Kuka? Lakeus Matadorin ja Pub Wilsonin ravintolapäällikkö Suvi Heikkilä.

Koska? Tuli töihin limylle vuonna 2003 ja siirtyi MaRalle 2018.

Kuinka? "Työuralla pääsee kehittymään ja etenemään, jos itsellä löytyy kiinnostusta ja halua."

 

Aloitin Matadorin ravintolapäällikön työt helmikuun alussa. Suunnitelmat ja unelmat työn suhteen ovat vasta hahmottumassa. Tulen saamaan paljon uutta oppia itselleni ja odotan sitä kovasti. Esimerkiksi työ pubissa on minulle täysin uutta.

Eepee on kouluttanut minua todella paljon. Työnantaja antaa hyvät mahdollisuudet kehittymiselle ja oma kiinnostus ja halu palkitaan. Mahdollisuuksia on monia. Uudessa työssänikään en ajattele olevani heti valmis. Parin vuoden päästä olen jo paljon viisaampi. Tulevaisuuden suhteen olen avoimin mielin ja otan mielelläni haasteita vastaan, oli toimiala sitten limy tai mara. Ero liikennemyymälän ja matkailu- ja ravitsemisalan välillä ei ole suuri, palvelutarjooma erottaa alat toisistaan.

Liikennemyymälässä työskennellessä oppii moniosaamista. Itse koen saaneeni limyltä hyvän opin alalle. Työ limyn ja maran toimialoilla on pitkälti samanlaista, asiakaspalvelua ja ruokatuote on keskiössä. Eroa toimialojen välillä ei siis kannata pelätä.

Nyt minun on aika tutustua henkilökuntaan ja saada heidät puolelleni. Me tulemme rakentamaan tulosta yhdessä, ja yhdessä me mietimme, miten menemme eteenpäin. Se tulee olemaan tässä vaiheessa tärkein tehtäväni.

Odotan jo innolla kesää, kun terassikausi Wilsonissa pyörähtää kunnolla käyntiin. Aion opetella ainakin muutaman drinkin teon. Mielestäni esihenkilön ei tarvitse olla kaikessa osaavin, mutta kaikesta tekemisestä täytyy olla näkemys ja ymmärrys. Esihenkilön tehtävä on osata tunnistaa osaamista ja hyödyntää sitä.

Odotan, että ala palautuisi poikkeusolojen jälkeen entiselleen ja olemmekin ladanneet pikkujoulukauteen suuret odotukset. Haasteellisena tällä hetkellä koen ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuuden. Sen eteen on tehtävä tulevaisuudessakin kovasti töitä.

 

Eepeeläinen-lehti 2/2022