AMARILLO SEINÄJOKI – Uudistuneen Amarillon ytimessä on yhdessäolo


2.4.2021

Seinäjoen uudistunut Amarillo avasi ovensa helmikuun alussa reilun kuukauden remontin jälkeen. Uusi upea ilme toi mukanaan The Table -elämyksen, joka kerää ystävät yhteen viettämään unohtumatonta iltaa.

 

Suomalainen ravintolakulttuuri saattaa tuntua usein kovin suoraviivaiselta. Ravintolaan lähdetään nimenomaan syömään ja ruokailun jälkeen siirrymme sulattelemaan ruokaa koteihimme. Saatamme tuntea jopa syyllisyyttä, jos viivymmekin ravintolassa pitempään esimerkiksi kiireiseen illallisaikaan.

Ulkoisen ja sisäisen muodonmuutoksen läpikäynyt Amarillo lähtee rikkomaan tätä kaavaa. Ravintolan uusi pohjaratkaisu, menu ja The Table -elämys kutsuvat arjen erottamat ystävykset yhteen.
— Ravintola on jaettu kahteen eri alueeseen. Baaritiskin läheisyyteen on koottu nojatuoleista jutustelualue, jossa voi viettää iltaa rupatellen ennen ruokailua ja vielä pitkästi ruokailun jälkeen. Toinen puoli ravintolasta rakentuu ruokailuun tarkoitetuista pöydistä, ravintolapäällikkö Joonas Uitto havainnollistaa.

Näyttävään kupariin verhottu baaritiski houkuttelee istumaan iltaa ystävien kesken.
— Haluamme olla koko kaupungin aulabaari, jossa viihtyy pikkutunneille asti. Meillä on nyt tavallaan kaksi eri ravintolaa, sillä näkymä on aivan erilainen riippuen siitä, istuuko baarin puolella vai keittiön läheisyydessä.

Ravintolan näyttävä ilme on helsinkiläisen Visionary Design Partnersin käsialaa. Hieno yksityiskohta on pääkallokuvioinen tapetti, jossa on 20 vuoden suoja, mikä tarkoittaa, että samaa tapettia ei voi 20 vuoden sisällä käyttää missään muussa julkisessa tilassa.

The Table tarjoaa unohtumattoman illan

Uudistuksen myötä Seinäjoelle rantautui muualla Suomessa jo menestykseksi muodostunut The Table -elämys. Amarillon keittiöpäällikkö Sanna Ojala ei paljasta elämyksen yksityiskohtia, sillä yksi sen jujuista on yllätyksellisyys:
— The Table on kolmen tunnin kattaus, jossa tarjoillaan 12 ruokalajia ja 4 juomaa. Se on herkullista ruokaa ja mustia kumihansikkaita.
The Tablella on koko illan oma entertainer ja cheftainer, jotka huolehtivat tunnelmasta. Ennen kaikkea kyseessä on ainutlaatuinen elämys, josta jää osallistujille pitkäaikainen muisto.

Joonas kuvailee The Tablea sosiaaliseksi ruokailutapahtumaksi, joka tarjoaa enemmän kuin uskalsi odottaa. Ensimmäinen harjoituskattaus on jäänyt hänelle elävästi mieleen:
— Kun ilta alkoi ja musiikki lähti soimaan, kyllä siinä käsikarvat nousivat pystyyn ja itku tuli. Vaikka The Tablen ruokalista on hyvin pidetty salaisuus, sopii elämys myös erikoisruokavaliota noudattaville.
Varauksen tehtyään tulee erikoisruokavaliosta ilmoittaa ravintolaan vähintään viikkoa ennen kattausta, että kokki ehtii ottaa erikoisruokavalion huomioon valmisteluissaan.

Uusi ruokalista rohkaisee maistamaan

Amarillon ruoka- ja drinkkilistat päivitettiin niin ikään maaliskuun alussa. Jatkossa menu päivittyy aina kesä- ja talvikausien vaihtuessa. Kevät toi uudelle ruokalistalle kevyitä vaihtoehtoja ja raikkaita makuja. Palasipa listalle myös muutama kaivattu klassikko. Ruoan sosiaalisuus on huomioitu myös menussa.
— Listalla on nyt paljon pieniä ruokia, joista voi yhdistellä pöytäseurueelle monipuolisen kokonaisuuden erilaisia makuja, Joonas vinkkaa.

Kesäksi Torikeskuksen sisäpihalle rakentuu terassi, joka jatkaa sisätilojen maailmaa ulos lämpimiin kesäiltoihin. Uudistetulta drinkkilistalta löytyy muun muassa Amarillon leikkisä versio suositusta Aperol spritz -drinkistä, josta Sanna povaa kesäterassin hittidrinkkiä:
— Drinkin aperol on jäädytetty mehujääksi, joka laitetaan lasiin proseccon sekaan. Tuloksena on taatusti kylmä drinkki, joka herättää keskustelua.

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee