Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa sopeuttaa ravintoloidensa toimintaa koronaviruksen vaikutuksen vuoksi


16.12.2020

Tiedote 16.12.2020

COVID-19-koronaviruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan Suomessa. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat hotelleissa ja ravintoloissa vähentyneet merkittävästi. Tästä syystä Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa sopeuttaa toimintaansa vastaamaan kysynnän muutoksiin. Edellytykset tarjota työtä vähentyvät tilapäisesti, kun Original Sokos Hotel Lakeus suljetaan vuoden vaihteen ajaksi ja ravintola Amarillo uudistuksen ajaksi. Lisäksi toimialaan liittyvät mahdollisesti tiukentuvat rajoitukset voivat yhä vaikuttaa asiakaspaikkamääriin ja aukioloaikoihin myös muissa Seinäjoen keskustan ravintolayksiköissä.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa on päätynyt ratkaisuun lomauttaa suuren osan Original Sokos Hotel Lakeuden ja sen ravintoloiden henkilökunnasta vähintään hotellin vuoden vaihteen kiinnioloajaksi. Lomautuksia tullaan myös kohdistamaan Seinäjoen Amarillon henkilökuntaan vähintään sen uudistuksesta johtuvan kiinnioloajan vuoksi. Lisäksi lomautukset kaikissa Seinäjoen keskustan yksiköissä ovat mahdollisia palvelun kulloisenkin kysyntätilanteen mukaan.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan arvion mukaan ensimmäiset lomautukset alkavat 19.12.2020 alkaen ja ne toteutetaan viimeistään kesään 2021 mennessä. Lomautukset kestävät enintään 90 kalenteripäivää ja niitä voidaan toteuttaa myös osissa.

 

Lisätiedot:

Juhamatti Aronen, toimialajohtaja, puh. 050 388 3506, s-posti, juhamatti.aronen@sok.fi
Elina Mäki-Opas, toimialapäällikkö p. 010 7647101, elina.maki-opas@sok.fi