Kauhavalla aloitetaan Eepeen kauppakeskuksen rakentaminen


22.8.2018

S-market ja Lähi-ABC ovat valmiina palvelemaan asiakkaita syksyllä 2019

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepee, jättää tällä viikolla Kauhavan kauppakeskuksen rakennuslupahakemuksen kaupungille. Rakentaminen aloitetaan heti, kun lupa on myönnetty ja urakoitsijat valittu, todennäköisesti lokakuussa. S-market ja Lähi-ABC valmistuvat suunnitelmien mukaan syksyllä 2019. Kauppakeskus tuo vähintään kymmenen uutta työpaikkaa.

Kokonaispinta-ala Eepeen kauppakeskuksessa tulee olemaan noin 3 600 neliömetriä ja leveitä parkkipaikkoja pihassa riittävästi.

– Kauhavan kaupunki on ollut vahvasti mukana uuden kauppapaikan synnyttämisessä heti tontin etsimisestä lähtien. Kaavoitus ja kunnallistekniikka on hoidettu hienosti maaliin, ja nyt on rakentamisen vuoro, kehuu toimitusjohtaja Kimmo Simberg.

Esisopimus kiinteistökaupasta on tehty vuonna 2012, ja asemakaava alueelle on vahvistettu vuonna 2014. Maakaupat kaupungin ja Eepeen välillä on tehty vuonna 2015, ja kaupungin investoinnit liikennejärjestelyihin toteutettu vuosina 2015 ja 2016.

– Eepeen kauppakeskuksen tuloa on Kauhavalla toivottu jo kauan. On todella hienoa, että alue lähtee nyt rakentumaan ja saamme uuden Lähi-ABC:n ja S-marketin ensi vuonna. Käynnistyvällä hankkeella on suuri merkitys Kauhavan kehittymiselle ja kasvulle. Alueelle syntyy uusia palveluita ja työpaikkoja, ja myös rakennustöiden työllistävä vaikutus on suuri. Olemme jo pitkään kaivanneet kantatien varteen jotakin, joka pysäyttäisi ohikulkevat rekat ja turistibussit. Tietysti myös asukkaidemme palvelut paranevat samalla. Hieno uutinen kaiken kaikkiaan, toteaa kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala Kauhavan kaupungista.

 

S-market Kauhava

S-marketin pinta-ala tulee kasvamaan nykyisestä noin 300 neliömetriä. Lisäksi uudet kalusteet lisäävät myymälän tehokkuutta entiseen verrattuna. Tuotelukumäärä myymälässä tulee olemaan yli 12 000 tuotetta ja painotus laadukkaissa kotimaisissa tuoretuotteissa.

– Uusi S-market Kauhava tulee olemaan energia- ja ympäristötehokas nykyaikainen ruokakauppa, jossa ostamisen helppouteen kiinnitetään paljon huomiota. Hiilidioksidi-kylmälaitos, ovelliset kylmäkalusteet, lämmön talteenotto sekä ledivalaistus ovat esimerkkejä ympäristöystävällisistä ratkaisuista hankkeessa, toteaa kaupallinen johtaja Jari Palo.

 

Lähi-ABC Kauhava

Lähi-ABC Kauhavan palvelutarjontaan tulee kuulumaan 120-paikkainen kahvila-ravintola, josta löytyvät lounasnoutopöytä, à la carte -annoksia, Hesburger drive-in-luukkuineen ja kesäterassi. Palveluihin kuuluvat myös mittarikentän palvelut laadukkaine ja edullisine bonuspolttonesteineen, sähköautojen latauspiste ja Veikkauksen palautuspiste.

– Valikoimissa panostetaan erityisesti paikallisiin tuotteisiin. Haluamme tarjota kauhavalaisille ja matkustaville asiakkaillemme monipuolisia palveluita yhdellä pysähdyksellä, kertoo toimialajohtaja Juhamatti Aronen.  

                     

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
toimitusjohtaja Kimmo Simberg, p. 0500 369 717, sähköposti kimmo.simberg@sok.fi
kaupallinen johtaja Jari Palo, p. 0500 567 805, sähköposti jari.palo@sok.fi
toimialajohtaja Juhamatti Aronen p. 050 388 3506, sähköposti juhamatti.aronen@sok.fi

Kauhavan kaupunki
kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala, p. 040 553 0354, sähköposti juha-martti.kuoppala@kauhava.fi