ESS AUTOTALO – Sisäänajovaiheessa autokauppaan


29.7.2022

Essi Baillie vaihtoi pankkimaailmasta automyyjäksi ja huomasi, että kaikkein parhaimmat työkengät ovat korkkareiden sijaan lenkkarit. Työpäivän aikana tulee usein käveltyä viitisen kilometriä.

 

Toukokuussa Ess Autotalon automyyjänä aloittanut Essi Baillie tunnustaa välittömästi, että hänellä on meneillään vasta sisäänajovaihe moottoroituun maailmaan. Vaikka asiakaspalvelu tuleekin selkärangasta, niin eri automerkeissä on todella paljon omaksuttavaa. Puhumattakaan vaihtuvista auto- ja vakuutusmyyntikampanjoista ja muista autokaupan hienouksista.
– Pankkimaailmaan verrattuna autoala on aika villi temmellyskenttä, jossa tapahtuu paljon koko ajan. Päivä kerrallaan opin lisää ja kysyn työkavereilta, jos en jotain tiedä, Essi toteaa hymyssä suin.

Hymy onkin Essin vahvuus, avointa ja iloista ihmistä on asiakkaan helppo lähestyä. Eikä siitäkään haittaa ole, että Ess Autotalossa myyjistä yksi on nainen. Myös sitä viestiä Essi haluaa jakaa sosiaalisen median eri kanavissa.
– Perustin TikTokiin car_saleswoman-tilin, jossa esittelen ja koeajan meillä myynnissä olevia autoja ja kerron työstäni. En löytänyt TikTokista muita suomalaisia naisautomyyjiä, joten maaperä on aika otollinen, hän uskoo.

Monenlaisia autotarinoita

Essi on ensimmäisten kuukausien aikana huomannut, että suuri osa asiakkaista tietää jo tullessaan, minkälaisen auton haluaa. He ovat netistä löytäneet mieluisan vaihtoauton ja haluavat koeajamalla varmistua sen sopivuudesta. Toki on myös heitä, jotka vasta etsivät
sitä oikeaa.
– Automyyjän tehtävänä on tuolloin haastattelemalla selvittää, millaiseen käyttöön auto tulee ja mikä on sopivin käyttövoima. On ihan eri asia valita autoa sinkulle kuin lapsiperheelle, Essi muistuttaa.

Uudenlaisena ostokäyttäytymisenä on nähtävissä, että jotkut eivät enää ostakaan autoa seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi, vaan tarkoituksena on pitää autoa parisen vuotta ja sen jälkeen vaihtaa taas uudempaan.
– Tämä ilmiö on automyyjälle mieluinen, silloin meille tulee vähänkäytettyjä autoja myyntiin ja kauppa käy nopeammalla syklillä, Essi huomauttaa.

Lisävauhtia tuo myös autokaupan murros, joka on synnyttänyt valtavan sähköautobuumin. Itsekin sähköautojen ominaisuuksiin, kuten nopeaan kiihtyvyyteen hurahtanut Essi toivoo, että mahdollisimman monet tulisivat Ess Autotaloon koeajamaan sähköautoja. Varaamalla ajan etukäteen varmistaa, että auto on ajovalmiina ja automyyjä paikalla odottamassa.
– Vaikkei sähköauton osto olisikaan vielä ajankohtainen, kannattaa tulla tutustumaan tarjontaan ja kokemaan, kuinka upeaa niillä on ajaa.

Myös auton leasing on kiinnostava vaihtoehto, siinä auton kuukausimaksuun sisältyvät kaikki korjaus- ja huoltopalvelut. Ess Autotalossa se on erityisen kätevää, kun nuo palvelut sijaitsevat saman katon alla, kuten myös katsastus.

Automyyjä harrastaa mielellään kuntosalilla käyntiä ennen työpäivän alkamista, sillä siitä saa mukavasti lisäenergiaa päivään. Essi on erityisen ihastunut suojuoksuun, kuntosaliporukka käy yhdessä suolla juoksemassa kerran viikossa.
– Lopuksi tapaamme pelata suojalkapalloa, se on tosi kovaa treeniä.

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee