Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajiston vaalien ehdokasasettelu on alkanut


2.1.2017

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupalle valitaan keväällä 2017 uusi edustajisto. Edustajiston vaalien ehdokasasettelu on nyt alkanut.

Edustajisto käyttää osuuskaupassa omistajille kuuluvaa päätösvaltaa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

– Edustajiston rooli osuuskaupan päätöksenteossa on tärkeä – onhan osuuskauppa jäsentensä omistama yritys. Edustajiston päätösvaltaan kuuluvista asioista voidaan mainita esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen ja hallintoneuvoston valinta. Muodollisen roolinsa lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskustelufoorumin osuuskaupan johdon ja asiakasomistajien välille, asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupasta kiteyttää.

Osuuskaupan vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on ennen vaalivuoden alkua hyväksytty jäseneksi, on maksanut täyteen osuusmaksunsa, on täysivaltainen ja asuu jäsenalueella.

– Edustajistoon kaivataan ihmisiä, jotka edustavat mahdollisimman laajasti osuuskaupan omistajakuntaa. Ehdokkaan ei tarvitse olla kaupanalan asiantuntija, vaan tärkeintä on kiinnostus ja halu olla mukana kehittämässä oman osuuskaupan toimintaa sekä sitä kautta myös oman alueen elinvoimaisuutta, asiakkuuspäällikkö Rajala kannustaa.

Vaalien ehdokaslistojen asettamisaika on 2.-23.1.2017 ja äänestysaika on 27.2.–15.3.2017.  Ehdokaslistoja on saatavilla Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan Asiakasomistaja-S-Pankki-palvelupisteessä (Prisma Hyllykallio), S-marketeissa ja Sale-myymälöissä.  Myös Eepeen vaalisivuilla osoitteessa www.osuuskauppavaalit.fi/eepee on ehdokaslistalomakkeita, joille ehdokaslistat on tehtävä. Ehdokaslista on täytettävä huolellisesti, koska ehdokkaiden vaalikelpoisuus ja oikeus allekirjoittaa ehdokaslista tarkistetaan henkilötietojen ja jäsennumeron perusteella.

Lisätietoa ehdokkaaksi asettumisesta löytyy internetistä osoitteesta www.osuuskauppavaalit.fi/eepee.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan vaalien ehdokaslistat julkistetaan 23.2. ja äänestysaika on 27.2–15.3.  Vaalien tulos julkistetaan 24.3.

Osuuskaupan edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaalilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

Lisätietoja: Asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala puh 010 764 9222, sähköposti tuula.rajala@sok.fi ja talousjohtaja Tuomo Långnabba puh 010 764 6207, sähköposti tuomo.langnabba@sok.fi

www.osuuskauppavaalit.fi/eepee