ABC JA S-MARKET ÄHTÄRI – Ähtärissä laitetaan paremmaksi kahdessa kerroksessa


27.7.2021

Eepee uudistaa Ähtärin kauppakeskuksensa loppuvuoden aikana. Uudistus tuo ABC:lle odotetun Hesburgerin ja S-marketista päivitetään moderni ruokakauppa, joka hurmaa valikoimallaan.

Kotimaan matkailun kasvu on kirittänyt Ähtärin ennestäänkin vilkasta sesonkia entisestään.
— Viime vuoden alkukesä oli koronauutisen jälkeen hiljaista, kun ihmiset arkailivat tarpeetonta liikkumista, mutta juhannuksen jälkeen tilanne normalisoitui. Tänä kesänä vilskettä on riittänyt koko kesän, ABC Ähtärin liikennemyymäläpäällikkö Taru Salli kertoo.

Kiireisen kesän jälkeen katseet suuntautuvat syksyyn, jolloin kahdessa kerroksessa palvelevan kauppakeskuksen uudistus pääsee toden teolla vauhtiin. Kauppakeskuksessa toimii ABC:n ja S-marketin lisäksi Alko, joka otti varaslähdön uudistukseen jo loppukeväästä. Alkolle rakennettiin S-marketin yhteyteen uudet 140 m2:n liiketilat, joihin se muutti kesäkuun alussa.

Laajennus tuo lisää valikoimaa

S-market Ähtärin täydellinen konseptiuudistus tekee myymälästä modernin ruokakaupan, jossa korostuvat ostamisen helppous ja kattava valikoima. Myymälä laajentuu yli 100 neliötä, mikä kasvattaa päivittäistavaravalikoimaa useissa tuoteryhmissä.
— Koko henkilökunta on uudistuksesta ihan liekeissä. Olen käynyt katsomassa, miltä jo uudistuneissa marketeissa näyttää, enkä malta odottaa, että pääsemme tarjoamaan entistä paremman kaupan niin paikkakuntalaisille kuin vierailijoille, marketpäällikkö Virpi Lahtinen iloitsee.

Myymälän värimaailmasta tulee hillityn tyylikäs tummanharmaa ja kaikki myymäläkalusteet vaihdetaan. Uusi ledivalaistus ja esillepanokalusteet päästävät tuoretuotteiden värikirjon oikeuksiinsa.
— Uusina palveluina saamme appelsiinimehukoneen ja kolme itsepalvelukassaa, jotka nopeuttavat erityisesti pienten ostosten tekemistä. Myös paistopiste menee täysin uusiksi.

S-market Ähtäri palvelee asiakkaita läpi uudistustöiden ja valmista on ennen joulukauppaa.
— Joulu on kesän jälkeen meille vilkkainta aikaa, joten ajoitus uudistukselle ei voisi olla parempi.

Hesburger tulee Ähtäriin

S-marketin yläkerrassa sijaitsevan ABC:n ravintolasalin sisustusta uudistetaan erityisesti sisäänkäynnin osalta, kun tilaa tehdään täysin uutena palveluna yksikköön tulevalle Hesburgerille ja sen itsepalvelukassoille.
— Kyllä Heseä on odotettukin. Hese on niin tunnettu brändi Suomessa, että se tuo meille taatusti lisää asiakkaita ja kannustaa ohikulkijoita pysähtymään, Taru pohtii.

Myös Taru on tyytyväinen uudistuksen aikataulutukseen, sillä Hesburger tuo koko ABC:n henkilökunnalle paljon uutta opeteltavaa.
— Saamme talven aikana perehtyä Hesen saloihin ja kesäsesongin koittaessa homma on jo hanskassa.

ABC:n keittiö laitetaan täysin uuteen uskoon, mikä on iso juttu henkilökunnalle. Tällä hetkellä keittiössä mahtuu työskentelemään samanaikaisesti vain kourallinen kokkeja, mikä on vaikeuttanut työskentelyä kiireisinä aikoina.
— Toimivaksi suunnitellun keittiön ja uuden välineistön ansiosta pystymme tulevaisuudessa työskentelemään huomattavasti tehokkaammin, Taru kiittää.

Hiilineutraali kauppakeskus

Remontin yhteydessä Eepee kiinnittää erityistä huomiota myös kauppakeskuksen energiatehokkuuteen. Kauppakeskukseen tulee ympäristöystävällinen hiilidioksidi-kylmälaitos, tehokas lauhdelämmön talteenottojärjestelmä sekä energiapihi ledivalaistus. S-marketin ovelliset kylmäkalusteet pienentävät energiankulutusta edelleen.

Kiinteistön katolle asennetaan aurinkopaneeleita tuottamaan energiaa S-marketin ja ABC:n tarpeisiin. Koko S-ryhmän tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuoteen 2025 mennessä ja Eepee edistää tätä tavoitetta omalta osaltaan panostamalla yksiköidensä energiatehokkuuteen meneillään olevien uudistusten yhteydessä.

Odotan uudistusta jo kovasti. Kaikki suunnitelmat, mitä olen uudistuksesta nähnyt, näyttävät hyvältä. Odotan erityisesti uutta käytännöllisempää keittiötä ja uutta välineistöä.
— Kati Haarala, keittiöpäällikkö, ABC Ähtäri

Tämän sinikeltaisen värimaailman on jo aika väistyä ja uusi ilme on varmasti hieno. Työskentelen paljon paistopisteellä, joten odotan eniten paistopisteen uutta työtilaa ja esillepanoa.
— Virpi Virtanen, myyjä, S-market Ähtäri

Odotan innolla sitä, että pääsen hyllyttämään tuotteita uusiin hyllyihin ja kaikki on viimeisen päälle. Itsepalvelukassat ovat hyvä lisä omatoimisille asiakkaille, joilla on pienet ostokset.
— Anne Päiväniemi, myyjä, S-market Ähtäri

 

Teksti: Iida-Maria Lauri, Eepee
Kuvat: Samu Lehtinen, Eepee