PRISMA HYLLYKALLIO – Joulusaunassa voi tuoksua salmiakki


26.11.2020

LOKAKUUSSA ESILLE pantujen joulukoristehyllyjen välistä kuuluu huokailuja.
Johtuvatko ne joulun aikaisuudesta vai ihastuksesta, ei ole varmaa. Varmaa on se, että joulutavarat alkavat liikkua heti hyllyille ilmestymisen jälkeen.

 

Aina yhtä takuuvarma joulun punapukuinen tonttu odottelee rauhassa aikaansa. Joulumyyntiä alkaa lokakuussa herätellä henkiin maalaisromanttisten ja maanläheisten kausituotteiden myynti.
– Ostokset aloitetaan harmailla ja maanläheisillä tuotteilla. Joulua kohti värit lisääntyvät, myyntipäällikkö Minna Mäkiranta Seinäjoen Prismasta toteaa.
Jouluostoksilla perinteet korostuvat, mutta joka vuosi luodaan myös uusia  perinteitä.
– Bling-blingillä on omat kannattajansa. Tänä vuonna se yhdistyy 90-luvulla muotina olleeseen siniseen. Boheemia kotia täydentää nyt kullalla höystetty sininen.

MUUMIJOULU LASIPALLOISSA

Muumit juhlivat joulua perinteisten mukien lisäksi tänä vuonna lasisissa joulupalloissa.
– Viime vuonna markkinoille tuli ensimmäiset muumijoulupallot. Tänä vuonna sarja täydentyi kolmella uudella pallolla.
Mäkiranta uskoo keräilijöiden ilahtuvan mukien lailla uusista palloista. Valmiita lahjapakkauksia tarjoaa perinteisesti myös Iittala. Vanhoja malleja on täydennetty uusilla väreillä, ja uusia settejä on tarjolla.
– Lahjasetissä on tänä vuonna mukit ja kahvipaketti sekä kulho ja pyyhe.

SALMIAKIN TUOKSUA

Saunatonttuja, puukuviointia, koivuja – saunatekstiileissä toistuvat tutut perinteiset kuviot.
– Luotamme joulutekstiileissäkin paikallisiin valmistajiin. Jokipiin Pellavan ja Lapuan Kankureiden tuotteita on tarjolla runsaasti, Mäkiranta toteaa. Tekstiilituotteista saunatyynyt ja pitkät laudeliinat ovat takuuvarmoja joulun tuotteita.
– Pellava on yksi joulun arvolahjoista. Saunatuotteet täydentyvät niin ikään joka vuosi uutuuksilla. Nyt täydennystä on saanut tuoksuvalikoima.
– Saunassa voi nyt tuoksua myös salmiakki, olut tai greippi-mandariini, tervan ja vihdan tuoksua unohtamatta, Mäkiranta muistuttaa.
Pakattu tuoksuvihta ei varsinaiseen vihtomiseen sovellu, mutta vedessä haudutettu vihta luovuttaa aromiaan kerta toisensa jälkeen.
– Siitä riittää iloa myös pitkälle joulun jälkeen, Mäkiranta vakuuttaa.

LAATUA LEIVONTAAN

Mäkiranta muistuttaa saman Prisman katon alta löytyvän kaikki jouluun tarvittava.
– Aina jauhoista uuniin. Kodintarvikeosastolla myyjä Miia Hannila iloitsee laadukkaista ja käytännöllisistä leivontatarvikkeista.
– Heirol-tuotteet ovat leivonnan mersuja, Hannila vakuuttaa itsekin asian testanneena.
– Sarja on suomalaisen suunnittelema, ja on ollut meillä erittäin suosittu.
Hannila kertoo samasta sarjasta löytyvän joululeivontaan laaja valikoima tarvikkeita.

MYYJÄN JUHLA-AIKAA

Sekä Mäkirannan että Hannilan mielestä joulunaika on vuoden mukavinta aikaa olla töissä. Joulumusiikki alkaa myymälässä soida itsenäisyyspäivän aikoihin. Tunnelma tiivistyy mitä lähemmäksi joulua päästään.
– Sitten kun oman joulun aika koittaa, on ihanaa olla ihan vaan rauhassa, Mäkiranta toteaa.

PIPARKAKKUJA VOI NYT LEIMATA

YKSISARVINEN, LAAMA, lumihiutale, traktori….. piparkakkumuoteissa riittää valinnanvaraa. Myyjä Miia Hannila on innoissaan uusista muoteista.
– Uusinta uutta on piparkakkuleimasin sekä muotit kupin reunoille laitettaville piparkakuille. Juoma ja makea naposteltava tulee tarjolle helposti samalla kertaa.
Uutuusvalikoimissa ovat myös kolmiulotteisten piparien muotit.
– Joulukuusen saa nyt helposti istutettua piparkakkutalon pihaan.
Piparkakkutalon koon voi valita monen eri kokoisen muotin valikoimista. Rakentamisen voi aloittaa jo marraskuussa lasten kanssa yhteisenä joulun askarteluna. Eikä kaunis lopputulos tule ainakaan koristelusta jäämään kiinni, sen verran paljon pursotinvalikoimissa on valinnanvaraa.

 

MAINOS
Teksti: Hannele Norja
Kuvat: Matti Hautalahti