Ensi vuonna on Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajiston vaalit – nyt on aika edistää uusia paikallistoiveita


25.11.2020

Tiedote 25.11.2020

 

Arjen kiireitä helpottava ruoan verkkokauppa, laajat aukioloajat ja omat ostot palvelu – osuuskauppa näkyy jo nyt monella tavalla jäsentensä arjessa.
Mitä muuta osuuskaupan jäsenet odottavat omalta kaupaltaan?
Mikä rooli osuuskaupalla voisi olla oman alueensa kehityksessä?
Näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan tammikuussa alkavissa edustajiston vaaleissa.  

 

Paikallistoiveita kysytään ehdokkailta ehdokasasettelun yhteydessä, ja ne voivat liittyä esimerkiksi kauppaan, liikennemyymälöihin, ravintoloihin tai palveluihin. Ehdokkaiden paikallistoiveet näkyvät mm. verkossa vaalien ajan, ja ne antavat äänestäjille tärkeää tietoa siitä, mihin suuntaan ehdokkaat osuuskauppaa kehittäisivät.

– Edustajiston jäsenten ei tarvitse olla kaupanalan ammattilaisia tai poliitikkoja. Tärkeintä on intohimo oman asuinympäristönsä kehittämiseen ja näkemys siitä, miten osuuskauppa voisi olla oman toimintansa kautta tekemässä Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan alueesta ja koko Suomesta parempaa paikkaa elää, asiakkuusjohtaja Tuula Rajala sanoo.

 

Näin vaalit etenevät

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ehdokasasettelu alkaa 7.1.2021 ja jatkuu aina 22.1.2021 saakka.

Vaaleissa voi olla ehdokkaana jäsen, joka on hyväksytty Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan jäseneksi 31.12.2020 mennessä, on maksanut osuusmaksun kokonaan, on täysivaltainen ja asuu Eepeen jäsenalueella. Eepeen vaalisivuille www.eepee.fi/vaalit on koottu helpot ohjeet ehdokkaaksi ryhtymiseen.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan vaalien ehdokaslistat julkistetaan 17.2. ja äänestysaika on 22.2. -10.3.2021 Osuuskaupan edustajistoon valitaan yhteensä 50 jäsentä.
Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki 31.12.2020 mennessä jäseniksi hyväksytyt ja 15 vuotta täyttäneet Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan jäsenet.

 

Jäsenellä on todellista valtaa

S-ryhmän alueosuuskaupat ovat jäsentensä omistamia yrityksiä, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä osuuskaupoissa edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan jäsenistä eli asiakasomistajista joka neljäs vuosi.

Edustajisto muun muassa päättää osuuskaupan säännöistä, vahvistaa edellisen vuoden tilinpäätöksen ja päättää ylijäämän käytöstä sekä valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat. Lisäksi edustajiston jäsenet voivat tehdä hallitukselle aloitteita osuuskaupan toimialaan liittyvistä asioista.

 

Lisätietoja:
Asiakkuusjohtaja Tuula Rajala puh 010 764 9222, sähköposti tuula.rajala@sok.fi ja
talousjohtaja Tuomo Långnabba puh/telefon 010 764 6207, sähköposti tuomo.langnabba@sok.fi

 www.eepee.fi/vaalit