PRISMA HYLLYKALLIO – Ruokatori tuo makua ja helppoutta arkeen


26.11.2020

Tuskailetko toisinaan kaupassa, mitä laittaisit ruoaksi?
Moderni ruokatori poistaa arjesta ideoimisen tuskan tarjoamalla asiantuntevia suosituksia ja helppoja ruokaratkaisuja mausta tinkimättä.

Prisma Hyllykallion päivittäistavaraosaston päällikkö Nora Nevala kertoo Ruokatorin olevan tänä päivänä paljon enemmän kuin lihatiski, jossa leikataan ja pakataan lihaa päivät pitkät.

Moderni ruokatori on palvelukonsepti, jonka ytimessä on kiireisen arjen helpottaminen ja reseptiikan ja raaka-aineiden tuntemus.

Ruokatorin henkilökuntaan mahtuu monta eri ammattitaustaa ja persoonaa. Heitä kaikkia yhdistää kaksi asiaa: rakkaus ruokaan ja asiakaspalveluun. Osaamista kehitetään jatkuvasti tutustumalla erilaisiin raaka-aineisiin, jotta asiakkaalle voidaan tarjota ideoita entistä herkullisemman kotiruoan valmistamiseen.

Ruokatorin henkilökunta työskentelee myös hedelmä- ja vihannesosastolla, mikä lisää heidän tuntemustaan sesongin raaka-aineista. Tämä mahdollistaa sen, että asiakkaalle pystytään antamaan ajankohtaisia suosituksia ja ideoita, joita hän ei välttämättä ole tullut edes ajatelleeksi, Nora kertoo.

Monipuolinen valikoima

Ruokatorin valikoima elää ketjun viikkomenujen mukaan, joista henkilökunta valikoi alueen asiakkaita parhaiten palvelevat tuotteet.
Tiettyjä perusraaka-aineita, kuten kalaa, on aina saatavilla.

Arkena valikoima painottuu valmiisiin lämpimiin ruokiin, joita on helppo hakea esimerkiksi evääksi töihin. Loppuviikosta panostetaan erilaisiin lihatuotteisiin, jotka tuovat arjen luksusta viikonlopun vapaapäiviin. Kuuntelemme myös asiakkaiden toiveita herkällä korvalla.

Herkkuja joulupöytään

Joulusesonkiin ruokatorin valikoima täydentyy perinteisillä jouluherkuilla.

Valikoimaan saadaan erilaisia pasteijoita, pateita ja salaatteja. Kala ja kalajalosteiden valikoima kasvaa, ja joulun klassikkoruoat jauhettu maksa ja laatikot tekevät paluun.
Ruoka on yksi suurimmista joulustressin aiheuttajista, sillä monella on turhaan asenne, että kaikki on tehtävä itse. Ruokatorilta kiireinen joulunlaittaja saa apua joulupöydän tarjoiluihin ja kallista aikaa jää enemmän yhdessäololle.

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee