EEPEE RAVINTOLAT – Unelmana uusi normaali


7.5.2021

Terassit ovat kesän kohtaamispaikkoja, joissa paistatellaan päivää ja parannetaan maailmaa ystävien kesken. Koronakurimuksessa koko talven kärvistelleellä Eepeen matkailu- ja ravitsemisalalla odotetaan kesää ja terassikautta toiveikkaina.

 

Marketkaupan porskuttaessa eteenpäin entiseen tapaan, Eepeen matkailu- ja ravitsemisalalla mikään ei ole itsestään selvää. Muuttuvat rajoitukset ovat vaatineet talven ja kevään aikana nopeita ja rohkeita päätöksiä. Lyhyimmillään reagointiaika on ollut alle vuorokauden. Toimialapäällikkö Elina Mäki-Opas näkee haasteissa myös positiivisen puolen:

— Tämä vaiherikas aika on parantanut riskinottokykyä ja tuonut aivan uudenlaista uskallusta tekemiseen koko henkilöstölle. Vaikka tulevaisuudesta ei ole ollut tietoa, päätöksiä on täytynyt tehdä. Moni on myös löytänyt itsensä uusista työtehtävistä tai jopa uudelta toimialalta.
Vaikka rajoitukset ovat pitäneet osan toimipaikoista suljettuna pidempäänkin, pinnan alla on kuplinut koko ajan. Amarillon uudistusprojekti saatettiin hienosti maaliin helmikuussa ja maaliskuun kolmeviikkoisen ravintolasulun aikana kulisseissa suunniteltiin jo kesää.

Turvallisia kohtaamisia

Matkailu- ja ravitsemisalan liiketoiminta perustuu kohtaamisiin ja elämyksiin. Toisten ihmisten tapaamisen ollessa rajoitettua, kärsivät siitä niin ihmiset kuin alan yritykset.

— Tämä kesä on onnistuessaan jälleennäkemisen kesä. Jos tautitilanne sallii rajoitusten purkamisen ja saamme luvan taas kokea ja elää, pääsemme vihdoin kohtaamaan asiakkaitamme ja työkavereitamme pitkän tauon jälkeen. Unelmana on uusi normaali, jossa terveysturvallisuus on huomioitu, mutta jossa saamme tarjota ravintolaelämyksiä asiakkaillemme, Elina kuvailee.

Terassit ovat lupaus kesästä

Kevätauringon herätellessä meidät koronapoteroistamme, rakentuvat ravintoloiden terassit osaksi kesäistä katukuvaa. Tapahtumien ollessa jo toistamiseen joko peruttu tai vaakalaudalla, ovat terassit monelle kesän henkireikä. Ystävien kanssa iltaa istuessa mieleen palaa välähdyksiä siitä, millaista elämä oli ennen pandemiaa ja toiveita siitä, millaista elämä voi taas pian olla.

Lukuisat terassit Seinäjoen keskustassa takaavat sen, että jokaiselle nälkäiselle ja janoiselle löytyy jotakin. Terassikierros on erinomainen tapa viettää kesäiltaa ja tutustua eri ravintoloiden tarjontaan. Elina aloittaisi kierroksen kokoontumalla ystävien kanssa Wilsoniin.

Wilsonista jatkaisimme matkaa Talriikkiin illalliselle viinilasin ääreen. Jälkiruoalle suuntaisimme kivenheiton päähän Amarilloon, jossa jälkiruoan kylkeen valikoituisi jokin kesäinen drinkki. Loppuillan fiilistelisimme kesäiltaa Kauppatorin Aallossa. Jos olisin liikkeellä perheeni kanssa, suuntaisimme varmasti Rossoon, josta on mukava seurata kävelykadun ja torin vilinää, Elina miettii.

Staycation on irtiotto arjesta

Staycationilla tarkoitetaan lomailua omassa kotikaupungissa tai sen läheisyydessä. Vaikka matkustaminen olisi kiellettyä, voi elämyksiä kokea myös kodin lähellä, kun on liikkeellä avoimin mielin. Irtiotto arjesta ei vaadi ihmeitä, vaan usein ympäristön vaihdos johonkin tavallisuudesta poikkeavaan riittää.

Sokos Hotel Vaakuna Seinäjoki on auki normaalisti koko kesän ja aivan keskellä kaupunkia. Mikäs sen parempi päätös terassikierrokselle ja shoppailupäivälle kuin majoittautua mukavasti hotellissa ja suunnata aamulla valmiiksi katetulle aamiaiselle.

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee