Tutustu ja tienaa!


Tutustu työelämään 10 päivää

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma kesä 2024

Haku on päättynyt 7.4.2024.

Eepee tarjoaa peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja TUVA- sekä TELMA-koulutukseen osallistuville mahdollisuuden tutustua työelämään "Tutustu työelämään ja tienaa" -kesäharjoittelun puitteissa Eepeen eri toimipaikoissa.

Kesäharjoittelun piiriin kuuluvat ne 14–17 -vuotiaat, jotka aikaisemmin eivät ole olleet työssä kaupan alan (Prisma, S-market, Sale) ja MaRa-alan (ABC-liikennemyymälät, ravintolat, hotellit) ammateissa, lukuun ottamatta mahdollisia aikaisempia koulun TET- tutustumisjaksoja. Koululaisella voi olla saman ammatin tutustumisjaksoja vain yksi. Viime kesänä ollut harjoittelija voi hakea tänä kesänä uudelleen vain, jos on kyse eri alan ammatista. Esim. viime kesänä ravintolassa tai ABC-liikennemyymälässä (MaRa-ala) ollut nuori voi hakea tänä kesänä kaupan alan toimipaikkaan. Huomioithan, että ammattiin opiskelevat nuoret eivät voi tulla valituksi kesäharjoitteluun.

  • Kaksi viikkoa (kymmenen työpäivää) kestävän kesäharjoitteluohjelman mukainen yhdenjaksoinen työsuhde voidaan sijoittaa 1.6.-31.8.2024 väliselle ajalle.
  • Koululaisen työpäivän pituus voi olla enintään 6 tuntia, sen pitää olla yhdenjaksoinen ja sen pitää sijoittua 8.00–18.00 väliselle ajalle. Jos koululainen sairastuu kesäharjoittelujakson aikana, työnantaja voi tarjota mahdollisuutta suorittaa harjoittelujakso loppuun myöhemmin. Jos tämä ei onnistu, koululaiselle maksetaan kuitenkin koko harjoittelujakson palkka.
  • "Tutustu työelämään ja tienaa" -kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksetaan kertakaikkisena palkkana 395 euroa vuonna 2024.  Kertakaikkinen palkka sisältää tutustumisjaksolta kertyneen lomakorvauksen sekä kaikki muut työehtosopimuksen mukaiset rahanarvoiset etuisuudet.

Haastatteluun valittuihin hakijoihin olemme yhteydessä 26.4.2024 mennessä.

Vastuullinen kesäduuni

S-ryhmä on Vastuullisen kesäduunin yhteistyökumppanina myös vuonna 2024. Työnantaja sitoutuu muun muassa suunnittelemaan ja toteuttamaan hyvin perehdytyksen, jonka avulla nuori pääsee nopeasti kiinni työtehtäviin, oppii ja kehittyy. Opas kesätyönhakijalle >>