, joka on hyvä tapa oppia uutta työn ohessa. Eepee on yli 1300 palvelualan ammattilaisen työpaikka.

 

Investoinnit:

Energiasäästötoimenpiteillä suuria säästöjä

Eepeen investoinnit vuonna 2022 olivat 17,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 summa oli 21,8 miljoonaa euroa.

Eepee jatkoi verkostonsa monipuolista kehittämistä. Seinäjoen Simunaan valmistui alkuvuonna uusi ABC-mittarikenttä ja marraskuussa avautui uusi S-market. Uusi S-market Simuna on energia- ja ympäristötehokas 1400 neliöinen nykyaikainen ruokakauppa, jossa ostamisen helppouteen on kiinnitetty paljon huomiota. Kesäkuussa puolestaan valmistui Original Sokos Hotel Lakeuden 39 saunallisen superiorX-huoneen uudistus. Vuoden loppuun mennessä valmistui vuonna 2021 käynnistynyt autokaupan mittava kokonaisuudistus, jossa sekä automyynnin että huoltamon tilat uudistettiin, huoltokalusto uusittiin vastaamaan mm. kasvavan sähköautokannan tarpeita, rakennuksen kiinteistötekniikka uudistettiin ja siirryttiin maalämpöön sekä uudistettiin rakennuksen julkisivu. Uudistuksen myötä Ess Autotalosta tuli Eepee Autotalo.

Eepee on jo vuosien ajan tehnyt toimipaikkoihinsa energiasäästötoimenpiteitä ja etsii aktiivisesti uusia keinoja parantaa energiankäyttöä. Myös vuonna 2022 toteutetuissa useissa toimipaikkainvestoinneissa on uusittu sisä- ja ulkovalaistusta, uusittu kylmäkalusteita ovellisiin tai kannellisiin kalusteisiin, hyödynnetty kylmälaitteiden lauhdelämpöä lämmitykseen, panostettu etäohjattavaan kiinteistötekniikkaan ja tuotu aurinkopaneeleita kiinteistöjen katoille.

Talvikauden 2022/2023 sähköpulan ennaltaehkäisyyn Eepee osallistuu laskemalla toimipaikkojen sisälämpötilaa, ajastamalla osateholle sähkön kulutushuippuaikoina ilmanvaihtokoneiden ilmamäärät sekä laskemalla sisä- ja ulkovalaistuksen tehoa.

Vuoden 2022 aikana Eepeen kiinteistöissä tehtyjen erilaisten energiasäästötoimenpiteiden ansiosta saavutettiin vertailukelpoisessa energiankulutuksessa (kWh/m²) säästöä yhteensä 2,6 %. Lämmitysenergian normitettu kulutus on vähentynyt tätäkin nopeammin jopa 5,7 %, joka osaltaan on siirtynyt lämpöpumppujen lisääntyneen määrän vuoksi sähköenergiankulutukseen. Pidemmällä aikavälillä vuodesta 2018 vertailukelpoinen energiankulutus (kWh/m²) on laskenut yhteensä 22,5 %. Verkostomuutoksista ja kasvavista aukioloajoista huolimatta energian kokonaiskulutus väheni vastaavalla ajanjaksolla 5855 MWh, mikä vastaa noin 330 sähkölämmitteisen pientalon kokonaiskulutusta.

 

Konsernin tulos:

Operatiivinen tulos lähes ennallaan

Konsernin operatiivinen tulos tilikaudelta oli 9,0 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 10,4 miljoonaa euroa. Konsernin ylijäämä ennen veroja oli 8,7 miljoonaa euroa, mikä edellisenä vuonna oli 10,2 miljoonaa euroa. Taseen loppusumma oli 212,4 miljoonaa euroa ja omavaraisuusaste 77,5 %.

 

Eepeen toimitusjohtaja Henrik Karvonen ihastelee henkilöstölehteä yhdessä Tiina Elgbackan (keskellä) ja Niina Marttilan kanssa.
Kuva: Elena Mikkilä.

 

Näkymät vuodelle 2023:

Tuemme alueen elinvoimaisuutta

Epävarmuus talouden ja kulutuksen kehityksestä alkaneena vuonna on poikkeuksellisen suurta. Näkymiä varjostaa edelleen koronapandemia, mutta myös vuoden 2022 aikana voimakkaasti kiihtynyt inflaatio sekä korkojen nousu ja näiden vaikutus kuluttajien ostovoimaan. Kuluttajien luottamus talouteen painui ennätysmatalalle loppuvuonna 2022.

Eepeen tärkein tehtävä on auttaa asiakasomistajiaan tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Panostamme tulevan vuoden aikana ostoskorin edullisuuteen, kasvuun ja oman toimintamme tehostamiseen. Samalla pidämme huolta alueen elinvoimaisuudesta, toimien erityisesti elintarvikeketjun puolestapuhujana S-Ryhmän sisällä.

Eepee aikoo investoida tulevan viisivuotiskauden aikana alueellaan yli 100 miljoonaa euroa toimintojensa kehittämiseen.
– Maailma on epävarmuuden tilassa ja meidän tehtävämme on luoda alueemme ihmisille uskoa, luottoa ja vakautta, Eepeen toimitusjohtaja Henrik Karvonen toteaa.

Erityisen iloinen Karvonen on Eepeen aiemmin tekemistä päätöksistä satsata omaan energiatuotantoon.
– Vuonna 2025 tuotamme sähköä jo yli oman tarpeemme, vaikka olemme tämän alueen yksi kaikkien suurimpia sähkönkuluttajia.
Eepeessä on satsattu tuulivoimaan S-Voima Oy:n kautta.
– Sähkön suhteen olemme jatkossa käytännössä omavaraisia. Sähkön hintamme on matalampi, mikä taas näkyy tuotteidemme hinnoissa.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Henrik Karvonen p.  040 057 2172
talousjohtaja Tuomo Långnabba p. 050 311 7694

Lehdistötiedote 7.2.2023

 

Arvokkaan 120 vuoden iän saavuttanut edelläkävijä lupaa pitää rivakkaa tahtia yllä myös seuraavina vuosikymmeninä.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa syntyi 120 vuotta sitten vastatakseen ihmisten tarpeisiin hankkia laadukkaita tavaroita ja palveluita edulliseen hintaan. Yhteistoiminta sai muodokseen osuustoiminnan, joka on yhdessä yrittämistä. Käytämme kaiken toiminnastamme syntyvän tuloksen alueemme asiakasomistajien hyväksi. Liiketoiminnan tärkeitä tukipilareita ovat osuustoiminnallisuus, kotimaisuus, alueellisuus ja inhimillisyys. Tavoitteemme on tehdä alueestamme paremman paikan elää.

Koko juhlavuosi on täynnä etuja ja tapahtumia. Varsinaista syntymäpäivää vietämme ystävänpäivänä 14. helmikuuta, jolloin toivotamme kaikki ystävämme toimipaikkoihimme juhlistamaan 120 vuotta täyttävää Eepeetä. Erityisen juhlalliseksi syntymäpäivämme tekee tänä vuonna se, että avaamme samana päivänä Eepee Autotalon, jossa on tehty iso uudistus.

Osuuskauppamme on ollut jo alkuhetkinään edelläkävijä. Seinäjoki sai ensimmäisenä koko paikkakunnan kattavan osuuskunnan. Kauppa avattiin Alapuskan talossa nykyisen Vapaudentien ja Työväenkadun välissä 14.2.1903. Vuonna 1906 osuuskauppa osti uuden liiketalon nykyisen Itikanristeyksen läheltä. Siinä talossa käynnistyi myös S-Pankki eli silloinen säästökassa vuonna 1915, ensimmäisenä sekin maakunnassa.

Osuuskauppa nousi nopeasti liikevaihdoltaan Etelä-Pohjanmaan suurimpien yritysten joukkoon ja toimi tiennäyttäjänä sekä myynnissä että jäsenmäärässä muille. Myymälöitä perustettiin eri puolille toimialuetta ja lisää voimaa tuli yhdistymisistä: Ylistaron Osuuskauppa 1965, Nurmon Osuuskauppa 1970 ja Kuortaneen Osuuskauppa 1974. Tälle perustukselle luotiin vuonna 1985 Eepee ja valtaosa Etelä-Pohjanmaan osuuskaupoista lähti siihen mukaan.

Nykyään Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on alueellinen vähittäiskaupan monialayritys, jolla on maakunnassa 70 toimipistettä ja 1 300 työntekijää. Asiakasomistajia Eepeellä on lähes 92 000. On hauska sattuma, että virallinen avauspäivä osuu samalla päivälle kuin kansainvälinen ystävänpäivä.

 

Lisätietoja:

Tuula Rajala
puh. 010 764 9222
tuula.rajala@sok.fi

Tiedote 7.2.2023

Ess Autotalon uusi nimi, Eepee Autotalo, viimeistelee uudistuneen autokaupan kokonaisvaltaisen muutoksen ja vahvistaa Eepee Autotalon yhteyttä Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppaan. Parinkymmentä vuotta toimineen autokaupan uudistuksen taustalla on toimialan perusteellinen kehitystyö. Kattavan toimitilauudistuksen lisäksi Eepee Autotalon henkilöstöresurssit sekä liiketoiminnalliset kasvutavoitteet on nyt päivitetty vastaamaan kehittyvän autokaupan tarpeita.

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta avajaisiaan viettävän Eepee Autotalon palvelukattaus on maakunnan laajin:

– Luotettavaa autokauppaa täydentävät esimerkiksi käyttövoimasta riippumaton monimerkkihuolto, katsastus, rengashotelli, pesukatu ja peräti 28 sähköauton latauspistettä, kertoo Eepee Autotalon johtaja Ari Harju.

Eepee Autotalo tuo asiakasomistajille maksettavan Bonuksen nyt myös autokauppaan. Bonusta on mahdollista kerryttää niin katsastuksesta, huollosta, varaosista, rengashotellista kuin auton ostamisestakin.

– Haluamme kirkastaa ajatusta siitä, että olemme osuuskaupan autokauppana palvelemassa erityisesti asiakasomistajiamme, linjaa Harju.

Edelläkävijä sähkö- ja hybridiautojen huoltamisessa

Kasvua hakeva Eepee Autotalo satsaa laajaan palvelutarjontaan. Kirkkaimpana kärkenä on käyttövoimasta riippumaton monimerkkihuolto, jossa pystytään palvelemaan kaikki autoilijat auton käyttövoimasta ja merkistä riippumatta. Kattavan toimitilauudistuksen myötä Eepee Autotalo on tuplannut monimerkkihuoltonsa resurssit, joten huollon asiakkaita palvellaan ammattitaitoisesti ja nopeasti.

– Olemme edelläkävijä sähkö- ja hybridiautojen huoltamisessa ja korjaamisessa tällä alueella, Harju toteaa ja kertoo jo viidenneksen huollettavista autoista toimivan uusilla käyttövoimilla.

Käyttövoimauudistukseen on varauduttu Eepee Autotalossa huolella. Sähköautojen huoltoon asettavat vaatimuksensa niin autojen valmistajat kuin lainsäädäntökin, ja tätä silmällä pitäen Eepee Autotalon henkilöstö on kouluttautunut jo vuosien ajan.

 

Uudistuksia asiakkaita ajatellen

Eepee Autotalon toimitilauudistuksessa huomioitiin myös energiatehokkuus, kun koko kiinteistössä siirryttiin maalämpöön. Henkilöstön työskentelyolosuhteiden kohentamisen lisäksi uudistukset ulottuivat myös pihamaalle, jossa on nyt asiointia helpottamassa selkeät opasteet sekä Seinäjoen laajin tarjonta sähköauton latauspisteitä.

– Laajentuneet toimitilat mahdollistivat huollon ja katsastuksen parkkipaikan eriyttämisen muulta asiakaskunnalta. Autotaloon on nyt helppo tulla ja oman auton paikantaminen katsastuksen tai huollon jälkeen on vaivatonta, Harju kertoo.

Nimenmuutos ei pyyhi pois parinkymmenen vuoden kokemusta autokaupasta, ja uudistuneessa Eepee Autotalossa nojataankin automyynnin ja huollon vankkaan osaamiseen sekä laadukkaaksi mitattuun asiakaspalveluun.

– Autoala vaatii jatkuvaa kehittymistä, pysähtyä ei voi. Uusia toimintatapoja haetaan henkilöstön koulutuksen lisäksi jatkossa ainakin aukioloaikoja tarkastellen, toteaa Harju.

 

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Autokaupan toimialajohtaja, Juhamatti Aronen, p. 050 388 3506, juhamatti.aronen@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee Autotalo, johtaja Harju Ari p. 010 76 49044, ari.harju@sok.fi

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa otti vuoden alusta käyttöönsä S-ryhmän Kannustajat -ohjelman alueensa urheiluseurojen tukemiseen. Urheiluseuroilla oli marraskuun 2022 loppuun asti aikaa hakea ohjelmaan. Hakeneita ja valittuja seuroja on kaikkiaan 66 ja ne sijaitsevat eri puolella Eepeen toimialuetta.

Kannustajien kautta jaettava 100 000 euroa on osa tämän vuoden 120-vuotisen historiamme juhlintaa. Haluamme tällä tuella olla mahdollistamassa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle harrastusmahdollisuuksia, kertoo toimitusjohtaja Henrik Karvonen.

Kannustajat-mallissa hienoa on se, että asiakasomistajamme pääsevät mukaan päättämään kenelle tukea annetaan. Näinä taloudellisesti tiukkoina aikoina on myös upeaa olla mukana helpottamassa seurojen ja perheiden arkea jakamalla resursseja lasten ja nuorten liikuntaharrastukseen, iloitsee Eepeen asiakkuusjohtaja Tuula Rajala.

Asiakasomistajat voivat nyt liittyä tukemaan Kannustajat-seuroja. Tukijaksi liittyminen tehdään S-käyttäjätilillä valitsemalla oma Kannustajat-seura. Asiakasomistajalle Kannustaminen on ilmaista eikä vähennä Bonuksien määrää. Tuki seuran junioritoimintaan määräytyy laskemalla kaikkien seuran Kannustajien kalenterivuoden aikana kerryttämät Bonukset yhteen.

Kannustajat-mallilla tuetaan lasten ja nuorten liikunta- ja urheilutoimintaa Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimialueella. Tänä vuonna tukeen on varattu 100 000 euroa. Voit ilmoittautua kannustajaksi, jos olet Eepeen asiakasomistajatalouden pääjäsen. Kaikkien samaan talouteen kuuluvien bonusostot kuitenkin huomioidaan seuran tukisumman laskennassa.

Ilmoittautuminen seuran kannattajaksi tapahtuu näin:

1. Kirjaudu S-käyttäjätilille osoitteessa s-käyttäjätili.fi
2. Siirry Asiakasomistajuus-osioon ja Kannustajat-välilehdelle.
3. Asiakasomistajatalouden pääjäsenenä näet siellä listan kannustettavista seuroista. Valitse listalta seura, jota sinä haluat kannustaa.

 

Valitut seurat (aakkosjärjestyksessä):

Alajärven 4H-yhdistys
Alajärven Ankkurit ry (junioripesäpallo)
Alavuden Peli-Veikot Ry
Alavuden Urheilijat ry
Boreal Hanmoodo Alavus ry
Etelä-Pohjanmaan Golf Ry
Etelä-Pohjanmaan Tanssiyhdistys ry / Miloff Tanssiopisto
G.R.E.S Samba Tropical Ry
Hela-Kiekko ry
Härmän Siskot
Ilmajoen Kisailijat, Hiihtojaosto
Jalasjärven Jalas jalkapallojaosto
Jurvan Urheilijat ry
Järviseudun Pallokerho ry
Kauhajoen 4H-yhdistys ry
Kauhajoen Karhu Jalkapallojaosto
Kauhajoen Karhu lentopallo / Karhuvolley
Kauhajoen Karhu pesäpallojaosto
Kauhavan Kanuunat ry
Kauhavan Wisa ry
Kortesjärven Järvi-Veikot
Koskenkorvan Urheilijat
Kunto-Sotka ry
Kuortaneen Kunto
Kurikan Ryhdin Kamppailu-urheilujaosto
Kurikan Ryhti jalkapallojaosto
Kurikan Ryhti ry
Kurikan Ryhti/uintijaosto
Lakeuden Taitovoimistelijat
Lapuan Virkiä jääkiekkojaosto
Lapuan Virkiä pesäpallo
Lapuan Virkiä ry./ suunnistus
Lapuan Virkiä ry/jalkapallojaosto
Lapuan Virkiä/yleisurheilujaosto
Länken ski rf
Mailattomat
Nurmon Jymy ry / Pesäpallojaos
Nurmon Jymy/ Salibandyjaosto
Närpes Gymnastikklubb Artistica r.f
Närpes Kraft Fotbollsförening
Närpes Kraft Ishockeyförening R.f (Kraft Hockey)
Pallosuharit ry
Rasti-Jussit ry
Salibandyseura Konnat ry
Salibandyseura Lapua
Seinäjoen Crocodiles ry
Seinäjoen Jalkapallokerho-juniorit Ry
Seinäjoen Maila-Jussit ry
Seinäjoen Mimmiliiga
Seinäjoen Paini-Miehet
Seinäjoen Peliveljet SPV
Seinäjoen Seudun Urheilijat ry
Seinäjoen Sisu ry
Seinäjoen Taitoluistelijat ry
Seinäjoen Uimarit -58 ry
Seinäjoen Voimistelijat
Sepsi-78
Sporting Kristina
Teuvan Pallo
Teuvan Rivakka yleisurheilu
Vimpelin Veto ry
Voimistelu- ja urheiluseura Alahärmän Kisa
Voimistelu ja Urheiluseura Kristiinan Vesa ry
Voimistelu- ja Urheiluseura Nurmon Jymy ry / lentopallojuniorit
Ylihärmän Pesis-Junkkarit
Ähtärin Urheilijat ry

 

Lisätietoja:
Tuula Rajala, asiakkuusjohtaja p. 010 764 9222, tuula.rajala@sok.fi

 

Tiedote 22.12.2022

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan hallintoneuvosto valitsi 20.12.2022 kokouksessaan Eepeen hallitukseen uutena valintana Elina Harjun Lapualta.
Harju on toimitusjohtaja ja omistaja HR Roihu Consulting Oy:ssä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri.

Eepeen hallituksen puheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Henrik Karvonen ja jäseninä Pirjo Pystykoski-Sopanen, Mikko Isoniemi ja Tommi Ranta.

Eepeen hallitukseen kuuluvat 1.1.2023 seuraavat henkilöt:

Henrik Karvonen, pj., toimitusjohtaja, oik. yo, MBA, HHJ
Pirjo Pystykoski-Sopanen, vpj., toimitusjohtaja, yrittäjä, KTM
Elina Harju, yrittäjä, toimitusjohtaja, KTM
Mikko Isoniemi, kehitysjohtaja, Ilkka-Yhtymä Oyj, KTM, HHJ PJ
Tommi Ranta, yrittäjä, toimitusjohtaja, KTT

 

Lisätiedot:
toimitusjohtaja Henrik Karvonen, puh. 010 764 6200

Tiedote 21.11.2022

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, avaa tulevana torstaina täysin uuden S-marketin Seinäjoen Simunassa.

S-market Simuna tuo ison päivittäistavarakaupan palvelut lähemmäs uuden asuinalueen asukkaita. Simuna on Eepeen kymmenes S-market Seinäjoella.

Täysin uusi S-market palvelee asiakkaita maanantaista lauantaihin kello 7–23 ja sunnuntaisin kello 9–23. Tuotelukumäärä myymälässä on yli 8000 tuotetta ja painotus laadukkaissa kotimaisissa tuoretuotteissa. Neliöitä kiinteistössä on noin 1400 ja niistä myymäläkäytössä noin 870 m2. S-market Simuna työllistää kokonaisuudessaan 10 ammattitaitoista asiakaspalvelijaa marketpäällikkö Aatu Hautamäen johdolla.

– S-market Simuna on energia- ja ympäristötehokas nykyaikainen ruokakauppa, jossa ostamisen helppouteen on kiinnitetty paljon huomiota. Hiilidioksidi-kylmälaitos, ovelliset kylmäkalusteet, lämmön talteenotto ja ledivalaistus ovat esimerkkejä ympäristöystävällisistä ratkaisuista, toteaa kaupallinen johtaja Jari Palo.

Uuden myymälän katolle asennetaan myös aurinkopaneelit.

S-market Simunan pihassa olevalla ABC-polttonesteautomaatilla tankkaaminen onnistuu ympärivuorokautisesti. Automaatin valikoimassa on myös täysin uusiutuva Nero Diesel. Sähköautoille on neljä ABC-asiointilatauspistettä.

Lisäksi uuden kaupan palveluihin kuuluvat Postin ja Matkahuollon pakettiautomaatit.

S-market Simunan väki toivottaa kaikki tervetulleiksi avajaisiin torstaina 24. marraskuuta kello 10 alkaen osoitteessa Bullerintie 2, 60200 Seinäjoki.

 

S-market Simunan urakoitsijat:

Pääurakoitsija: Jaskari Rakennus Oy
Sähköurakoitsija: Pohjois-Suomen Sähkö Oy
IV-urakoitsija; LVI Asennus P Launo
LV-urakoitsija: Are Oy
Automaatio urakoitsija: RAU-Service Oy
Kylmätekniikan urakoitsija: SFT Finntekniikka Oy
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy
Rakennesuunnittelu: Ramboll Finland Oy
Sähkösuunnittelu: Ramboll Finland Oy
LVIA-suunnittelu: KnowTek Oy
ABC mittarikentän urakointi: Asennusliike Lahtinen Oy

 

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan kaupallinen johtaja, Jari Palo, p.  050 056 7805, sähköposti jari.palo@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja, Henrik Karvonen, p.  040 057 2172, sähköposti henrik.karvonen@sok.fi

Hintojen nousu vaikuttaa tällä hetkellä jokaisen suomalaisen talouteen. Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa helpotti kuluttajien tiukentunutta taloustilannetta pienentämällä marketkauppansa tulosta. Samalla se tuplasi ylijäämäpalautuksen, investoi yhdeksän miljoonaa ja työllisti tänä kesänä yli 900 nuorta. 

 

Eepeen toimitusjohtaja Henrik Karvonen nostaa alkuvuoden tärkeimmiksi toimenpiteiksi toimet ruoan hinnan korotusten pitämiseksi maltillisina, nuorten työllistämisen, isot investoinnit ja ennätyssuuren ylijäämäpalautuksen asiakasomistajille. Nuo kaikki kasvattavat alueen hyvinvointia näinä haastavina aikoina.

– Olemme pienentäneet merkittävästi marketkaupan tulosta, jotta ruokakori olisi asiakasomistajillemme mahdollisimman edullinen vahvasta inflaatiosta huolimatta. Samalla olemme mukana talkoissa koko elintarvikeketjun poikkeustilanteessa.

Eepee maksoi asiakasomistajille ylijäämäpalautusta vuoden 2021 tuloksesta ennätykselliset kolme miljoonaa euroa. Määrä on yli kaksinkertainen edelliseen vuoteen verrattuna. Ylijäämäpalautusta maksettiin asiakasomistajille yksi prosentti Eepeestä tehtyjen S-Etukortilla rekisteröityjen bonusostojen määrästä.

– Näilläkin rahoilla pidämme yllä Etelä-Pohjanmaan elinvoiman positiivista kehitystä, samoin kuin ympäri maakuntaa toteutetuilla investoinneilla, Karvonen korostaa.

Positiivista virettä toi myös hotellien ja ravintoloiden palautuminen normaaliolosuhteisiin. Tämän ansiosta kesäksi on pystytty työllistämään useampia nuoria. Kesätyöntekijöitä ja Tutustu työelämään ja tienaa -pestiläisiä rekrytoitiin yli 900.

– Tarjosimme alueen nuorille talvella, keväällä ja kesällä erittäin paljon työpaikkoja. Eepeelle on tärkeää, että voimme auttaa nuoria työelämän ensi askeleissa ja että nuoret saavat tienata käyttörahaa. Alueemme suurimpana palvelualan työllistäjänä tarjoamme työpaikan 1 632 alan ammattilaiselle. Viime vuoden kesäkuussa vastaava luku oli 1 512, Karvonen sanoo.

 

Investointeja joka toimialalla

 

Eepee pitää rattaita pyörimässä investoinneillaan verkostoon ja sen kehittämiseen. Investoinnit kasvoivat yhdeksään miljoonaan euroon viime vuoden 8,7 miljoonasta eurosta. Simunaan rakennettu ABC-mittarikenttä on palvellut asiakkaita alkuvuodesta lähtien.  Kesäkuussa valmistui Original Sokos Hotel Lakeuden huoneuudistus, jossa 39 superiorX-luokan huonetta kerroskäytävineen uudistettiin.

 

Ess Autotalon uusitut tilat valmistuivat alkukesän aikana. Huollolla on nyt tuplasti suuremmat tilat, joissa pystytään palvelemaan entistä isompaa asiakasmäärää huomioiden myös sähköautojen huollon erityistarpeet. Ess Autotalon uudistaminen jatkuu loppuvuoden aikana julkisivun ja piha-alueen uudistuksella. Sale Kaskisen konseptiuudistus valmistui kesän aikana, kevyemmät miljöön uudistustyöt toteutettiin Sale Lapualla, Karijoella ja Lapväärtissä. Keväällä uudistettiin S-market Alajärven käyttötavaraosasto. Lisäksi on tehty miljöön raikastuksia useissa S-marketeissa. Parhaillaan on käynnissä uuden S-marketin rakennustyöt Seinäjoen Simunaan, uusi myymälä avautuu joulukuun alussa.

 

Vastuullisuus näkyy monin tavoin Eepeen arjessa. Tiivis toimipaikkaverkosto kattaa myös pienemmät paikkakunnat. Eepee on investoinut viime vuosina erityisesti liikekiinteistöjen energian säästöön ja säätötekniikkaan osana toimipaikkaverkoston kehittämistä. Esimerkiksi aurinkopaneeleja on tällä hetkellä seitsemän kiinteistön katolla. Vuositasolla noin kaksi prosenttia sähkön kokonaiskulutuksesta saadaan tuotettua omalla aurinkovoimalla, ja tavoitteena on lisätä tätä entisestään. Lähes kaikki muu tarvittava sähkö tuotetaan tuulivoimalla.

 

Ruoan verkkokauppa palvelee kattavasti

 

Eepeen verollinen myynti kasvoi tammi-kesäkuussa 276,3 miljoonaan euroon eli 13,2 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.  Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 4,6 prosenttia ja käyttötavarakauppa laski 3,8 prosenttia. Päivittäistavarakaupan volyymi (myydyt litrat ja kilot) supistui noin prosentin. Polttonestekaupan myynti kasvoi 42,6 prosenttia ja volyymi pysyi viime vuoden tasolla. Ruoan verkkokaupan kasvu jatkui vahvana ja oli yli 20 prosenttia. Eepee on alkuvuoden aikana lisännyt merkittävästi S-kaupat.fi:n noutopisteitä ja palvelu kattaa nyt koko toimialueen.

 

Helmikuulle jatkuneet koronarajoitukset näkyivät alkuvuonna erityisesti ravintolakaupan myynnissä, joka lähti hyvään kasvuun kevään ja kesän aikana. Majoitusmyynti kasvoi viime vuoden vastaaviin lukuihin 68 prosenttia ja ravintolakauppa 55 prosenttia. Alkuvuoden myynnin kasvun vertailuun vaikuttavat edellisen vuoden koronaan liittyvät toimenpiteet, jolloin Original Sokos Hotel Lakeus oli suljettuna tammikuusta toukokuulle. Positiivisesta kehityksestä huolimatta ravintolakaupan myynti oli alkuvuonna yhä 38 prosenttia ja majoitusmyynti noin 12 prosenttia matalampi kuin vuonna 2019.

 

Koronarajoitusten poistuminen näkyi myös ABC:n sisäkaupassa, jossa myynti kasvoi alkuvuonna 12,8 prosenttia. Normaalitilanteeseen on vielä matkaa, sillä myynti on noin 16 prosenttia matalampi kuin vuonna 2019. Autokaupassa myynti kasvoi vaihtoautokaupassa selvästi. Uusien autojen saatavuus on jatkunut heikkona komponenttipulan takia. Kysynnässä näkyy nyt selvä muutos kohti sähköautoilua.

 

Eepee -konsernin liiketulos oli 2,35 miljoonaa euroa ja pieneni edellisvuoteen verrattuna 0,2 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste jatkui hyvänä ja oli 76,4 prosenttia. 

 

 

Liikevaihto (M €) Muutos edv. Liiketulos (M €) Muutos edv.
Eepee-konserni yhteensä 227,9 26,64 2,35 -0,20
Marketkauppa 175,51 12,98 4,63 -1,01
Liikennemyymälä- ja pn-kauppa 39,27 10,30 -1,11 0,35
Matkailu- ja ravitsemiskauppa 7,06 2,65 -1,04 0,62
Autokauppa 5,29 0,69 -0,35 -0,10
Muut 0,73 0 0,22 -0,06

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Henrik Karvonen puh. 040 057 2172 ja talousjohtaja Tuomo Långnabba puh. 050 311 7694.

Eepee maksaa kesäkuussa asiakasomistajilleen ylijäämänpalautusta 3 miljoonaa euroa

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajisto päätti kevätkokouksessaan maksaa Eepeen asiakasomistajille ylijäämänpalautusta vuoden 2021 tuloksesta. Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajille tänä vuonna 3,0 miljoonaa euroa. Määrä on yli kaksinkertainen edelliseen vuoteen verrattuna.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajisto päätti kevätkokouksessa ylijäämänpalautuksen maksamisesta. Vuoden 2021 tuloksesta ylijäämänpalautusta maksetaan 3 miljoonaa euroa, mikä on yli kaksinkertainen summa edelliseen vuoteen verrattuna. Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajille 1 % Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupasta vuoden 2021 aikana tehtyjen, S-Etukortilla rekisteröityjen bonusostojen määrästä. Ylijäämänpalautus maksetaan asiakasomistajille 22. kesäkuuta 2022 etujen maksutilille S-Pankkiin. Ylijäämänpalautusprosentti nostettiin 0,5 prosentista yhteen prosenttiin.

− Ylijäämänpalautus on tapa palauttaa osa osuuskaupan ylijäämästä asiakasomistajille heidän vuosittaisten ostojensa suhteessa. Tämä on varmastikin mukava lisä monelle kotitaloudelle keskikesän kynnyksellä. Haluamme näin palkita yli 75 000 asiakasomistajaamme vuoden ostoista ja samalla tukea eteläpohjalaista ostovoimaa, toteaa Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja Henrik Karvonen.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on maksanut ylijäämänpalautusta nyt viiden vuoden ajan.

Ylijäämänpalautus perustuu bonusostoihin asiakasomistajan oman osuuskaupan omistamista toimipaikoista. Ylijäämänpalautuksen perusteeseen ei lasketa kuuluvaksi bonusostoja muiden osuuskauppojen toimipaikoista, SOK:n yksiköistä tai S-ryhmän yhteistyökumppaneilta.

Ylijäämänpalautuksen maksamisesta päätetään osuuskaupan edustajistossa vuosittain. Päätös tehdään osuuskaupan hallituksen esityksen pohjalta.

Ylijäämänpalautus maksetaan niille asiakasomistajille, joiden asiakasomistajuus on voimassa Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupassa tilikauden viimeisenä päivänä ja joiden asiakasomistajuus maksuhetkellä jatkuu jossain S-ryhmän osuuskaupassa. Ellei asiakasomistajan osuusmaksu ole vielä kokonaan maksettu, ohjataan maksettava ylijäämäpalautus osuusmaksuun, kunnes se on kokonaan maksettu.

 

Lisätietoja ylijäämänpalautuksen maksusta voi tiedustella Eepeen asiakasomistajapalvelusta ma-to klo 10- 15, puh. 010 764 9200 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min) .

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Henrik Karvonen, toimitusjohtaja, puh. 040 057 2172, henrik.karvonen@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Tuomo Långnabba, talousjohtaja, puh. 050 311 7694, tuomo.langnabba@sok.fi