26.10.2023
Eepee ordnade en mattävling för matproducenter i sin region för att fira sitt 120-årsjubileum. Mer än 20 livsmedelsföretag i regionen lämnade en ansökan till tävlingen och sex av företagen valdes till finalen. Till sist blev två företag till utslagna och fyra företag gick vidare till finalen. Som vinnare utsågs den 25 oktober 2023 Lågkolhydrat OMELETTPIZZA, en produktidé som tagits fram av Ilmajoen Makkaramestarit.
Valet av vinnaren motiverades på följande sätt:
Deltagarna i tävlingen var Alavuden Öljynpuristamo Oy med sin produktidé Fermenterad hummus på bondbönor och rotsaker, Ilmajoen Makkaramestarit Oy med sin produktidé Lågkolhydrat omelettpizza, Ryeday Oy med sin produktidé Ruisralli mellanmålsbar och Rantakallion Juustola Oy med sin produktidé Trafikljus – läckra och skojiga bullar. Alla produkter som var med i finalen kommer att säljas på Eepees S-market, Sale och Prisma. Produkterna är till salu i de flesta av våra butiker från och med den 26 oktober. Vi kan börja sälja produkterna i alla våra butiker inom tre veckor, när finalisterna har kunnat starta tillverkningen av sina respektive produkter i full fart.
Vinnare
Finalistit (vasemmalla Alavuden Öljynpuristamo, keskellä Ilmajoen Makkaramestarit, Rantakallion Juustola ja oikealla Ryeday).
Alla små och medelstora livsmedelsföretag i Eepees region eller i närheten av den kunde delta i tävlingen mellan den 5 februari och den 5 mars 2023.
Eepee stödde finalisterna med presentkort för produktutveckling. Med presentkortet kunde företagen satsa på att utveckla och börja tillverka sin respektive produkt enligt tävlingsschemat med hjälp av vår samarbetspartner, Foodwest Oy.
Mer information:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, gruppchef, Ann-Christina Hevonkoski, tfn. 010 764 6305, e-post ann-christina.hevonkoski@sok.fi
Foodwest, Insight Manager, Juuli Seppälä, tfn 040 707 6013, e-post juuli.seppala@foodwest.fi
16.8.2024 |
12.8.2024 |