Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa sopeuttaa ravintoloidensa ja liikennemyymälöidensä toimintaa koronaviruksen vaikutuksen vuoksi


26.3.2020

COVID-19-koronaviruspandemia vaikuttaa tällä hetkellä erityisesti matkailu- ja ravitsemistoimialaan sekä liikennemyymälätoimialaan Suomessa. Kysyntä ja asiakasmäärät ovat hotelleissa ja ravintoloissa vähentyneet merkittävästi. Tästä johtuen Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa sopeuttaa näillä toimialoilla toimintaansa ja valmistautuu samalla muutoksiin, jotka ovat eduskunnan käsittelyssä hallituksen antaman esityksen pohjalta liittyen ravintoloiden ja kahviloiden aukioloon. Sopeutustoimet ovat poikkeusaukioloaikoja ja toimipaikkojen sulkemisia.

Matkailu- ja ravitsemistoimialan yksiköissä poikkeusaukioloajat astuvat voimaan 27.3. perjantaina klo 14.00 seuraavasti: Ravintolat Rosso, Fafa’s ja Talriikki suljetaan perjantaina 27.3. klo 14.00, iltaravintola Karma suljetaan 27.3. perjantaista alkaen, Ravintolamaailma Prisma ja Amarillo jatkavat take away tuotteistuksella sekä rajoittamismääräykset huomioiden perjantaista klo 14.00 alkaen poikkeusaukioloajoilla niin, että Amarillo on auki maanantaista lauantaihin klo 11-22 ja sunnuntaina suljettu, Ravintolamaailma Prisma on auki maanantaista lauantaihin klo 11-20 ja sunnuntaina klo 12-17. Poikkeusaukioloajat ovat voimassa 31.5. saakka, rajoittamislainsäädäntö ja niissä tapahtuvat mahdolliset muutokset huomioiden.

Original Sokos Hotel Vaakunan majoitus jatkaa aukioloaan normaalisti.
Original Sokos Hotel Lakeuden hotelli ravintoloineen on suljettuna 31.5. asti.

Liikennemyymälätoimialalla normaalisti toimintaa jatkaa pesukatu ABC-CarWash Hyllykallio.

ABC Seinäjoki sekä ABC Kristiinankaupungin liikennemyymälät palvelevat 27.3. perjantaista alkaen poikkeusjärjestelyin aina 31.5. saakka seuraavasti; ABC Kristiinankaupunki jatkaa avoinna Salen sekä Hesburgerin osalta lauantaista 28.3. alkaen klo 6-21. Hesburger toimii take away periaatteella eikä ravintolatila ole avoinna asiakkaalle. ABC Seinäjoki jatkaa avoinna Salen sekä Hesburgerin Drive Inin osalta. Perjantaina 27.3. ABC Seinäjoki suljetaan klo 24.00. Lauantaista klo 28.3. alkaen ABC Seinäjoki on edellä mainittujen palveluiden osalta avoinna 6-21.

Muut Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan liikennemyymälät (ABC Alajärvi, ABC Alavus, ABC Jalasjärvi, ABC Kauhajoki, ABC Ilmajoki, ABC Kauhava, ABC Teuva ja ABC Ähtäri) palvelevat normaali aukioloaikojen mukaisesti vielä perjantaina 27.3., jonka jälkeen ne suljetaan.
ABC Lapuan uudistukseen liittyvää sulkemista joudutaan aikaistamaan projektin valmistumisen varmistamiseksi, yksikkö suljetaan perjantain 27.3. jälkeen. Poikkeusaukioloajat ovat voimassa 31.5. saakka, rajoittamislainsäädäntö ja niissä tapahtuvat mahdolliset muutokset huomioiden.

Polttoneste ja polttoöljymyynti jatkuvat normaalisti ABC-automaateilla sekä ABC-asemilla Eepeen toimipisteissä. Poikkeuksena, että sisälle maksaminen ei ole mahdollista. Eepee Öljypalvelu toimii normaalisti puhelinpalveluna arkisin klo 8-16 puh. 010 764 9600 (0,0835€/puhelu + 0,1209€/min), sähköpostitse eepee.oljypalvelu@sok.fi tai netin kautta osoitteessa www.eepeeoljypalvelu.fi

Sopeutustoimien piirissä on arviolta noin 350 työntekijää, joita koskee korkeintaan 90 päivää kestävät lomautukset. Heille tarjotaan mahdollisuuksien mukaan työvuoroja Eepeen marketkaupasta.

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimialajohtaja; matkailu- ja ravitsemiskauppa, ABC Liikennemyymälä- ja polttonestekauppa sekä Autokauppa, Juhamatti Aronen, puhelin 050 388 3506, sähköposti juhamatti.aronen@sok.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimitusjohtaja, Kimmo Simberg, puh. 0500 369 717, sähköposti kimmo.simberg@sok.fi