RAUTAPRISMA – Kotimainen ruoka saattaa kaivata kotimaista keittiötä


30.10.2020

Asiakkaiden ykköstoiveet suunnittelijalle ovat keittiön käytännöllisyys ja toimivuus. Sen jälkeen aletaan miettiä ulkonäköasioita.

Kierrätys ja jätehuolto halutaan tehdä helpoksi ja sujuvaksi. Roska-astiat, niiden koko ja määrä, kiinnostavat käytännöllisessä keittiössä nyt eniten.
– Jätehuolto kierrätyksineen on noussut keittiösuunnittelun ykkösaiheeksi, suunnittelija Elina Saunamäki Seinäjoen Rautaprismasta toteaa.

Käytännöllisyys pitää sisällään myös tilan hyötykäytön.
– Niin sanotut hukkatilat nurkissa halutaan nyt käyttää hyödyksi.

Aamiaiskaappi

Käytännölliset aamiaiskaapit ovat tulleet täyttämään keittiöiden vajaakäyttöisiä nurkkatiloja.
– Aamiaiskaapista löytyy yhdellä oven avauksella käyttövalmiina olevat kahvinkeitin ja leivänpaahdin. Ylähyllyllä ovat esimerkiksi leivät ja aamiaismurot. Kaikki mitä kukin aamupalalla tarvitsee, Saunamäki toteaa.

Niille, jotka eivät aamiaiskaappeja keittiöihinsä tarvitse, on Saunamäellä tarjota paljon muita vaihtoehtoja.
– Me emme tarjoa väkisin omia, valmiita ratkaisujamme. Lähdemme aina siitä, mitä asiakas haluaa ja tarvitsee. Jos asiakas haluaa uusia vain ovien nupit, emme tyrkytä koko ovipakettia. Ja jos asiakkaalla on tarve uusia kalustus runkoja myöden, se tehdään. Autamme juuri siinä kohdin ja siinä määrin mitä asiakas haluaa, Saunamäki vakuuttaa.

Etäsuunnittelukin onnistuu

Kun on tarve uusia koko keittiö, saa asiakas Saunamäen mukaan neuvoja lyhyen tai pitkän kaavan mukaan. Alustava suunnittelu ei maksa asiakkaalle mitään.
– Meille voi piipahtaa kauppareissun yhteydessä kysymään keittiöasioista. Ajanvaraus taas antaa mahdollisuuden laajempaan suunnitteluun. Laadimme 3D-suunnitelman ilmaiseksi jokaiselle asiakkaalle.

Tyypillistä keittiösuunnitteluasiakasta Saunamäki ei pysty nimeämään.
– Vaimo saattaa pistäytyä keittiösuunnittelussa sillä aikaa, kun mies hoitaa ruokaostokset. He palaavat sitten myöhemmin yhdessä, kun asiaan on perehdytty tarkemmin.

Saman katon alta keittiösuunnittelun ja -toteutuksen kanssa hoituu myös rahoitus.
– S-Pankki järjestää joustavat ja pitkät takaisinmaksuajat, Saunamäki vakuuttaa, ja muistuttaa, että bonusta kertyy myös keittiökaupoista.
Suunnittelulle on Rautaprismassa varattu suljettu tila, mutta Saunamäen mukaan myös etäsuunnittelu onnistuu.

Tuhansia sävyjä

Uusi keittiö on pitkäaikainen valinta ja vaatii laatua. Rautaprisman keittiökalusteet ovat korkealaatuisia ja kotimaisia, muun Prisman kaupan kaavaa noudattaen.
– Meiltä löytyy hintavaihtoehtoja ja tyyliratkaisuja moneen makuun ja tarpeeseen. Esimerkiksi oviin on tarjolla yli 8 000 värisävyä, Saunamäki toteaa.

Kun keittiössä suositaan nyt hillittyä ja maanläheistä, tuntuvat värit siirtyneen olohuoneisiin.
– Tapettimuoti on nyt kirjavaa ja värikästä. Uuden keittiön ostaja tai vanhan uudistaja saa Saunamäen mukaan halutessaan myös muiden tilojen suunnittelua samalla istumalla.
– Keittiön lattian, kaapistojen välitilojen ja tarvikkeiden lisäksi voidaan siirtyä sujuvasti olohuoneeseen asti. Kaikki saadaan hyvällä suunnittelulla sulautumaan hyvin yhteen asiakkaan niin halutessa.

Moderniin tai pelkistettyyn keittiöön en ole vieläkään valmis vaihtamaan

Elina Saunamäen tekisi mieli taputtaa itseään hieman olalle.
– Onnistuin 10 vuotta sitten valitsemaan omaan keittiööni kaiken niin kohdilleen, että ne kestävät aikaa vieläkin. Käytännöllisyydestäkään en ole joutunut tinkimään.
– Jos jotain haluaisin nyt uudistaa, niin uusia ovimalleja on tullut viime vuosina paljon lisää. Hyviä vaihtoehtoja on tarjolla. Maalaisromantiikasta en aio kuitenkaan luopua, hän naurahtaa.

Saunamäki on toiminut Rautaprisman keittiösuunnittelijana puolitoista vuotta, Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan palveluksessa hän on ollut jo pitkään.
– Kalustemuotoilijan koulutus on hyvä pohja, mutta parasta koulutusta on ollut itse työ, Saunamäki toteaa.
– Kun kyseessä on keittiöt, ei suunnittelu, eikä myyntikään, voi olla liian korkealentoista. Tämän työn pitää olla helposti lähestyttävää ja käytännöllistä, hän vakuuttaa.

 

Elina Saunamäki
Rautaprisma Seinäjoki Keittiömyynti
kalustemyynti.prismaseinajoki@sok.fi
puh. 010 76 46085 (0,0835€/puhelu + 0,1209€/min)

 

MAINOS
Teksti ja kuvat: Hannele Norja