Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajiston vaaleissa 181 ehdokasta


25.1.2017

Lehdistötiedote 25.1.2017

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupassa järjestetään keväällä 2017 edustajiston vaalit. Vaalien ehdokasasettelu alkoi 2.1.2017 ja on nyt päättynyt.

– Olemme tyytyväisiä ehdokasasettelun sujumiseen. On hieno huomata, että niin moni omistajistamme kokee vaikuttamisen edustajiston kautta mielekkääksi. Onhan edustajiston tehtävä äärimmäisen tärkeä paitsi merkittäviä päätöksiä tekevänä toimielimenä, myös kontaktipintana ja äänitorvena asiakasomistajien ja osuuskaupan johdon välillä, asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupasta toteaa.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajiston vaaleissa ehdolle asettuu yhteensä 181 osuuskaupan jäsentä eli asiakasomistajaa.

Naisia ehdokkaista on 81 (45 %) ja miehiä 100 (55 %). Ehdokkaiden ikäjakauma on 23-75 vuotta. Jäsenalueittain ehdokkaita on jäsenalueella 1 yhteensä 60, jäsenalueella 2 yhteensä 75 ja jäsenalueella 3 yhteensä 46 henkilöä. Jäsenalueeseen 1 kuuluvat Kauhava, Lappajärvi, Lapua, Vöyri (Petterinmäki), Alajärvi, Alavus , Kuortane, Soini, Vimpeli, Ähtäri. Jäsenalueen 2 muodostavat Ilmajoki ja Seinäjoki. Jäsenaluetta 3 ovat Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kurikka, Teuva, Närpiö, Kristiinankaupunki, Kaskinen.

Äänestysmateriaali lähetetään äänioikeutetuille jäsenille viikon kahdeksan aikana postitse. Postin kannosta johtuen voi olla mahdollista, että vaalikirje saapuu osalle paikkakuntia viikon yhdeksän alussa.

Itselleen sopivan ehdokkaan voi löytää myös vaalikoneen avulla. Vaalikone löytyy osoitteesta osuuskauppavaalit.fi/eepee. Vaalikone avataan viimeistään 23.2.2017.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan vaalien äänestysaika on 27.2.–15.3.2017. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet. Vaalien tulos julkistetaan perjantaina 24.3.2017. Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa arpoo kaikkien äänestäneiden kesken Fiat 500 –auton.
                                                                                            
Osuuskaupan edustajiston vaaleissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Edustajisto käyttää jäsenten päätösvaltaa osuuskaupassa. Edustajisto valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet osuuskaupan jäsenet.

 

Lisätietoja:
Asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala
p. 010 764 9222
sähköposti: tuula.rajala@sok.fi