PRISMA HYLLYKALLIO – Syksy herättää sisustusvimman


22.9.2022

Sisustussuunnittelija Satu Haaviston vinkkeinä ovat muun muassa seinän maalaaminen tehovärillä vain osittain, pehmeä valaistus, leikkisät koriste-esineet ja isot näyttävät kuviot erityisesti luontoaiheissa.

 

Sisustussuunnittelija Satu Haavisto nostaa ensimmäisenä tapetille värit, niillä saa helposti kotiin piristystä. Seinäjokelaisessa InHouse Designissa työskentelevä ammattilainen kannustaa rohkeisiin värivalintoihin. Jos ajatus arveluttaa, voi aloittaa kokeilun lempeästi kodin tekstiileillä.
Satun silmät osuvat Hyllykallion Prismassa kuviolliseen hapsutyynyyn.
– Värikkäillä tyynyillä on helppoa ja edullista uudistaa kotia. Esimerkiksi moneen tyyliin sopiva kuviollinen hapsutyyny ja sen kaveriksi samaa sävyä oleva okranvärinen tyyny, hän vinkkaa.

Isot näyttävät kuviot erityisesti luontoaiheissa ovat nyt pinnalla.
– Rautaprismassa myynnissä olevat isokuvioiset kukkatapetit ovat todella upeita. Niistä saa myös näyttäviä tauluja.

Leikillisyys ja kokeilunhalu palkitsevat mieltä mukavasti, kun huomaa, että koti uudistuu silmissä. Ehkäpä jo uskaltaa vähän irrotella – mitä jos maalaisit vain osan seinästä tehostesävyllä? Perinteisen koko seinän maalaamisen sijaan uutena ideana on seinän osittain maalaaminen, jolloin säästyy myös vähemmällä sutimisella.

Jos kaipaa ihan uudenlaista suuntaa sisustukselle, voi kääntyä sisustussuunnittelijan puoleen.
– Moni on tunnustanut suunnitelman nähdessään, ettei olisi ikinä itse tullut tuollainen idea mieleen, ja on sitten ollut todella tyytyväinen lopputulokseen, Satu kertoo.

 

Pussilakanoilla tunnelmaa

Sisustussuunnittelijalla on ilouutisia päiväpeittojen maailmasta: ne voi hyvillä mielin viikata ja unohtaa kaappiin.
– Kuviolliset pussilakanat toimivat makuuhuoneissa katseenvangitsijoina. Uusilla pussilakanoilla saa helposti vaihdettua petauksen ja huoneen tunnelman mieleisekseen, Satu toteaa.

Hyllykallion Prismaan valmistui loppukesästä Finlaysonin tuotteille oma osasto. Siellä ovat entistä paremmin esillä vuodevaatteet, pyyhkeet ja muut kodin tekstiilit.
Omana osionaan ovat myös paikallisten tekstiilituottajien, kuten Jokipiin Pellavan laadukkaat kodintekstiilit. Nämä ovat ikisuosikkeja ja hyviä lahjoja esimerkiksi tuliaisiksi.

Satu kehuu, että Prismassa on myös hyvä valaisinvalikoima. Sieltä löytyy yksilöllisiä valonlähteitä monenlaiseen sisustusmakuun.
– Valoilla saa lämmintä fiilistä, suosittelen pieniä valonlähteitä eri puolille kotia. Kannattaa kiinnittää huomiota myös valon sävyyn, itse suosin lämmintä 3000 kelvinin valoa. Samoin lyhdyt kuuluvat syksyyn.

Kodin sisustaminen on ennen kaikkea tunteen ja tunnelman luomista. Siihen sopii myös ripaus huumoria. Satu poimii hyllystä koristeananaksen.
– Esimerkiksi tällainen veikeä ananas, se piristää silmää ja tuo hyvää mieltä.

 

Hurmaavia kotinäkymiä

Sisustamiseen saa ihan uuden ulottuvuuden, kun tutkailee arjen askareissa avautuvia näkymiä kodin sisällä ja loihtii tärkeisiin paikkoihin mieltä ilahduttavia maailmoja.
– Esimerkiksi mitä näet, kun avaat ulko-oven tai kun seisot keittiössä laittamassa ruokaa? Minun keittiöstäni avautuu rauhoittava näky makuuhuoneeseen. Ovi on kuin taulun kehys, josta näkyvä osa makuuhuoneesta on maalaus, Satu kuvailee.
Hänestä kodin sisustaminen on vähän kuin aikuisten leikkiä, ei sitä tarvitse ottaa liian tosissaan. Aina voi maalata seinän uudelleen ja vaihtaa tapetin, jos mieli muuttuu tai huomaa tehneensä vikavalinnan.
– Kysymys on sinun kodistasi, joka saa olla juuri sen näköinen kuin haluat. Tärkeintä on, että viihdyt siellä ja tunnet olosi hyväksi, Satu korostaa.

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuva: Jenna Koivisto